Hank Williams - 40 Greatest Hits (1978)

Country
Label: Polydor

1. Move It on Over (2:43)
  2. A Mansion on the Hill (2:33)
  3. Lovesick Blues (2:42)
  4. Wedding Blues (2:53)
  5. Mind Your Own Business (2:53)
  6. You're Gonna Change (Or I'm Gonna Leave) (2:55)
  7. Lost Highway (2:40)
  8. My Bucket's Got a Hole in It (2:31)
  9. I'm So Lonesome I Could Cry (2:45)
  10. I Just Don't Like This Kind of Living (2:46)
  11. Long Gone Lonesome Blues (2:36)
  12. My Son Calls Another Man Daddy (2:32)
  13. Why Don't You Love Me (Like You Used to Do) (2:22)
  14. Why Should We Try Anymore (2:36)
  15. They'll Never Take Her Love from Me (2:47)
  16. Moanin' the Blues (2:25)
  17. Nobody's Lonesome for Me (2:30)
  18. Cold, Cold Heart (2:45)
  19. Dear John (2:35)
  20. Howlin' at the Moon (2:41)
  21. I Can't Help It (If I'm Still in Love with You) (2:25)
  22. Hey, Good Lookin' (2:55)
  23. Crazy Heart (2:29)
  24. (I Heard That) Lonesome Whistle (2:28)
  25. Baby, We're Really in Love (2:34)
  26. Ramblin' Man (3:04)
  27. Honky Tonk Blues (2:12)
  28. I'm Sorry for You, My Friend (2:43)
  29. Half as Much (2:44)
  30. Jambalaya (On the Bayou) (2:54)
  31. Window Shopping (2:33)
  32. Settin' the Woods on Fire (2:38)
  33. You Win Again (2:37)
  34. I'll Never Get Out of This World Alive (2:27)
  35. Kaw-Liga (2:35)
  36. Your Cheatin' Heart (2:43)
  37. Take These Chains from My Heart (2:40)
  38. I Won't Be Home No More (2:45)
  39. Weary Blues from Waitin' (2:38)
  40. I Saw the Light (2:43)
Is dit een mooie verzamel-cd van Hank Williams?

avatar van Zachary Glass
Laat ik het zo zeggen: deze compilatie kan rustig een leven lang mee bij deze jongen.

Schitterende songs over buiten slapen in het hondenhok, dode honden, dronken worden, verloren liefdes, schaamteloos zelfmedelijden.

Wat kan een mens meer wensen ?

Hank Williams rules!

Oké, bedankt voor de snelle en lekker enthousiaste reactie.

Compilaties kunnen erg vervelend en onevenwichtig uitpakken, vandaar mijn vraag. En in dit geval zit het volgens jou dus wel goed begrijp ik. Dat stemt mij optimistisch, gezien jouw onbetwistbaar goede smaak.

Hank Williams rules!

Yep, he does !

Snel even ergens een verzamelaartje opsnorren !

avatar van Zachary Glass

" Naw. Cheatin' songs. That's real poor-man music. Rich guys don't even understand somebody like Hank Williams . A rich man hardly needs a woman at all. If she runs away, who cares? He'll get another one. But when you've got nothing and not much to look forward to, then if your woman runs off and you lose the one good thing in your life, man, that just about kills you.

Rich sonsabitches can't understand none of that shit. It's like they say, a song only gives you a taste of what you already know."

Perfecte omschrijving

Zachary Glass schreef:

Vergeet vooral die liedjes over lastige vliegjes en lekkende emmers niet, Zachary.

Die Hank Williams toch, wat een fenomeen moet dat zijn geweest. Zowel zijn levensloop, dat als vroeg voorbeeld diende voor snel uitbrandende "shooting stars" in de pop/rock-industrie, als zijn muzikale talenten (zijn curieus jodelende stemgeluid! zijn zoetgevooisde crooners! de droogte van zijn tragikomische teksten!), hebben hem een plaats verschaft in de muziekgeschiedenis die weinig onderdoet voor die van de Allergrootsten.

Dit is tijdloze muziek van een groot Artiest.

ElMeroMero schreef:
Die Hank Williams toch, wat een fenomeen moet dat zijn geweest.

Die anekdote over de dood van Hank Williams borrelt iedere keer weer op wanneer ik ga tanken:

Vlak nadat hij stierf op de achterbank van die roze Cadillac moest zijn chauffeur bijtanken in zo'n typisch dustbowl-gehucht. Aan het tankstation zaten er twee weerspannige oude heertjes te lachen met die "roze" Cadillac ...

Tot de chauffeur erop wees dat het lijk van Hank Williams aan boord was - de schok was compleet, die twee wisten namelijk nog niet dat Williams dood was - als bij donderslag begonnen die twee te huilen alsof hun broer dood was (heb dit ooit gelezen lang geleden in een interview met die bewuste chauffeur).

Ik vraag me voor welke artiest van tegenwoordig die twee oude heertjes van destijds nog een traantje zouden plengen? André Rieu misschien

Om Frans Bauer die zijn lolly heeft ingeslikt

avatar van Toon1
ElMeroMero schreef:
Dit is tijdloze muziek van een groot Artiest.

Ik zou het niet beter kunnen zeggen!

heb de box "The complete Hank Williams" thuis gehad, met 224 tracks, als ik me niet vergis

't is dan natuurlijk moeilijk om het precies te bepalen, maar deze 40 komen een heel eind in de buurt met de 40 allerbeste van Hank en is derhalve een essentiele compilatie
heb 'm zelf nog op vinyl en zeg nou zelf:
zo'n oude muziek moet kraken en tikken, heerlijk

had 'm een tijdje geleden al de volle 5*** gegeven en dat is op zich uniek te noemen voor een verzamelaar (samen met die van Robert Johnson, uiteraard)

Je kan beter gelijk The Complete Hank Williams aanschaffen. Als je deze geluisterd heb, dan wil je niets anders.

Vrij aardige cd. Niet mijn favoriete 40 van Hank maar het scheelt niet veel. The Complete Hank Williams is de bijbel voor de country-junk. Schitterend boekwerk zit erbij. Deze man is gestorven als de kampioen en zal dat ook altijd blijven!

mooi berichtje, countryjunk (mooie naam, ook )

Wie houdt van Hank Williams kan ik zeker aanraden om te kijken naar 'the last picture show'. Leuk hoe ze iedere keer op dat 50's toontje zeggen 'here's Hank Williams with ...' Why don't you love me like you used to do is zo'n mooi liedje, die ze nu niet meer durven zouden maken, omdat het te simpel zou zijn. In die simpelheid zit een diepte die je nu moeilijker vindt.

avatar van timhardt
Wat 'n geweldige muziek zeg, ik ben niet zo voor country in de strikte zin van het woord: Cash en Williams zijn de uitzonderingen. Zij maken dan ook geen country in de strikte zin van het woord Dikke aanrader!

Schitterende muziek, heerlijke sound (de solo- en steelgitaar!), fantastische zanger!
'Move it on Over' is een voorbode op de rock 'n' roll en heeft veel weg van 'Rock around the Clock' van Bill Haley. 'Lovesick Blues' is zowat het mooiste countrynummer dat ik heb. Het gejodel op 'You're Gonna Change (Or I'm Gonna Leave)', de slidegitaar van 'Ramblin' Man', het mooie van de eenvoud in 'I Can't Help It (If I'm Still in Love with You)'... muziekgeschiedenis gewoon. Onvergetelijke muziekheld.

EVANSHEWSON
Hank Williams scheef een heleboel en zijn songs worden nog dagelijks gecovered. Dàt zegt al heel veel, maar vooral; het zijn tijdloze songs die altijd weten te beklijven.
Prima plaat en geweldig overzicht van deze countrypionier!
4.5 ****1/2

EVANSHEWSON
Hij stierf, onderweg naar een volgend optreden, in de Oudejaarsnacht van 1952 op de achterbank van een Cadillac, gesloopt door speed en alcohol. Hank Williams was pas 29 jaar oud, maar had al een imposant oeuvre op z’n naam: treurig repertoire, over kapotte liefdes, een zoon die een andere man ‘pappa’ noemt, of troost zoeken in het hondenhok. Hij leerde z’n eerste gitaarakkoorden van Tee-Tot, een zwarte straatzanger en geheelonthouder, en had het talent om z’n levenswanhoop volmaakt op tekst en muziek te zetten in nummers als Cold, cold heart en I’m so lonesome I could cry. Ook vertolkingen door Tony Bennett en Jo Stafford.

Studio6 blog archive.

Kijk, door dit hierboven te quoten, komt deze tijdloze muziek nog eens onder de aandacht van alle updates lezers. En da's mijn bedoeling. Ook om wat tegengas te geven tegen hedendaags gitaargeweld dat hier al voldoende aan bod komt, ha ja!

avatar van Shangri-la
Hier klopt je informatiebron niet helemaal, hij is gestorven aan een combinatie van pijnstillers en alcohol dus geen speed. Verder is dit natuurlijk geweldige muziek van de -op Johnny Cash na- beste countryzanger aller tijden.

avatar van George
Hank Williams was al een legende tijdens zijn korte leven. Terecht. De man heeft ons een schat aan prachtige , onvergetelijke liedjes achtergelaten. Liedjes , die nu nog altijd door uiteenlopende artiesten worden gecoverd. Dat die artiesten niet uitsluitend uit de country hoek komen , tekent tevens man's grootheid. Een belangrijk en invloedrijk artiest in de pop(!)geschiedenis.
Zelfs mensen die nooit van de man gehoord hebben , kunnen vaak een van zijn talloze beroemde liedjes zoals Cold , cold heart of Jambalaya in hun eigen collectie vinden of zingen ze spontaan mee.
Ik denk dat Johnny Cash inderdaad de beste country zanger aller tijden is , maar Hank Williams daarentegen de grootste country songwriter .

EVANSHEWSON
Dàt klopt geheel George, voor mij Cash de grootste zanger en Williams de grootste countrh songwriter.

En ik denk dat "I'm So Lonesome I Could Cry" zo ongeveer zijn meest gecoverde song moet zijn...

avatar van Shangri-la
Als je goed luistert kun je horen dat de muziek van Hank Williams diep geworteld is in de bluesmuziek. Eigenlijk is dat niet zo vreemd als je bedenkt dat hij gitaar leerde spelen van een bluesgitarist. Daarnaast legde Williams zoveel gevoel in zijn stem dat je het idee had dat hij alles wat hij zong zelf meegemaakt had (wat voor een deel ook zo was). Ik bewonder deze zanger enorm en zal dat ook wel altijd blijven doen.

avatar van George
Je hebt gelijk , Shangri-la , want Williams was behalve een geniaal liedjesschrijver ook nog eens een formidabel,indrukwekkende vertolker.
Move it on over , het is al bijna rock and roll ! Swingende blues met een countrysaus !

avatar van misja82
Zachary Glass schreef:
Ik was vandaag aan het lezen in de roman Radio Romance van Garrison Keillor toen ik op volgende zin stuitte:(...)

bedankt, op musicmeter ook gelijk een goede tip voor een boek om te gaan lezen. deze tekst spreekt me in ieder geval erg aan. en over hank williams: wat een (anti)held. laatst weer een nummer van hem gecovered: ramblin' man door isobell campbell en mark lanegan.

avatar van Motorhead
Ja super, maar jammer dat ik er weinig van versta

avatar van misja82
je verstaat er weinig van?
do you speak english?

avatar van CTK
CTK
Prachtige compilatie

avatar van Nakur
Ik zoek deze nog op LP. ik hou marktplaats wel in de gaten maar vind eigelijk nooit wat. Iemand tips?

avatar van Sander B.
Een paar weken geleden heb ik 'm nog zien liggen bij Minstrel in Zwolle, misschien dat je daar nog kans maakt.

avatar van Nakur
CD inmiddels gekocht voor een schamele 5 euro.