HateSphere - New Hell (2015)

Denemarken
Label: Massacre

1. The Executioner (3:36)
  2. Lines Crossed Lives Lost (4:12)
  3. Head on a Spike (5:07)
  4. The Longest Haul (3:57)
  5. Your Sad Existence (2:04)
  6. On the Shores of Hell (2:16)
  7. New Hell (4:43)
  8. Master of Betrayal (4:25)
  9. Human Cesspool (4:53)
  10. The Grey Mass (5:25)
avatar van andnino
Mijn commentaar bij voorganger Murderlust is van de eerste tot de laatste letter van toepassing op New Hell (veelzeggend, lijkt me), dus ik laat het hier lekker bij het kopiëren van die tekst.

"Ik vind niet alleen de zang op deze plaat minder dan op (To the Nines en The Great Bludgeoning), maar ook ben ik het recept een beetje moe. Niet dat het daarmee niet relevant is, laat staan dat het niet goed is, maar ik ben er een beetje op uitgekeken. De neiging van Hatesphere om platen af te leveren met varierend één tot vier goede nummers en verder vullers is overigens gewoon doorgezet. Lang niet elk nummer op (New Hell) is van hetzelfde niveau. Misschien eens tijd voor een best of?"

avatar van james_cameron
Er is weinig tot niets gesleuteld aan de formule, waarom zou men ook, dus ook dit nieuwe album van deze deense metalband staat weer vol met recht-voor-z'n-raap thrash-beukers, soms midtempo, vaak vol gas. De zang is niet overal even sterk en had soms iets zwaarder ingezet moeten worden, maar overtuigend is het allemaal ook ditmaal wel weer. Net als het vergelijkbare Grote Voorbeeld Slayer zal men waarschijnlijk tot het einde der tijden doorgaan met het maken van dit soort eenvormige maar wel direct herkenbare en fijne beukplaten.