Belle & Sebastian - Dear Catastrophe Waitress (2003)

Label: Rough Trade

1. Step into My Office, Baby (4:12)
  2. Dear Catastrophe Waitress (2:22)
  3. If She Wants Me (5:05)
  4. Piazza, New York Catcher (3:03)
  5. Asleep on a Sunbeam (3:22)
  6. I'm a Cuckoo (5:26)
  7. You Don't Send Me (3:08)
  8. Wrapped Up in Books (3:34)
  9. Lord Anthony (4:14)
  10. If You Find Yourself Caught in Love (4:15)
  11. Roy Walker (2:57)
  12. Stay Loose (6:41)
avatar van titan
titan (crew)
Waar eerdere albums van Belle and Sebastian door de groepsdemocratie nooit voor de volle 100% wisten te overtuigen is dit het meesterwerk dat er al jaren in zat, hetgeen zeker ook een verdienste is van meesterproducer Trevor Horn. 5*

Dit is mijn eerste gekochte Belle & Sebastian album, en ik weet zeker dat het niet het laatste zal zijn. Wat een geweldig mooi album.

I'm A Cuckoo is nu al een klassieker.

avatar van Sanvean
Hoewel ik mezelf al vele jaren onderdompel in de meest dromerige, donkere sfeerklanken, heb ik Belle & Sebastian opmerkelijk genoeg altijd links laten liggen. Waarom weet ik ook niet precies. Kwam er gewoon nooit van, denk ik.

Misschien alsnog ooit eens proberen. Tenzij jullie zeggen dat het niets is voor een Cocteau Twins-fan bijvoorbeeld?

avatar van titan
titan (crew)
Het lijkt niet echt op de Cocteau twins, al ben ik van beide bands groot fan.

avatar van Sanvean
Heb me er nooit zo in verdiept eigenlijk, Belle & Sebastian. Weet alleen dat het sfeervol is. Waar lijkt deze muziek dan ongeveer op, als ik vragen mag?

avatar van starbright boy
Donker is het niet. Het is eerder naieve folky gitaarpop met prachtige teksten. Het heeft wat van Nick Drake en in mindere mate The Smiths.

avatar van Sanvean
Aha- moet ik ook nog wel aankunnen denk ik.
Al hoeft het ook weer niet al te luchtig te worden.

In ieder geval bedankt voor de beschrijving.

Heerlijk album. De echte fans zijn er nog niet uit geloof ik: vinden dit te commercieel. Ik vind het een geweldig album, net als de andere. Heb wel zin om ze binnenkort live te zien in Vredenburg. Optredens van de band zijn per slot van rekening vrij zeldzaam.

avatar van starbright boy
aERodynamIC schreef:

De echte fans zijn er nog niet uit geloof ik

Ik heb eigenlijk nog niemand gehoord die dit album tegen vind vallen. Volgens mij vind vrijwel iedere fan deze in ieder geval beter dan Storytelling en Fold Your hands.....

Dat is zeker waar, maar velen vinden de eerste 2 albums stukken beter. Ikzelf vind er nauwelijks verschil in zitten.

avatar van Yak
Yak
Half puntje erbij. Wát een plaat. En wat heb ik onterecht lopen vloeken op Trevor Horn die na de laatste tegenvallende B&S-albums de band in mijn beleving de nekslag zou gaan geven. Shame, shame on me.

Voorlopig 4*. Ik was er nog niet aan toegekomen dit album eerder veelvuldig te beluisteren. T/m 1998 heb ik zo'n beetje alles gekocht van Belle & Sebastian, maar daarna viel het even stil. Totdat ik ze vorig jaar dan eindelijk voor het eerst zag in Vredenburg. Dat was een fantastisch concert (met een fantastische after party ook, maar dat ter zijde).

Vooralsnog vind ik hem een stukje minder dan Tigermilk en The Boy With The Arab Strap, maar ik denk dat hier voor mij nog veel groei in zit. Ik blijf hier in ieder geval nog veel naar luisteren (B&S voert ook niet voor niets mijn audioscrobbler-profiel aan.).

avatar van Yak
Yak
Good news to start off with! Belle & Sebastian's first ever compilation album, a collection of all 25 tracks from the band's seven Jeepster EPs and singles entitled 'Push Barman To Open Old Wounds', will be released by Jeepster Recordings on May 23rd 2005.

Voor wie ze nog niet had, of wie zich schaamt voor zijn/haar downloads.

Ik mis er nog twee. Die koop ik wel een keer los.

avatar van bonothecat
Belle and Sebestian kunnen me niet altijd boeien, maar dit is toch echt wel een heel mooi album. Groeit heel langszaam in mijn systeem. En dat groeien duurt al vanaf de release! met stip van 3 op 4 sterren!

avatar van FisherKing
Tja, even alles van Belle en Sebastian aangehoord.

Wat een simpel gedoe zeg, saai, saai, saai. Door de saaiheid vergeet ik altijd de teksten, een hoog braak-John Denver gehalte. Nee het is niks voor mij. Ik doe mezelf teveel aan

En vooral die geitenwollensokkenstem gaat enorm irriteren. + Piano en gitaar.

avatar van bonothecat
Knap hoor dat je alles van belle and sebastian luistert en alleen maar tot de conclusie komt dat het saai is. Stem dan alleen op de cd die je gehoord hebt, en niet meteen op alles. Kan niet geloven dat je alles gaat luisteren en het helemaal niks vind!

Hier geloof ik dus niks van !!! Zoveel lage beoordelingen ?! Dat doe je jezelf echt niet aan. Erg flauw.........

Dustyfan
Wat een irritante stem heeft die man zeg...
Gordijnenmuziek, bah!

Gordijnenmuziek ?

aERodynamIC schreef:

Hoezo ? Ik was er erg benieuwd naar. Had me verheugd op prachtige muziek, door al die hoge waarderingen hier. Maar dat viel dus enorm tegen, waarom zou ik de hele cd's trouwens niet mogen beluisteren ? Is er ergens een verbod op ?

En wellicht ben ik wat melancholiek op het moment. Dat je daardoor in een stemming bent om door te luisteren.

bonothecat schreef:

Toch is het zo. Door omstandigheden.

FisherKing schreef:

Heb je mij het woord verbod in de mond horen nemen ? Ik zou ook geinteresseerd zijn met zoveel hoge beoordelingen. Maar als je zoveel albums van eenzelfde band zo extreem laag beoordeeld komt dat niet geloofwaardig over ! Na 1 cd (vooruit: 2) weet je genoeg lijkt me zo. Maar je bent melancholiek dus dan luister je naar muziek die je afgrijselijk vind. Sorry hoor: maar dat kan ik dus echt niet volgen......

Jeetje FK, heb je dat allemaal vrijwillig zitten luisteren of ben je deze week ontvoerd door Belle & Sebastian-fundamentalisten die je vervolgens dwongen dagenlang naar niets anders dan onze lieve Schotse vrienden te luisteren? Ik vrees het laatste, want het eerste kan ik me nauwelijks voorstellen als je het eerste album dat je hoorde al niets aanvond...

Als ik iets hoor wat ik niet uit kan staan, dan zet ik het snel af en zet ik iets op wat ik wel leuk vind!

avatar van bonothecat
Ik zou dan maar snel wat leukers opzetten FisherKing.....

Voila

herman schreef:

Ik ben een lompe doorzetter, sorry Fans

herman schreef:

Ja tegenwoordig moet je oppassen voor Belle & Sebastian fundamentalisten, in hun korte Schotse rokjes

FisherKing schreef:

Ik ben een lompe doorzetter, sorry Fans

Nou vooruit dan maar.........dat valt te prijzen (die waarderingen niet ). Gelukkig heb je genoeg stemmen uitgedeeld waar ik het helemaal mee eens ben.......des te vreemder dat je hier dan niet op 1 lijn zit !

avatar van FisherKing
Ja, frappant kan dat soms met muziek zijn. Zou het ook de stemming zijn ? Net zoals met films overigens.

Muziek is niet erg slecht hier, maar de saaie stem van de zanger zorgt voor groot ongemak