Het Goede Doel - Overwerk (2015)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Euthanasie (3:55)
  2. De Nieuwe Wereld (3:33)
  3. De Kleine Ondernemer (3:44)
  4. Ze Spreken Met Hun Lichaam (3:37)
  5. Anna (2:28)
  6. Alleen van Jou (4:06)
  7. Eenzaamheid (4:57)
  8. Niet Gratis (3:01)
  9. De Jeugd van Tegenwoordig (3:31)
  10. Als Je Lacht (5:17)
  11. Alle Moeders Heten Mama (4:35)
  12. Ruk Af (7:05)
Zeer interessante plaat met veelal nummers die Het Goede Doel eerder live heeft gespeeld, de teksten zijn zeer actueel al dan niet aangepast. Overwerk is een stuk beter dan zijn voorganger Liefdewerk die toch teveel flauwe, gezapige teksten bevat. Dit album is tekstueel zeer sterk, scherp en soms ook hard (Euthansie, De Jeugd van Tegenwoordig). Sterkste nummers voor mij zijn toch wel Ruk af, Ze spreken met hun lichaam, het rockende Eenzaamheid en de mooi ballad: Alleen van jou.
Minder vind ik Als je lacht, leuke melodie alleen deze tekst loopt voor mijn gevoel niet lekker.

4 sterren voor deze plaat van Het Goede Doel die gelukkig toch nog het licht heeft gezien. Meer van dit graag!

avatar van Marco van Lochem
Eind 2015 verscheen het derde album van Henk Temming en Henk Westbroek sinds het tweede leven van hun band Het Goede Doel. Na “GEKKENWERK” in 2008 en “LIEFDEWERK” in 2011 is het nu tijd voor “OVERWERK”. Er is veel tijd en liefde in die album gaan zitten en voordat het officieel werd uitgebracht, zijn er rond de 10.000 exemplaren van het album verkocht, fysiek dan wel als download. Het album laat een meer poppy geluid horen in vergelijking met de voorgaande twee, meer een jaren ’80 sfeer. De teksten zijn sterk en nog steeds actueel en worden gezongen door twee verschillende stemmen die samen ook een heerlijke klank hebben. Extra compliment gaat uit naar gitarist Joost Vergoossen, die werkelijk prachtige gitaarpartijen heeft toegevoegd aan de 12 tracks op “OVERWERK”. Temming en Westbroek kunnen trots zijn op dit album en hopelijk gaan ze snel de studio om te werken aan een volgend ‘meesterwerk’, want het zou toch zonde zijn als het na zoveel ‘overwerk’ afgelopen zou zijn met deze meesters van de Nederlandstalige popmuziek.