Belle & Sebastian - Dear Catastrophe Waitress (2003)

Label: Rough Trade

1. Step into My Office, Baby (4:12)
  2. Dear Catastrophe Waitress (2:22)
  3. If She Wants Me (5:05)
  4. Piazza, New York Catcher (3:03)
  5. Asleep on a Sunbeam (3:22)
  6. I'm a Cuckoo (5:26)
  7. You Don't Send Me (3:08)
  8. Wrapped Up in Books (3:34)
  9. Lord Anthony (4:14)
  10. If You Find Yourself Caught in Love (4:15)
  11. Roy Walker (2:57)
  12. Stay Loose (6:41)
avatar van bonothecat
Belle and Sebastian is een band die heel langszaam mijn systeem is binnengedrongen. Ik heb denk ik vijf jaar terug voor het eerst van hun gehoord, en het kon me maar matig boeien. Ik vond het maar kinderliedjes, in ieder geval erg kinderlijk gezongen. Dus ik heb ze destijds links laten liggen. Maar toen begon het pindakaas-tijdperk, en heb ik me er toch weer eens aan gewaagd. En het ging al iets beter. Het zal zo in de periode zijn geweest dat deze cd het licht zag. Misschien kon ik het nu beter waarderen omdat dit album toch wat "steviger" is als de voorgangers.

Mijn favoriete nummer op dit moment is Lord Anthony. Dit nummer werd op Lowlands erg leuk gebracht. Kippenvel werk. Ik vind het moeilijk om verder iets over individuele nummers te zeggen. Het is meer de sfeer van het geheel die Belle and Sebastian voor mij erg mooi maakt. De vier stemmen van eerder zijn dik verdient.

avatar van Ronald5150
Ik ben geen kenner of fan van Belle & Sebstian, dus ik stap blanco in deze plaat. Na een aantal luisterbeurten hoor ik een prettig in gehoorliggende popplaat met een folky en indie-achtige sfeer. Mooie zorgvuldig opgebouwde liedjes met prima teksten. Met name "If She Wants Me" vind ik een uitermate prettig liedje. Het gaat bij Belle & Sebstian niet direct om muzikale uitspattingen, maar om de sfeer die de liedjes uitstralen. Dat is wat mij betreft prima gelukt. Het is niet direct muziek waar ik een groot liefhebber van zal worden, maar zo op zijn tijd kan ik dit prima waarderen. Soms een beetje vreemd, maar wel lekker.