India.Arie - Testimony: Vol. 1, Life & Relationship (2006)

Soul
Label: Universal

1. Loving (Interlude) (1:30)
  2. These Eyes (4:31)
  3. The Heart of the Matter (5:15)
  4. Good Morning (5:27)
  5. Private Party (3:52)
  6. There's Hope (3:56)
  7. Living (Interlude) (1:23)
  8. India's Song (5:26)
  9. Wings of Forgiveness (4:59)
  10. Summer (3:14)

met Rascal Flatts en Victor Wooten

11. I Am Not My Hair (3:49)

met Akon

12. Great Grandmother (Interlude) (0:34)
  13. Better People (3:43)
  14. Learning (Outro) (1:32)
  15. I Choose (4:45)
  16. This Too Shall Pass * (5:54)
  17. I am Not My Hair [Urban AC Mix] * (3:18)
Electro_
Ik vraag het je, en op datzelfde moment geef je zelf al aan waarom je gezakt bent. Of was dat nadat je m'n vraag had gelezen?.. Lijkt me eigenlijk sterk dat je zo'n lap tekst in 1 minuut typt, ik zou het in elk geval niet kunnen

avatar van musicfriek
Ach, verrek, nu zie ik het staan! Hahaha, had het helemaal nog niet gezien joh. Ja, idd geval van telepathie

Deze cd is echt heerlijk, die vrouw heeft een super stem, en ook gewoon heerlijke nummers, minpuntje, (hele kleine), soms is het gewoon een beetje aan de saaie kant, vanaf track 1 t/m 3 hoor ik geen verandering erin. Hele mooie nummers zijn Iam Not My Hair, There's Hope en Privat Party *4.5

Ik vind het album goed.. maar ook niet zo goed als "Acoustic Soul"..
Ik snap ook niet dat ze de remix van "I am not my hair" met Akon op het album heeft gezet en niet de originele versie. Deze past niet zo goed bij haar.. te commerciëel!
Er schijnt een versie van het nummer te zijn met Pink.. hierheen ben ik wel weer erg benieuwd!

Ik zou vanavond trouwes naar haar concert gaan.. maar het is afgelast =( de hele Europese Tour gaat niet door

avatar van sq
sq
Prachtig album. Wilde dit al lang aanschaffen, en nu dus gedaan. Voorlopig maar één minpuntje en dat is de hoestekst. Deze dame is wel erg tevreden over hoe ze in het leven staat en weet ook nog precies hoe ze t moet zeggen. Ik krijg dan associaties met Oprah Winfrey & ik kan daar niet goed tegen.

Muziek is wel prima. Dit wordt een blijvertje voor mij, hoor.

teutoon
Beetje een nummer van Don Henley coveren. Dan verdien je een nekschot, maargoed ik zal niet stemmen aangezien ik de rest niet ken.

avatar van Reijersen
teutoon schreef:

En ze heeft het zelfs op een prachtige manier gedaan

avatar van Reijersen
Nog steeds een erg boeiend album van India.Arie, maar wel wat minder als de 2 voorgaande cd's. Het blijft swingen, interesseren en me erg pakken. Haar stem is dan ook van wereldtop.

avatar van kemm
Haar beste cd tot nu toe, en ook de meest persoonlijke (denk ik, zo klinkt het toch). Afwachten of volume 2 daar verandering in brengt in februari.

avatar van Angelo
Een album uit de categorie “niks-aan-de-handachtige pseudo-soul”, ofwel: voor 'n album van iemand als India.Arie klinkt dit niet al te best. Het feit dat dit album, in vergelijking met diens twee voorgangers, minder neigt naar de vertrouwde akoestische neo-soul is geen ramp; het benadrukt de diversiteit van haar des te meer. Het gegeven dat het songmateriaal gewoon ondermaats is, is daarentegen wél een ramp. India.Arie staat bekend op haar goede schrijfkunsten, maar daar is op Testimony: Vol. 1, Life & Relationship weinig van te merken. Een gemiste kans overigens, want de algehele thematiek van het album moet in het teken staan van vergiffenis en het sluiten van hoofdstukken uit je leven, met vooral het uiteenvallen van een relatie als terugkerend onderwerp. Er had meer uit gehaald kunnen worden.

Het resultaat is (uiteindelijk) dat de Don Henley cover, The Heart of the Matter, het mooiste nummer van heel het album is. Vooral het arrangement is noemenswaardig, deze steekt naar mijn mening een stuk beter in elkaar dan de originele versie. Het instrumentale gedeelte op het einde klinkt echt fantastisch; briljant gedaan! Het mogelijke tweede hoogtepunt, I Am Not My Hair, wordt moeiteloos verprutst door de gastbijdrage van Akon. Akon's gebrekkige vocalen hebben niks op een dergelijk nummer te zoeken. Wat er dan nog overblijft dat de moeite waard is zijn bijvoorbeeld Zuid-Amerikaans getinte These Eyes en Good Mourning die het mooiste verwoorden wat de gevolgen zijn van een stukgelopen relatie, maar vooral de nummers There’s Hope en India’s Song weten het hoge niveau van haar debuut te evenaren, misschien zelfs wel te overtreffen op tekstueel gebied!, en deze nummers houden dit album overeind.

Het lijkt wel alsof ze met ieder album een stapje terug deed. Jammer, want uiteindelijk zet ik liever een gemiddeld R&B-album op dan deze derde plaat van India.Arie. Twijfelgeval tussen drie en drie-en-een-halve sterren; ik geef haar het voordeel van de twijfel. De doorslag gaf de mooie productie. Die verdient lof omdat hij - zoals gezegd - anders klinkt dan de voorgangers. Dat is mij wel 'n halve ster extra waard.