Vooral wáárom de grunts worden gebruikt is spot on. - Zonder die grunts was dit album nu niet 't meesterwerkje dat het is.
Dat is JOUW mening, en natuurlijk die van de band. Maar wie weet zou ik dit album wel 5 punten geven als die grunts er juist niet in zit. Dit maakt dit meesterwerkje dus voor mij niet het meesterwerk wat het muzikaal is. En zo zijn er dus meer die niet van grunts houden. Ga aub niet iemand vertellen dat iemand zijn smaak moet bijstellen....
Als
ik zeg dat 't niet het meesterwerkje zou zijn wat het nu wel is, dan heb ik 't dan toch ook over mijn mening, of ben jij nou scheef bezig?
Waarom zou ik PER SE "imo" erbij moeten zetten, is het dan echt zo onbegrijpelijk dat als iemand zich uit, hij het over
zijn mening heeft. - Ik leg niemand hier wat op, behalve misschien het begrip voor de grunts, en that's it.
Totale onzin. Als je met die informatie komt, moet je correct zijn. Het heeft niets te maken waarom grunts gebruikt worden. Grunts is een (zang)uiting of ( zang)techniek. Ik ben het dus wel met je eens als je zou zeggen dat een band een bepaalde uiting wil geven aan een track. Maar dat kan dus ook met normale technieken. Kijk naar bijv Anathema...Een componist van een track kan ook kiezen voor normale zang al dan niet stevig toegepast. En verdiep je meer in de achtergrond wanneer en waarom grunts gebruikt of ontstaan zijn.
Ik behoef geen bijscholing. - Mijn punt staat, en ik zeg heel duidelijk "het wordt heel moeilijk" , dus het woordje "onmogelijk" komt er bij mij niet in. Ik heb genoeg vernieuwende en vernuftige bandjes gehoord om er zeker van te zijn dat de uitzondering er altijd is.
Maar voor 't gros van de bandjes geldt gewoon de simpele reden dat een grunt (voor vele het meest extreme op vocaal gebied) goed past bij het proberen een extreme toon te zetten. - En daarin zijn dan weer talloze variaties, maar dat terzijde.
Trouwens, ik had hier nog twee dingetjes liggen van Anathema, The Silent Enigma en Pentecost III, allebei de platen bevatten heerlijke en onbetwisbare death grunts.
Later zijn ze volgens MA "Atmospheric Rock" gaan spelen, dus normale vocalen zijn daarbij wel voorstelbaar, maar dan valt 't labeltje extreme metal ook meteen van ze af.
Ook mee eens, maar er is ook meer metal te vinden waarin snoeihard gitaarspel gecombineerd wordt met normale zang, zonder uitgebreid in stijlen te vervallen...
Over dat laatste, in veel van die gevallen valt 't dood, en klopt er iets niet. Probeer jij maar is een Arghoslent te bedenken met de rustige vocalen van John Haughm, mwah. - Oh ja. Imo.