Agalloch - Ashes Against the Grain (2006)

Label: The End

1. Limbs (9:51)
  2. Falling Snow (9:39)
  3. The White Mountain on Which You Will Die (1:39)
  4. Fire Above, Ice Below (10:29)
  5. Not Unlike the Waves (9:16)
  6. Our Fortress Is Burning... I (5:26)
  7. Our Fortress Is Burning... II - Bloodbirds (6:21)
  8. Our Fortress Is Burning... III - the Grain (7:09)
  9. Scars of the Shattered Sky (Our Fortress Has Burned to the Ground) * (19:38)
avatar van lykathea
Ik heb ook weleens een variatie gehoord van Depressive black metal en rock (lifelover), wat een verschrikking is dat zeg.

Maar Nachtmystium klinkt in elk geval interessant, vooral met Laureano op drums. - Ik zal 't eens gaan checken.

Stijn_Slayer
Zorg dat je de Eulogy IV EP van Nachtmystium luistert

avatar van lykathea
Eulogy IV is tradionele black metal, is sterk herhalend en heeft zelfs voor een black metal plaat slechte productie. - Maar ondanks dit alles is 't wel een goed werkje, want wie houdt er nou niet van een mix van de oude Darkthrone en Krieg.

Ik voeg 'm trouwens meteen toe, dan kunnen we misschien daar een discussie starten.

khonnor
Nakur schreef:
Voor iedereen die een scheut rauwe black metal gemixed horen worden met de betere postrock en progressive rock:

Agalloch liefhebbers zullen er dik tevreden mee zijn

ik dacht daarbij eerder aan deze

meer black metal met een scheut postrock en shoegaze.

khonnor schreef:
ik dacht daarbij eerder aan deze

meer black metal met een scheut postrock en shoegaze.

Mwa dat vind ik toch meer pagan inhouden dan postrock, laat staan shoegaze.

Nachtmysterium kan ik erg goed pruimen zoals hier eerder aanbevolen is. Ook dit is een must voor de Agalloch liefhebber:

Stijn_Slayer
Het is suicidal/depressive black metal, maar ik zou jullie ook de 'Suici.De.Pression' demo van 'Thy Light' willen aanraden. Check de myspace maar

avatar van lykathea
Allemaal erg goede aanraders (vooral Wolves in the Throne Room) maar ik zie niet echt in hoe een Agalloch fan daar nu zo makkelijk verliefd op zou moeten raken.

Gallow
Summoning - Oath Bound lijkt me wel een goede aanrader voor liefhebbers van Agalloch.

avatar van Metalhead99
Ik zal hem eens opzoeken . Dit is trouwens, net zoals alle andere werken van Agalloch tot nu toe, een geweldige plaat.

Guardian of Isis
Ik zit er al een tijdje naar uit te kijken om 's iets van Agalloch te gaan beluisteren. Mijn vraag is nu: welke zou ik best eerst beluisteren van de drie studio-albums? Welke is de beste initiatie in de stijl van Agalloch? De drie albums hebben exact dezelfde score, dus volgens MuMe is er geen album dat er boven uit springt.

Gallow
Deze vind ik zelf veel beter, maar the mantle is misschien makkelijker te luisteren. The mantle heeft meer losse nummers in mijn ogen, terwijl dit echt samenhangt, voor deze moet je dus echt even gaat zitten.

Guardian of Isis schreef:

Die is er niet. Elk album is, naast misschien de agalloch sfeer echt een compleet andere ervaring, en hebben tevens een compleet ander geluid.

Pale Folklore en Ashes Against The Grain zijn vergelijkbaar omdat ze beide de wat rauwere kant van Agalloch tonen, maar muzikaal zitten ze mijlenver uitelkaar (de een is een meer black/doom metal inspired werkje, terwijl de latere juist verrassend meer wegheeft van post-rock)

Zoals Gallow terecht aangeeft is The Mantle misschien wel de beste om mee te beginnen. Het is de meest tranquille plaat van de band. Alhoewel ik er wel één geheel in zie.

Guardian of Isis
Goed, The Mantle wordt het dan.

Guardian of Isis
Geweldig, deze tweede Agalloch die ik onder handen neem! Met uitzondering van het laatste nummer, dat n.m.m. toch te veel voortkabbelt, heb ik hier bij de eerste luisterbeurt nog geen enkel zwak moment op ontdekt. Het lijkt me al een meer dan waardige opvolger voor The Mantle, wat eveneens een meesterlijk album is. Mogelijk later nog een uitgebreidere mening. De sfeer die uitgaat van de twee Agalloch-albums in mijn bezit is overweldigend.

avatar van snarf349
Voor de liefhebbers heb ik nog wel een linkje (mp3) van een live optreden met de volgende tracklist:

1. Limbs
2. Falling Snow
3. As Embers Dress the Sky
4. Dead Winter Days
5. I Am the Wooden Doors
6. In the Shadow of Our Pale Companion
7. Not Unlike the Waves
8. Bloodbirds

komt volgens mij van een nog te verschijnen dvd met de titel: The Silence of Forgotten Landscapes. dvd`s mogen niet toegevoegd worden. (pm voor link)

Gallow
Ga deze nog vaak luisteren van de winter

Lukk0
Het is lang geleden dat ik echt naar metal geluisterd heb, maar deze Ashes Against the Grain van Agalloch valt echt precies in mijn straatje. Exact de juiste dosis agressiviteit, een geweldige opbouw die inderdaad af en toe een beetje aan post-rock doet denken en teksten die eens een keer niet dood en verderf behandelen, maar aandoen als de teksten van een folkzanger(es). Bij zoveel moois kan ik de grunts makkelijk door de vingers zien en eigenlijk geniet ik er hier zelfs van, ik heb in elk geval niet het gevoel van plaatsvervangende schaamte dat ik bij sommige bands wel kan hebben. Dit is kortom een fabelachtig mooie black-metal plaat, vooral het tweede en vierde nummer zijn van een niveau dat ik zelden gehoord heb, die een prominente plaats in mijn muziekkennis gaat krijgen. Ik ben er alleen nog niet helemaal uit of ik hier nu de volle score uit de kast moet gaan halen of daar net onder moet blijven hangen, de stem volgt dus nog.

khonnor
falling snow!!!!

dat epische einde dat maar blijft doorgaan!! en doorgaan!!

genius...

avatar van Houn
Deze CD is in mijn ogen beter dan The Mantle, alhoewel de mantle ook een aantal sterke nummer kent. Maar ik ben van mening dat dit toch meer als geheel klinkt, de nummers zelf en de cd in het algemeen het vult elkaar beter aan.

avatar van Wouter30
Juweeltje van een CD.
Na The Mantle deze cd aangeschaft en hij behoort zeker tot een van mijn toppers.
Prachtig hoe deze heren hun passie voor de natuur kunnen omzetten in muziek.
Dit soort muziekkanten ( oa Wolves in the throne room,Opeth,Drudkh, Moonsorrow, en Empyrium) kunnen bij mij een gevoel van overweldigende natuurlandschappen , legendes, en spiritualiteit oproepen.
Na kennis gemaakt te hebben deze muziek is mijn liefde voor natuur duidelijk gestegen, en dit soort bands laten horen dat wij te ver zijn afgedwaald van de natuur in onze huidige samenleving....(amen)

avatar van avdj
Vrij goede metalplaat. De B-kant kan me echter stukken minder bekoren.

avatar van lykathea
Zelfs Bloodbirds niet? In mijn optiek toch wel het beste nummer van deze plaat

avatar van Joy4ever
Falling Snow is echt het hoogtepunt op dit album. Waanzinnig lekker nummer.

_Lynn_
De tweede plaat die ik ken van Agalloch, wel een pakje rauwer in vergelijking met The Mantle. "Not Unlike the Waves" is mijn favoriet. Ook het nummer ervoor, "Fire Above, Ice Below" is mooi en sfeervol. Ik begin met 4*.

avatar van AOVV
'Marrow Of The Spirit' leerde ik vorig jaar kennen, en die heb ik gekocht, samen met deze plaat. 'Ashes Against The Grain' vind ik een compleet andere plaat; meer postrock-invloeden, en ambient. Een ding hebben beide platen wel gemeen; de ijskoude grunts en het bijzonder sfeervolle karakter. Oké, twee dingen dan.

Dit is een plaat die ik meer ga beluisteren, en mettertijd kan deze me wel nog wat beter gaan liggen dan 'Marrow Of The Spirit'. De tijd zal het uitwijzen.

avatar van the crook
Heb deze weer eens opstaan, maar poeh hey, deze is écht vele malen beter dan het nieuwere Marrow of the Spirit. Alles klopt aan dit album, gewoonweg geniaal!

Nu weet ik weer waarom dit album in mijn top 10 staat

avatar van AOVV
Prachtige plaat, binnenkort maar eens wat meer gaan beluisteren, beoordelen, eventueel een stukje neerschrijven.. Wat ik wel heb: de hoes op MuMe is een andere dan die van mijn CD. Mijn versie heeft namelijk deze hoes.

avatar van Dieter
Wat een geweldige plaat. Heb deze band ontdekt, n.a.v. De grote Musicmeter heavy metal ladder.
Hoe is het mogelijk dat ik dit nooit heb opgemerkt...

Kon op termijn wel eens top-10 materiaal worden.

Over The Mantle ben ik trouwen (bijna) net zo enthousiast!
Marrow of the Spirit is ook goed, maar haalt het niveau van de vorige twee niet.
Pale Folklore moet ik nog ontdekken.

avatar van Trosteerbeer
Ik ben al tijden he-le-maal verslaafd aan deze plaat. Ik vind deze een klein tikkie beter dan The Mantle. Weet iemand misschien nog een paar leuke bandjes die ook van dit soort muziek maken?

Sammael
Empyrium (vooral het album Songs of Moors and Misty Fields), niet helemaal hetzelfde maar het heeft wel veel overeenkomsten qua sfeer. Ook de band Alcest wordt vaak met Agalloch vergeleken, maar die vergelijking snap ik eerlijk gezegd niet helemaal. Wel een erg goede band die zeker de moeite waard is om eens te luisteren.