Revere - Man of Atom EP (2015)

Label: Final 500

1. All Fires the Fire (5:22)
  2. Landing Lights (3:31)
  3. Last Bridge Standing (4:20)
  4. Take Cover (4:42)
  5. Man of Atom (4:02)
  6. Sonder (4:47)
avatar van vigil
Na een x aantal keer weten de eerste twee nummers mij nog steeds niet helemaal te overtuigen, de andere vier daarentegen

Vanavond eens luisteren hoe deze live uit de verf komen.

Ik moet overigens even een correctie indienen zie ik vanwege de typo bij het laatste liedje

avatar van Lukas
Berichten verplaatst naar Revere

avatar van bonothecat
Ik voel met bij dit album behoorlijk buiten gesloten. Ik heb geen platenspeler. Ik ben bewust op het luisteren van betaalde streams over gegaan (waarin ruimtegebrek de keuze deels heeft betaald). Hoe leuk het initiatief ook is om 500 gelimiteerde platen te persen. Ik voelde me ook niet echt geroepen om een releaseparty gisteren mee te maken, van iets wat ik thuis niet terug kan luisteren. Dat moest ik even kwijt.

Verder blijft Revere natuurlijk een toffe band. Alleen nog geen idee hoe dit album klinkt.

avatar van reptile71
Dat is wel jammer ja... Deze plaat klinkt behoorlijk anders dan we van Revere gewend zijn, even wennen dus, maar klinkt wel lekker hoor. Je zou hem eens moeten luisteren.

avatar van GrafGantz
Gaat deze ook niet gewoon ongelimiteerd (of in elk geval minder gelimiteerd dan 500 stuks) verschijnen in de UK in 2016? Of dat wederom alleen op vinyl is durf ik niet te zeggen, maar dat lijkt me persoonlijk sterk. Wellicht weet aERodynamIC hier meer over?

avatar van GrafGantz
bonothecat schreef:

Ach, het was gewoon een concert waar ze een dotje nieuwe nummers speelden die nog niet iedereen gehoord heeft. Zoiets komt toch wel vaker voor? Ze speelden behoorlijk lang dus de meeste nummers waren gewoon van de twee voorgaande albums. Ik snap het probleem eerlijk gezegd niet zo.

bonothecat schreef:

Volgens mij heb ik hier al uitleg over gegeven. Deze vinyl release is een soort pre-release op naam van het label (wat een bijzonder project is).

De band zelf gaat dit begin 2016 pas uitgeven en dan zal het gewoon via de bekende kanalen gebeuren en ook op cd. Waarschijnlijk in eigen beheer (dus ik denk dan niet op vinyl vanwege de kosten).

M.a.w. de band heeft gewoon medewerking verleend aan dit project. De 'echte' release is gewoon later.

Deze release is ook voor mensen in de UK te bestellen trouwens, maar na 500 exemplaren is het op en dan moeten ze daar net als wij de gewone release afwachten. Overigens denk ik dat wij de Engelse release in de gaten moeten houden, want het contract bij V2 is voorbij (was eenmalig) en zo lang ze hier in Nederland geen label hebben is de kans groot dat wij het met internet bestellingen moeten gaan doen en dat het niet in de winkels komt te liggen.

avatar van reptile71
Er bestaat ook nog zoiets als distributie naar groothandelaren. Anders zou dus alle muziek die in NL verkrijgbaar was van een Nederlands label afkomstig zijn. Als ze dat willen komt hij dus gewoon in de winkels hier, maar een label hebben helpt daar wel aan mee. Als het eigen beheer is, is de kans natuurlijk groot dat hij minder weids gedistribueerd wordt.

avatar van vigil
Er is geen label (tenminste vrijwel geen label) dat een EP op cd gaat uitbrengen waarvan de LP een half jaar eerder al via iemand anders is verschenen. Dus dat zal wel gewoon via de bekende digitale kanalen zijn en de cd vanuit eigen beheer.

avatar van reptile71
Is alsnog wel in de groothandel en dus ook de winkels te krijgen, als ze dat zouden willen. Moeten ze gewoon zelf als label optreden. Gewoon zelf op de site verkopen is natuurlijk makkelijker. Hij mag ook wel op mijn site komen hoor.

Het gaat sowieso eigen beheer worden tenzij er in de tussentijd iets verandert. Via de Revere site altijd verkrijgbaar.

avatar van bonothecat
Vraag me niet hoe, maar ik heb het album inmiddels toch kunnen beluisteren. De eerste keer viel de EP me niet mee. Maar na 4 keer luisteren begint het nu aardig te komen, en er valt iets van een kwartje. 3,5 als openingsbod, maar ik denk dat het cijfer nog wel hoger gaat worden.

avatar van thetinderstick
Na een fanstastisch optreden vorige week in Rotterdam, heb ik deze EP inmiddels een vijftal keer beluisterd, maar echt overtuigd ben ik nog niet. Op 'Man of Atom' klinkt Revere een stuk killer dan op eerder werk, vooral door veelvuldig gebruik van synths.

'All Fires the Fire' begint best goed, maar bevat veel herhaling, waardoor het best wat korter had gemogen.

'Landing Lights' doet erg 80's aan met dat synth introotje, wat ik toch wat minder bij Revere vind passen. Ook dit nummer bevat veel herhaling. Het lijkt alsof de sound hier belangrijker is dan het liedje.

'Last Bridge Standing' klinkt warmer en is al meer een 'liedje' dan de vorige twee, maar helaas klinkt het als iets wat Coldplay had kunnen maken op hun laatste plaat. Waarmee ik wil zeggen dat het wat geforceerd radiovriendelijk klinkt.

'Take Cover' is een vrij sterke single van de EP. De naam Editors is al diverse keren (terecht) gevallen als referentie. Dit nummer is goed uitgewerkt, zit goed in elkaar en klinkt kraakhelder.

De titeltrack 'Man of Atom' begint warm en rustig met pianoklanken en de zang van Stephen die wat meer de hoogte in gaat. Halverwege komt het tempo er in, maar het wil me nog niet echt overtuigen.

'Sonder' begint weer met rustige pianoklanken en de hoge zang van Stephen. Dit is een van de betere liedjes van de EP en komt het dichtst in de buurt van de vroegere sound van de band. In de laatste minuut verandert het nummer in een bijna industrial-achtige track, maar dit klinkt eigenlijk best geslaagd.

'Man of Atom' wil een ander geluid laten horen van Revere en is in die opzet half geslaagd. Soms zijn ideeen niet goed uitgewerkt waardoor een nummer in herhaling valt of simpelweg niet kan overtuigen. Ik mis nummers als 'What Am I If I'm Not Even Dust' of 'Landlock'd'. Waar op vorig werk het liedje het allerbelangrijkst is, lijkt dat hier niet altijd het geval en dat is een beetje jammer.

De EP komt pas eind maart begin april uit via iTunes en ook op cd. Duurt dus nog even. Wel zijn ze al bezig met opnames voor EP nummer 2.

Omdat het ook nog niet op Spotify staat zal het lastig worden voor velen om dit te beluisteren. De enige mogelijkheid is voorlopig nog steeds het kopen van de EP bij Final 500 Records. Ik neem aan dat Stephen niet van plan is om iedereen de mp3 versie toe te sturen

Het label gaat overigens dit voorjaar EP nummer 2 uitbrengen. Deze keer van het Rotterdamse Crying Boys Cafe. Ik kan me geen betere band voorstellen, dus ben daar erg blij mee.

Op 15 april zal de EP officieel gereleased gaan worden (en dus toegankelijker dan nu het geval is).

Er is een nieuwe video in de maak van het nummer Last Bridge Standing. Wie wil kan er een rol in spelen. Hoe? Zo: Last Bridge Standing - How To... - YouTube

Is nu 13 juni.

En op Spotify, de nieuwe single (met binnenkort een videoclip waarin ik als het goed is in voorkom)

Last Bridge Standing, a song by Revere on Spotify - open.spotify.com

De hele EP is op Spotify te beluisteren, dus vanaf nu misschien wat meer luisteraars.

En dan sta je ineens in de nieuwe videoclip van REVERE: REVERE - Last Bridge Standing - YouTube

avatar van HugovdBos
aERodynamIC schreef:

En op het einde ook nog een paar keer.

Overigens weet ik uit betrouwbare bron dat er gewerkt wordt aan een nieuw album. Ik zal beloven maar 1 keer mee te doen aan een clip

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)

Tof!!!

avatar van Vince vega
Leuk Eric!

Overigens is de single wel op Spotify te horen, maar staat de rest van de EP nog niet beschikbaar. Maar dat zal ongetwijfeld een dezer dagen komen (in tussentijd zet ik mijn vinyl nog wel een keertje aan).

Nieuwe album voor het einde van het jaar is de planning. Eerst deze EP met UK release nog.

avatar van Castle
Leuk clipje met dito song

avatar van thetinderstick
haha mooie rol in de clip Eric!

De hele EP is op bandcamp te beluisteren:

Man Of Atom EP | REVERE - revere.bandcamp.com

Gaan we doen voor 3 Juni

DjFrankie schreef:
Gaan we doen voor 3 Juni

Er is een nieuw album in de maak en als het goed is gaan we 2 nieuwe nummers te horen krijgen. Afwachten dus.