Justin Bieber - Purpose (2015)

Canada
Pop / Dance
Label: Def Jam

1. Mark My Words (2:14)
  2. I'll Show You (3:19)
  3. What Do You Mean? (3:25)
  4. Sorry (3:20)

8. No Sense (4:35)

met Travi$ Scott

9. The Feeling (4:04)

met Halsey

10. Life Is Worth Living (3:54)
  11. Where Are Ü Now (4:02)

met Skrillex en Diplo

12. Children (3:43)
  13. Purpose (3:30)
  14. Been You * (3:19)
  15. Get Used to Me * (3:58)
  16. We Are * (3:22)

met Nas

17. Trust * (3:23)
  18. All in It * (3:51)
avatar van LucM
Love Me Do is natuurlijk een simpel nummer met weinig diepgang maar pretendeert ook niet meer te zijn en klinkt vitaal en natuurlijk, al zouden The Beatles nadien nog veel beter werk brengen. Wat Bieber brengt is voorgeprogrammeerde muziek zonder bezieling en vlak ingezongen.
Natuurlijk, vele zangers hebben hun nummers niet zelf geschreven en hebben hun succes mede te danken aan een goed management. Niet alleen Elvis maar ook Frank Sinatra en Aretha Franklin zijn goede voorbeelden en waren begenadigde vocalisten wat je van Bieber niet kunt zeggen.

avatar van Holla
Laten we het erop houden dat muziek subjectief is, ik geniet in elk geval nog steeds van deze plaat, iets wat ik voorheen voor onmogelijk had gehouden.

avatar van ASman
RockAround schreef:
Bieber is niet eens het equivalent van Royco Minute Soup of opwarmlasagna, hij is een aan huis bezorgde pizza.

Een aan huis bezorgde pizza smaakt natuurlijk wel veel beter dan pure troep als Royco Minute Soup of opwarmlasagna

avatar van adri1982
Slowgaze schreef:

Kromme vergelijking. Als Bieber een hoop geld heeft, hoef je niet te verwachten dat hij zijn laatste geld uit gaat geven om een plaat te maken. Dat scenario is niet realistisch, en kan derhalve niet als argument ingezet worden.
En gelijk heeft Bieber, want dat zou ik zelf ook niet doen als zanger of schrijver (schrijven doe ik als hobby) zijnde. Stel dat niemand zijn platen zou kopen (wat toch niet gebeurd, want Bieber heeft heel veel fans), dan is Bieber alles kwijt. Zoiets wil niemand, neem ik aan.
En ik geloof eerlijk gezegd ook niet dat Bruce Springsteen zijn allerlaatste cent heeft uitgegeven aan 'Born to run'. Anders was hij allang failliet en had hij wellicht zijn daarop volgende meesterwerken als 'The River' en 'Born in the U.S.A.' niet kunnen maken. Dus in dat geval heeft Slowgaze wat mij betreft, gelijk.

avatar van domainator
Kan iemand mij vertellen waarom ik dit nu ineens wel goed moet vinden?
Kan hij nu wel zingen, zijn de nummers beter? ik hoor het niet.

avatar van Arrie
domainator schreef:
Kan iemand mij vertellen waarom ik dit nu ineens wel goed moet vinden?
Kan hij nu wel zingen, zijn de nummers beter? ik hoor het niet.

Je moet niks.

Ik vind het gewoon heel fijn geproduceerde, aanstekelijke en dansbare popmuziek. Zang vind ik ook prima. Jij dus niet, dat kan. Ik zie dat je het album van Chvrches 4,5* hebt gegeven. Ik denk dat ik hier dezelfde dingen in waardeer als jij daarin. Alleen werkt het voor mij bij Chvrches dan weer wat minder (vind haar zang dan weer nogal flets). Gewoon pretentieloze, goed geproduceerde popmuziek, de beat van Sorry vind ik bijvoorbeeld heerlijk opzwepend.

Maar wat mij betreft is je eerste fout dat je iets zou moeten. Ieder z'n eigen smaak. Als veel mensen iets tof vinden, en ik niet, dan vind ik dat ook wel jammer, maar het is niet anders. Laat het gewoon voor wat het is. Misschien komt het later nog, en misschien is het gewoon niet jouw ding. Kan toch?

Normaal gesproken ben ik niet zo van Bieber, maar het nummer "love yourself" is tijdloos en herkenbaar!

Harlequin
Kan bijna niet geloven dat ik dit zeg, maar ik vind dit best fijne popmuziek; het luistert makkelijk weg, de melodieën zijn catchy en de het is erg dansbaar. Daarnaast is het allemaal vrij straight forward gecomponeerd en gearrangeerd waarbij de drum & bass in de beats centraal staan waardoor de muziek minimalistisch aanvoelt. Nja, tis lekker licht en luistert makkelijk weg op de achtergrond.

Ik geef een Bieber album een voldoende... de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Dus wie weet is Bieber over 10 jaar een brute biker met lang haar en een dikke baard en maakt ie vuige metal met Zakk Wylde. Ben benieuwd.

avatar van iamsander
Een top album. Ik moest nooit wat van Justin Bieber hebben. Tiener muziek. Maar deze album is volwassen en stuk voor stuk sterke nummers en hits. Zeker al 7 a 8 nummers van dit album in me eigen hitlijst.

Absoluut 1 van de betere albums van 2015!

Ik kijk nu al uit naar zijn volgende album.

avatar van legian
Harlequin schreef:

Zo af en toe heb ik wel eens dat ik gewoon eens wat anders luister dan de gebruikelijke zooi. Nu was het de beurt aan Bieber en mijn reactie is precies wat je zegt.

Een samenwerking met Zakk Wylde is trouwens best een leuk idee.. Ach wie weet komt dat ooit nog eens

Goh ja Justin Bieber. MusicalY stuff. Maar wat een break-up met het vriendinnetje al niet kan doen. Best volwassen songs met goeie lyrics. 4 sterren. Ik kan er ook niet aan doen