musician schreef:
Dat laatste: volgens mij wordt/werd er behoorlijk getoerd de afgelopen jaren dus van luiheid zal ik ze dan niet snel betichten.
Maar per saldo kunnen er dus nog vrij snel 5 nummers gezocht, gevonden, geschreven en opgenomen zijn indien nodig. Althans, binnen een aantal maanden als je naar The Hague kijkt.
Ja, de ene oudere band/artiest is moeilijker te motiveren een nieuw album te laten verschijnen dan de andere. Soms wordt er ook jaren over gedaan, willen ze in kwalitatief opzicht het oude niveau op zijn minst benaderen.
En daar komt dan nog bij het grote gebrek aan verkopen van een nieuw album. Commercieel valt er geen eer meer aan te behalen.
Al met al, als ik de Earring zou zijn geweest, had ik er toch een paar nummers bij gescharreld en een volwaardig album uitgebracht. Dat is toch iets waar je uiteindelijk op wordt afgerekend. Op The Hague afgerekend had het op zich een goed album kunnen worden, inderdaad op een vergelijkbaar goed niveau als Tits&Ass.
Luiheid sloeg op het maken van nieuw materiaal, niet op het spelen. Vandaar dat ik ook refereerde aan Barry en ook Tits & Ass ? En zie daar dus ook de reden dat er maar 5 songs zijn. Voor december moest het af zijn ivm Ziggodome. In die tijd krijgen zij geen 10-12 songs meer op band,dus vandaar het idee van een kadootje in de vorm van EP. Je ziet trouwens aan de lyrics hier op The Hague dat Barry veel op repeat heeft gedaan ( coupletjes gedubbeld etc, veel herhalingen)
Geloof mij, een vol albumhad minimaal een jaar extra gekost, zoals T en A ook al 2-3 jaar kostte. Kooy winkelt ook graag elders ( samen met Boudewijn de Groot en Henny Vrienten) en Barry met zijn Flying V, waar in mei een cd van komt. Die tijd was er niet, het moest af voor Ziggo50.
Overigens gaat het spelen ook minderen , geplende optredens in 2017 zijn inmiddels gecancelled. Reden onbekend