Luv' - Gold (1993)

Label: Arcade

1. You're the Greatest Lover (2:51)
  2. U.O. Me (Waldolala) (2:58)
  3. Trojan Horse (3:25)
  4. My Man (3:05)
  5. Eeny Meeny Miny Moe (2:59)
  6. Ooh, Yes I Do (2:58)
  7. I Like Sugar Candy Kisses (3:36)
  8. Dream, Dream (3:30)
  9. One More Little Kissie (3:46)
  10. Life Is on My Side (2:38)
  11. Anna-Maria (4:41)
  12. Casanova (3:51)
  13. I.M.U.R. (3:36)
  14. Tingalingaling (2:31)
  15. Boys Goodnight (2:39)
  16. Getaway (3:04)
  17. Shoes Off (Boots On) (3:07)
  18. My Number One (3:11)
  19. Who Do You Wanna Be (3:42)
  20. Megamix (2:49)
avatar van FunkStar
Erg leuke verzamelaar! Maar op Completely In Luv' staat alles! Op deze cd is het ook weer een feestje. Met hits als 'U.O. Me (Waldolala)', 'Trojan Horse', 'Ooh, yes I do' en natuurlijk 'You're the greatest lover'.

Van mij had hun come-back echt niet gehoeven. Wat een stel heksen; jaren lang ruzie en elkaar voor alles uitgescholden, als ze dan tijd in een come-back hadden willen stoppen, dan kon je beter je energie in de Dolly Dots stoppen. Maar die waren zeker niet fout genoeg.
Laat Patty Brard alstublieft immigreren.

Echt een golden shower!

avatar van musicfriek
deric raven schreef:
Laat Patty Brard alstublieft immigreren.

Idd, nu zie je haar beroerde kop weer bij een of ander shownieuwsprogramma, wat kan een mens een hekel aan iemand hebben....

avatar van monique
en presenteren kan ze ook al niet

Spijtoptant
Ik moet me deze verzamelaar toch eens aanschaffen. Luv' is met afstand de beste Nederlandse meidengroep ooit.

Father McKenzie
Het zal wel een guilty pleasure zijn, maar ik kan zo op zijn tijd ook best genieten van Luv'.
Vooral dan Trojan Horse dat is reuze-aanstekelijk vind, je wordt er gewoon vrolijk van!

avatar van LucM
Ik moet toegeven dat ik "You're the Greatest Lover" een heel leuk nummer vond, ik werd er echt vrolijk van en ook "U.O. Me", "Trojan Horse" en "My Man" waren "guilty pleasures" voor mij.
Vaak zal ik de muziek van dit meidentrio niet draaien, maar van tijd tot tijd moet het kunnen.

bikkel
Ik zal ook mijn jeugdzonde maar ophoesten.Ik had 2 singeltjes van Luv en een Lp(die kreeg ik van iemand)Ik was toen een jaar of 8.
Een aantal jaren terug die reunie.Dat hadden ze dus beter niet kunnen doen.(playback of tenenkrommend vals ''live'')
Een hoop nummers op deze verzamelaar ken ik niet eens.
Het is een afgesloten hoofdstuk.

avatar van musicfriek
Spijtoptant schreef:

Dolly Dots!

Doris D. & The Pins!!

Pieter Paal
Ik vind Hans van Hemert en Peter Koelewijn wel een soort Nederlandse Lennon/McCartney, Goffin/King, Jagger/Richards of Chinn/Chapman.

Ze waren niet slecht, best aardige vrolijke muziek, maar de Dolly Dots, Mai Tai, en ook Babe vond ik beter.

avatar van bikkel2
Mai Tai , die konden ook echt zingen. Ook niet onbelangrijk!

avatar van LucM
Babe vind ik een minder aftreksel van Luv', Dolly Dots vind ik iets beter, die van Mai Tai konden inderdaad zingen maar spreken mij niet echt aan.
Van Luv ' vind ik hun eerste 5 singles erg leuk, nadien werd het uitmelken van de formule en was de fut eruit.

Tja Luv. Alles bij elkaar hier toch nog wel een redelijk aantal hits. Ietwat onderschat hier op Mume. In retrospect een van de weinige acceptabele Nederlandse meidengroepen, alhoewel hun albums niet overhoudenMai Tai zat denk ik net iets op een hoger niveau qua muzikale prestaties. De Dolly Dots zaten op het hoogste niveau qua looks maar moeten denk ik toch genoegen nemen met een uiteindelijke derde plaats in dat klassement. Met Frizzzle Sizzle op die vervelende vierde plaats. Over Babe, Linda Roos en Jessica en Kus hebben we het niet. Vergeet ik iemand?

Doris D inderdaad. Shine up! Eervolle vermelding

En Raffish...damn

avatar van gaucho
Leonidas55 schreef:
Doris D inderdaad. Shine up! Eervolle vermelding

En in het verlengde daarvan: Risqué, oftewel de Pins zonder Doris. Op de een of andere manier vond ik de synthesizer-arrangementen in enkele van hun nummers (The girls are back in town, Thunder and lightning) altijd wel knap in elkaar zitten. In heb zelfs hun enige LP in mijn bezit, omdat daar alle (althans de meeste) maxi-singles van hen op staan.

Hier is mijn coming-out: ik ben een 'sucker' voor Nederlandse meidengroepen uit de jaren zeventig en tachtig. Niet alleen omdat ze er doorgaans leuk uitzagen, maar ook vanwege de muziek (meestal alleen de singles overigens, de LP's waren meestal een stuk minder leuk). Die is ongecompliceerd en meestal hartstikke fout, maar er straalt vaak een soort naïeve vrolijkheid van af die me wel aanspreekt, en me herinnert aan mijn jeugd- en uitgaansjaren, toen het leven me nog onbezorgd toelachte.

Ik hoef die muziek niet per se zelf in huis te hebben, zoals met mijn échte favorieten het geval is, al heb ik wel een paar singles van dit soort groepen en soms een verzamel-CD. Maar ik zal er de radio zeker niet voor uitzetten als zo'n soort nummer langskomt (wat overigens vrijwel nooit meer gebeurt).

Mai Tai beschouw ik eigenlijk niet echt als een meidengroep, hoewel ze dat volgens de definitie natuurlijk wel degelijk zijn. Maar de kwaliteit van hun singles is ver verheven boven die van andere Nederlandse groepen. Dat zagen ze zelfs in Engeland en de VS in, waar sommige van hun nummers hits werden (History, Female intuinition). Luv' en de Dolly Dots staan ook bij mij op 2 en 3. Die hadden toch de meeste kwaliteitssingles, voorzover dat woord van toepassing is, en hielden het ook het langste vol. Ik schat zomaar in dat Risqué bij mij als vierde komt. Dat is de enige meidengroep die mij ooit tot de aanschaf van een hele LP heeft kunnen verleiden...

Geheimtip: Curtie and the Boombox (productie Peter Koelewijn). Goed voor twee heel aardige singles, die het zelfs in Engeland en de VS heel aardig deden.

avatar van haythijs
En dan Centerfold, of herinneren we ons dat vooral vanuit andere bladen?

Ja die horen er idd bij ook! Eigenlijk maar 1 goede single gemaakt , alhoewel die Golden Earring cover ook nog wel aardig was. Maar de looks van die dames maken in 1 klap in alles goed.

Gaucho, heb jij een Maywood lp? Ergens diep weggestopt?

avatar van Dibbel
Ikke wel, maar die zit nog in het inschrijf- en alfabetiseringsproces op zolder . Late At Night en Rio, heerlijk.
Ook nog: Snoopy.
Ik ga deze van Luv' in ieder geval ook nog eens inleggen: Welcome To Waldolala .

Late at night heuse Nederpop klassieker idd!

avatar van gaucho
Leonidas55 schreef:
Gaucho, heb jij een Maywood lp? Ergens diep weggestopt?

Toegegeven: hij staat op zolder, bij de B-collectie. Maar ik schaam me er niet voor. Heb er zelfs kort na aanschaf nog eens een uitgebreide recensie aan gewijd.

Ik weet niet zeker of ik Maywood in dezelfde categorie zou onderbrengen als voornoemde meidenbands. Ze zongen, schreven en arrangeerden zelf hun liedjes, daar heb ik toch wel enig respect voor. En Steely Dan* noem je ook geen boyband omdat de groep toevallig uit twee jongens bestond.

* Verdere vergelijkingen tussen Steely Dan en Maywood (of welk meidenduo dan ook) missen natuurlijk elke grond en slaan als de spreekwoordelijke *** op een varken.

avatar van Mjuman
Kom, laat ik eens een opvallend tekstje posten - uit een interview van Hidde van der Ploeg, medewerker van Tussen Start en Finish, Programma van Henk Spaan en Harry van Meegeren met basket-ball coach Bram Brakel:

Hidde van der Ploeg draaide hem als radioverslaggever ooit een loer door de bandrecorder stiekem door te laten lopen, terwijl het interview al achter de rug was. Wat Bram eigenlijk vond van het damestrio Luv met Patty Brard, vroeg Van der Ploeg tussen neus en lippen door. ‘Die zou ik met een geleende hondelul nog niet willen neuken,’ zei Bram. Waarna hij een nationale bekendheid werd, omdat de betreffende quote in het radioprogramma ‘Tussen Start en Finish’ tot in den treure werd herhaald.

Luv' had destijds een fotosessie met die club gedaan. Vroeger luisterde ik naar dat programma en ik kon me dit citaat wel herinneren.

zie ook: Markanter dan Bram Brakel bestonden ze niet. Op 10 juni overleed de voormalig basketbalscheidsrechter, succescoach, journalist en langdurig voorzitter van het Amsterdamse Landlust. - basketball.nl

Overigens staat hier 1 album van Luv' - niet van mij - en de buren vind ik veel leuker Lush en de gezusters McGarrigle