K3 - 10.000 Luchtballonnen (2015)

België
Label: Studio 100

1. 10.000 Luchtballonnen (3:39)
  2. Kusjessoldaten (3:40)
  3. Als het Binnenregent (3:17)
  4. Jodelee (3:17)
  5. Kus van de Juf (2:55)
  6. Jij Bent de Bom (3:19)
  7. Rettettet (3:37)
  8. Lila Liedjesland (3:35)
  9. Woef (2:59)
  10. Do Do Do You Love Me (2:59)
  11. Mami Bisou (3:36)
  12. Meisjesdag (3:09)
  13. Alle Kleuren * (3:32)
  14. Teleromeo * (3:18)
  15. Heyah Mama * (3:19)
  16. Oma's aan de Top * (3:22)
  17. Oya Lélé * (3:45)
  18. Verliefd * (3:35)
  19. Eyo! * (3:28)
  20. Ya Ya Yippee * (3:35)
  21. Toveren * (3:21)
  22. Kuma Hé * (3:27)
  23. Handjes Draaien * (3:17)
  24. MaMasé! * (3:47)
tnf
1 K3-waardig groepslid (Marthe) + 2 tamelijk fletse anderen, zowel qua persoonlijkheid (wat gaat er in interviews weinig van uit...) als qua stem. Vooral Klaasje klinkt behoorlijk wankel. Het is niet dat K3 Whitney Houston-achtige stemacrobatiek vereist, maar gewoon lekker in het gehoor liggen lijkt me wel het minimum.

Misschien had Gert qua 'de rode' en 'de blonde' toch beter het risico kunnen nemen met de wat mondiger meisjes die ook aan de zoektocht (ja, ik heb hem gevolgd) mee deden, die wél goed konden zingen en qua uiterlijk ook ruimschoots voldeden. De uiteindelijke keuze is óók tricky, met het oog op het moordende schema; met vaak meerdere shows op een dag, en nog ongeveer 1001 dingen meer. Voor iemand die eerder enkel onder de douche zong (Hanne) lijkt me dat pittig.

avatar van Kos
Kos
Huh? is er een nieuwe K3?

avatar van Arrie
Hé Kos, is het gezellig daarzo, onder die steen?

Er werd een hele talentenjacht a la Idols gehouden, met Gert Verhulst en de oude K3 in de jury. Deze drie meiden zijn dus de winnaars. De nieuwe single, 10.000 Luchtballonnen, is in Vlaanderen ook al binnengekomen op 1, Adele van die plaats afstotend.

Maar je mist er niet veel aan hoor.

tnf
Ik heb het vreemde voorgevoel dat dit binnen nu en anderhalf jaar keihard in Gert's gezicht ontploft. De nieuwe meisjes liften nu nog mee met de oude, bij die - eerlijk is eerlijk - succesvolle afscheidstoernee. Maar of mensen ná april, als Hanne, Marthe en Klaasje volledig op eigen benen staan (lees: geen ondersteuning meer hebben van de oude drie), nog stééds naar K3-concerten willen? Kinderen zijn niet gek; misschien kunnen ze het nog niet precies benoemen, maar onbewust merken ze het heus wel als er het een en ander aan schort.

Karen en Kristel hadden al vanaf dat 1 een soortement van natuurlijke x-factor, zijn nooit schaapachtige types geweest (zoek op YouTube naar dat ene Eurosong-clipje), al moesten ook zij nog goed leren zingen. Maar daar zat destijds meer potentie in dan bij K+H anno nu.

avatar van Kos
Kos
Arrie schreef:
Hé Kos, is het gezellig daarzo, onder die steen?

Maar je mist er niet veel aan hoor.

vaag meegekregen maar ik wist niet dat dat om 3 nieuwe ging.

avatar van nlkink
Je zou je eigenlijk moeten schamen als je het allemaal had geweten, of erger, moeten volgen omdat je huisgenoten al die talentenjachten leuk vinden. Dan maar lekker onder een steen.

avatar van Rudi S
Ach als ik hier een stemrondje deed , kon die K3 game er wel meteen achteraan.

avatar van Mjuman
Rudi S schreef:
Ach als ik hier een stemrondje deed , kon die K3 game er wel meteen achteraan.

De leukste game is misschien nog wel om te doen alsof alle titels in code vervatte boodschappen zijn die nog opgesteld zijn door naughty Karen.

avatar van Rudi S
Mjuman schreef:
die nog opgesteld zijn door naughty Karen.

Zijn ook hoofdzakelijk gewone oude K3 klassiekers dit.

avatar van Mjuman
Rudi S schreef:

Zijn ook hoofdzakelijk gewone oude K3 klassiekers dit.

Ben ook niet echt een K3-connoisseur, maar vond die looks van die Karen al lang niet meer overtuigend genoeg voor die lievige teksten.

avatar van vigil
tnf schreef:
1 K3-waardig groepslid (Marthe) + 2 tamelijk fletse anderen, zowel qua persoonlijkheid (wat gaat er in interviews weinig van uit...) als qua stem. Vooral Klaasje klinkt behoorlijk wankel..

Klaasje is toevallig wel top hoor!

Maar goed onze Gertje (die moest kloppen want de bel deed het niet...) volgt zoals altijd met dit soort dingen enkel dat apparaat wat halverwege zijn lichaam hangt.

Ozric Spacefolk
10.000 luchtballonnen klinkt als The Riddle van Nik Kershaw...

avatar van Slowgaze
Goede titel. Eet dat, Nena.

avatar van coldwarkids
Dat word weer een lage waardering ben ik bang..

avatar van BuzzLightyear
In 10.000 Luchtballonnen kun je goed horen hoe K3 lagen aanbrengt in haar composities. Met melodielijnen die doen denken aan de werken van voor Handjes Draaien. Met sublieme maar sensationele stemtechnieken trekken deze extraordinaire dames een lijn naar de oorspronkelijke meesteressen van het genre.

Typisch voor het werk van K3 is de terloopsheid waarmee die lagen ontstaan. Deze madammen schrijven geen opzichtige stukken. Ze maken innerlijk theater, ook in een jazzy compositie als Woef of in het meesterlijke Rettettet. Daarin groeit slagwerkachtig, ritmisch gerommel in de onderbuik van de synthesizer uit tot swingende beats. Schitterend hoe de rusteloze ritmes vervolgens worden uitgedund en uit dezelfde noten een kinderlijk eenvoudige melodie ontstaat.

Ozric Spacefolk
Het minimalistische, wat wordt afgewisseld met grootse bombast, doet denken aan de piano-werken van Debussy maar dan gespeeld door een voltallig orkest. De manier waarop bijvoorbeeld Ya Ya Yippee duidelijk thema's citeert uit het werk van Mahler en onderwijl tekstueel haar invloeden zoekt in het dadaisme van Marsman is buitengewoon.

Ook Jij Bent de Bom weet het beste uit de jazz-fusion van Miles Davis' Bitches Brew te mengen met prozaische teksten die niet onderdoen voor een Louis Couperus.
Dat de samenzang van dit drietal The Beatles en Beach Boys doen verbleken behoeft geen verdere uitleg.

Ik vraag me af of ze live de nummers verder uitwerken tot uitgesponnen jams. Ik las ergens dat ze een samenwerking met Snarky Puppy aan gaan in 2016.

avatar van dix
dix
Ik zou ze één voor één doen ...

edit: oh wacht dat is een ander forum

avatar van Hanszel
Nu al? Die selectieronde is nog maar net afgelopen... . Gert weet natuurlijk ook wel dat je ijzer moet smeden als het heet is en dit vervolgproject (of: inwisselbaarheid ten top) moet natuurlijk ook weer financieel tot de laatste druppel uitgeknepen worden.

Ergens heb ik medelijden.... tijdens de zoektocht bleek dat er kandidaten waren die K3 nog nooit gezien hadden maar gewoon 'beroemd' wilden worden. Ik hoop voor deze meisjes dat ze tegen de druk en alles wat erbij komt kijken bestand zijn. Succes dames!

Gelukkig heb ik geen dochters, anders zou ik hier nog naar moeten luisteren ook.

avatar van musicborst
Hanszel schreef:

Samen met mijn dochter iedere vrijdagavond op de bank de hele tranformatie meegemaakt.... En mede door het enthousiasme van mijn dochter vond ik het nog stiekem leuk ook.

Jan uit Berlijn
Stemmen kan, mag en wil ik niet . Maar als.....dan een halfje voor het studio-personeel, die de meisjes van ranja hebben voorzien .

Waarom plaatst MuM dit werkje btw? Dan moet je werkelijk toch àlles publiceren?

avatar van Minneapolis
Weet iemand of deze ook op 180 gr. vinyl uitkomt?
Die hoes is echt een prachtige parodie op een ontwerp trouwens. Niet specifiek, maar in algemene zin bedoel ik. Of is het eigenlijk een kegeltjes en staafjes experiment, waar je dagen lang vlekken voor je ogen aan overhoudt? Als je er te lang naar kijkt mag je een poosje geen auto meer rijden denk ik.

avatar van RebelINS
Verdorie ze pakken wel uit zeg! Gelijk 24 nummers ertegenaan knallen.

avatar van chevy93
Waarvan de helft oude nummers.

De vraag is alleen of ze die nummers opnieuw ingezongen hebben.

avatar van Pinsnider
Mag ik dankzij de bijdragen van Ozric en Minneapolis (180g vinyl) even ouderwets ROFLen?

avatar van adri1982
coldwarkids schreef:
Dat word weer een lage waardering ben ik bang..
Ik ga dit album geen waardering geven omdat ik er vast niet naar ga luisteren.

avatar van adri1982
'Maar waarom een complete nieuwe K3' vraag ik mij af. Dit moeten ze niet doen, in een nieuwe bezetting weer een album gaan maken. Ikzelf ken ze als trio met Karen, Kathleen en Kristel (en dat vond eigenlijk ook niet veel, maar goed) en dat zal voor mij zo blijven. En dan vele oude nummers opnieuw gaan gebruiken. Ja, zo kan iedere artiest wel een album opvullen.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
chevy93 schreef:
De vraag is alleen of ze die nummers opnieuw ingezongen hebben.
Dat hebben ze inderdaad.

avatar van coldwarkids
adri1982 schreef:
Ik ga dit album geen waardering geven omdat ik er vast niet naar ga luisteren.
...maar er zullen er vast en zeker bij zitten die expres lage stemmen uitdelen.

avatar van Minneapolis
coldwarkids schreef:
...maar er zullen er vast en zeker bij zitten die expres lage stemmen uitdelen.

Denk je dat de stemmen hoger zouden worden na beluistering?

vigil schreef:

Klaasje is toevallig wel top hoor!

T'is een goed gelukt Barbiepopje om te zien, maar ook vreselijk bleu, en de op de studio-opnames vlakke zang (met dank aan autotune) ontaardt líve in een niveau dat het level 'nagels over een schoolbord' de ene keer ternauwernood overstijgt en de andere keer gewoon helemaal niet. Óf ze klinkt alsof ze van binnen stiekem trilt als een rietje.

Er zit ook gewoon geen groeipotentie in, en misschien hadden Gert & co dat in eerste instantie wel verwacht. Of ze hebben door de gebrekkige keus gewoon de gok gewaagd.

Tijdens de zoektocht hadden ze gewoon een gebrek aan goede kandidates met blond haar (of waarbij dat eventueel had kunnen staan). Jindra had zowel talent als looks, maar werd op social media nogal uitgekotst. Er viel weinig te kiezen. Zelf vond ik Suzan leuk en goed, maar die kreeg de grote massa helaas nog minder mee dan Jindra.