K3 - 10.000 Luchtballonnen (2015)

België
Label: Studio 100

1. 10.000 Luchtballonnen (3:39)
  2. Kusjessoldaten (3:40)
  3. Als het Binnenregent (3:17)
  4. Jodelee (3:17)
  5. Kus van de Juf (2:55)
  6. Jij Bent de Bom (3:19)
  7. Rettettet (3:37)
  8. Lila Liedjesland (3:35)
  9. Woef (2:59)
  10. Do Do Do You Love Me (2:59)
  11. Mami Bisou (3:36)
  12. Meisjesdag (3:09)
  13. Alle Kleuren * (3:32)
  14. Teleromeo * (3:18)
  15. Heyah Mama * (3:19)
  16. Oma's aan de Top * (3:22)
  17. Oya Lélé * (3:45)
  18. Verliefd * (3:35)
  19. Eyo! * (3:28)
  20. Ya Ya Yippee * (3:35)
  21. Toveren * (3:21)
  22. Kuma Hé * (3:27)
  23. Handjes Draaien * (3:17)
  24. MaMasé! * (3:47)
avatar van Edwynn
Wanneer kan ik een nieuwe Emperorsamenstelling kiezen bij SBS6? Weet iemand dat?

Een dierbare kennis van mij zat ook zo af te geven op de nieuw gekozen chickies. Haha terwijl haar kleine dochtertje keihard gaat op de nieuwe schijf. Daar doen we dit toch voor? Het is net de Zwarte Pietdiscussie wat dat betreft. Degenen die het aangaan, de kinderen, boeit het allemaal niet.

Mijn blagen zijn het net ontgroeid. Goddank..

avatar van feenah
Om dan te moeten merken dat de wereldhit "Engeltjes" niet op de herwerkte tracks-cd staat is schokkend.
Een gemiste kans.

Edwynn schreef:

Ja, lach maar. Ik vermoed dat we in de toekomst dit soort shows kunnen verwachten voor bands als ACDC, Kiss, Rolling Stones etc.
Sommige 70's en 60's bands bestaan tegenwoordig uit leden die niet eens de band hebben opgericht.
Bands van 40 jaar oud met leden van rond de 30 jaar oud. Hilarisch.
Dus waarom het publiek niet laten kiezen?

feenah schreef:
Een gemiste kans.

Juist niet. Anders gaat het trve-en-grimm-gehalte van het origineel alleen maar uitgehold worden.

avatar van Frenz
Als je Eyo! achterstevoren draait en de pitch goed verlaagt dan komt er een vet satanische tekst tevoorschijn. Illuminati!

avatar van feenah
Edwynn schreef:

Dat is ook weer waar. Die Wiels is van de domste nog niet.

avatar van harm1985
Hanszel schreef:

Gelukkig heb ik geen dochters, anders zou ik hier nog naar moeten luisteren ook.

Same here. Twee zoons, dat scheelt. WIj hebben sowieso geen kindermuziek in huis. Een papa en mama die af en toe eens Altijd Is Kortjakje Ziek zingt en zo lijkt me meer dan prima. Voor de rest alleen verantwoorde muziek natuurlijk, dan oppert de oudste vaak: goede paziek papa! Of: Harder!

Een vriendin van mijn vrouw toonde al trots op FaceBook de aankoop van deze CD, want als 'echte' meisjesmoeder moet je deze CD wel kopen natuurlijk... The horror...

Ik twijfel er overigens niet aan dat kinderen (en hun ouders) dit spul als zoete koek blijven slikken. Daar is de marketingmachine te gelikt voor. Kinderen hebben het al niet door als de Sinterklaas op TV een andere is als in het buurthuis of op school. Laat staan dit. Waarom denk je dat de dames hun haar moesten verven zoals de oude K3?

avatar van El Stepperiño
Edwynn schreef:

Denk dat die op TLC komt, en anders in één der buiken van de teletubbies.

avatar van Hanszel
Haha harm1985 is die meisjesmoeder niet stiekem zelf nog een meisje? En dan onder het mom van 'voor mijn dochters hoor, echt waar!' de hele K3 (en aanverwanten) discografie in huis halen.

Bij ons ook twee zoons maar nog weinig bewuste muziek-respons. Hoewel de jongste (1,5 jaar) laatst wel heel blij begon te hopsen bij het begin van 'new fang' van Them Crooked Vultures, en daar het hele liedje niet meer mee ophield. Belooft veel goeds!

O.T.: dit kunstwerkje zal vast veel gedraaid worden in diverse huishoudens met kleine (meisjes-)kinderen. En de opvolger ook. Maar of de nieuwe K3 dames ook zin hebben in literaire hoogstandjes zoals ik op de peuterspeelzaal zag "K3 bakt een taart"... tja, je moet er maar zin in hebben.

Ik ga dit mijzelf en mijn zoons vakkundig links laten liggen.

avatar van liefkleinhertje
Een goed voorbeeld doet goed volgen dus het is jammer dat de meisjes niet getatoeerd zijn
Ik zie het blijde gezichtje van mama al als dr een thuis komt met een verse doodskop
Nu maar hopen dat ze roken heb je in iedergeval nog wat

avatar van Minneapolis
liefkleinhertje schreef:
Een goed voorbeeld doet goed volgen...

Je begon goed. Ik ben maar wat blij dat mijn ouders me niet hebben vergiftigd met dergelijke "muzikale" E-nummers troep. Ze bleven gewoon hun eigen klassieke muziek en jazz draaien, en hoewel ik het toen niet altijd waardeerde ben ik ze er nu dankbaar voor. Hetzelfde geldt voor de invulling van de vakanties.

avatar van tnf
tnf
Het album is nu al platina; in België zelfs al víjf maal platina.

Vijf maal platina in haar thuisland; Hanne (een half jaar geleden nog een simpele studente annex scoutingleidster zonder zangervaring) weet vast niet wat haar overkomt.

Kanttekening is wel dat veel van die cd's al besteld zijn toen nog niet bekend was welke drie er op het hoesje zouden staan.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Ozric Spacefolk schreef:
Bands van 40 jaar oud met leden van rond de 30 jaar oud. Hilarisch.
Dus waarom het publiek niet laten kiezen?

Nou ja toekomst... INXS deed het tien jaar geleden al.

avatar van Pat Chuli
Casartelli schreef:
Nou ja toekomst... INXS deed het tien jaar geleden al.

.. of AC/DC 35 jaar geleden, wat dat betreft. Hell, zelfs de Rolling Stones bestaan niet meer uit hun originele line-up. Keith Richards is ook al 20 jaar dood, maar hij weigert dit te bevestigen.

Maar dit is een beetje appels met peren vergelijken. Ik vind het nog een groot verschil om een overleden bandlid te vervangen dan een personeelsswitch omwille van andere redenen.

Vandaag heeft mijn dochter van 6 deze cd met haar bloedeigen centen gekocht. Ze stond erop dat ze zelf het geld zou overhandigen aan de baliemedewerker bij Bart Smit.

Moet ik, als liefhebber van (in mijn ogen) goede muziek, hier een weerwoord op hebben? Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen. Daarnaast valt mij de transformatie tot het nieuwe trio alleszins mee. Het klinkt voor K3 best goed en aanstekelijk.

Daarom: 3 sterren voor het gelukkig maken van mijn dochter.

Don't shame at all.............vooral bloedeigen centen is iets prachtigs en wat je ze nooit mag afpakken........ ben zelf voor singeltje ( Maggie May ) vanuit dorpje naar stad gefietst op 7- jarige leeftijd zonder de weg ertoe te weten en mijn ouders daarvan op de hoogte te hebben gesteld.......... iets onweerstaanbaars van moest en zou.........

avatar van Korreltje Zout
Waverick schreef:
Vandaag heeft mijn dochter van 6 deze cd met haar bloedeigen centen gekocht. ... Thuisgekomen rende ze met de cd naar boven, om deze eigenhandig in haar roze gekleurde cd-speler te stoppen. De deur van haar slaapkamer ging dicht en ik wist zeker dat ik haar het komende uur op straffe des doods niet mocht storen. Na een tijd verstomde de muziek en het gebonk van haar voeten en kwam ze naar beneden, met een voldane blik. "Is het een goede cd?", vroeg ik. Ze knikte alleen maar en gedroeg zich als een kind dat zojuist haar mooiste droom had zien uitkomen. ... Daarom: 3 sterren voor het gelukkig maken van mijn dochter.

Waarom zo zuinig? Zo te lezen denk ik dat jouw dochter dit 5 sterren zou geven. Maak een account voor haar aan en laat haar een cijfer geven. Of geldt op deze site zo'n stomme regel dat je moet kunnen schrijven? Als muziek voor 6-jarigen op deze site wordt geplaatst, zoals deze CD van K3, dan moet de doelgroep toch ook kunnen stemmen, ook al missen ze wellicht het innerlijke conflict van de drie artiesten (die hun haar hebben moeten verven), de gelaagdheid van de songs en de literaire verwijzingen in de teksten? Als volwassene geef ik toe: die aspecten zie ik zelf ook over het hoofd in deze CD (met uitzondering van het nummer Toveren).

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Pat Chuli schreef:

Het vervangen van (meer of minder beeldbepalende) bandleden is inderdaad van alle tijden. Ik doelde echter specifiek op het organiseren van een tv-talentenjacht hiervoor.

Mooi verhaal trouwens, Waverick.

avatar van meneer
Op zich is het idd zeer leuke muziek voor kinderen. In welke formatie dan ook: het is vrolijk,dansbaar, aantrekkelijk en - ja, u mag er op spugen - commercieel verdomd goed ! Ik heb veel meisjes deze band zien parodiëren of playbacken. En niks mooier dan mensen die genieten van muziek, toch ?

Ik heb 3 jongens die al lang de kindertijd ontgroeid zijn. Niks geen K3 fans maar, in hun kinderjaren, absoluut fan van :

Klein Orkest - Roltrap Naar de Maan (1985)

Gruwelijk Goed Album voor kinderen (en eigenlijk ook voor volwassenen).

Joe B
Net even gecheckt. Waarschijnlijk wel een van de betere albums van 2015. De meisjes zijn lekker vrolijk en als ik alleen thuis ben dans ik er graag op. Enfin, 10.000 luchtballonnen is een klassieker die gebruik maakt van fijne instrumenten en sterke catchy zang. Slaap niet op het nieuwe album van K3! De ontwikkeling die Justin Bieber heeft laten zien is dus niet zeldzaam. Hanne, Marthe en Klaasje!

avatar van pintjebier
Prachtige hoes, vakwerk.

avatar van Nicolage Rico
pintjebier schreef:
Prachtige hoes, vakwerk.

De grootste kracht is dat de makers alle clichés hebben weten te vermijden.

AC1
Waarom moeten kinderen opgroeien met muziek dat zogenaamd voor kinderen is? Is dat wel goed voor hun algemene muzikale ontwikkeling? Het lijkt mij dat je zo hun wereld heel sterk afbakent.

avatar van Rudi S
Net zoals kindernoeken, hup Tolstoi er in bij die kleuters.

AC1
Boeken zijn een slechte vergelijking. Muziek is een direct medium en moet niet intellectueel worden vertaald door ons brein. Testen hebben bevoorbeeld aangetoond dat kinderen, in tegenstelling tot volwassenen, helemaal niet vies zijn van atonaliteit. Ze zijn nog niet geconditioneerd. Waarom worden ze dan toch zo behandeld? Commercie en onwetendheid van de ouders, vrees ik.

avatar van Edwynn
Je gaat er spoorslags vanuit dat ouders dit de kinderen door de strot duwen. Ik besloot ze er vrij in te laten en nog kwamen ze met die rommel aan. Nu zijn ze er vanaf en pikken ze top 40 muziek op. Denk maar niet dat ik ze dat voorschotel. Ik draai veel metal, klassiek een beetje wave en wat jazz maar dat vinden ze vooralsnog niets. Kinderen moeten eigenlijk ook dat draaien waar ouders gek van worden. Deed ik ook. Traditie.

avatar van iHateDolphins
AC1 schreef:

Hmm, bij ons stond veel Pink Floyd, tubular Bells van Oakfield, eric clapton en crosby, still and nash op enzo. Muziek die niet echt voor kinderen is. Vond ik het slecht of goed? ik weet het niet zo. Pink Floyd vond ik zelfs een beetje eng door bepaalde clips en concerten die mn vader keek en de dreigende toon in sommige nummers. Ik was toen 6 a 8 ongeveer.

Op een gegeven moment wilde ik me daarvan afzetten en kreeg ik van mn oudere broers muziek van the Prodigy toegestopt.

Via een behoorlijke omweg kom ik nu zo nu en dan weer terecht bij wat m'n vader luisterde, maar ik schrijf het toch niet zo hoog aan als menigeen op deze site (Pink Floyd). Ik durf zelfs wel te zeggen dat m'n vader PF voor mij verpest heeft. Waardoor het komt weet ik niet precies, maar ik heb het gevoel dat als ik het zelf ontdekt had, ik het veel vetter had gevonden.

Muziek heeft het ook te maken met het verhaal erachter en de muziek daadwerkelijk snappen en de zoektocht ernaar toe. Iets wat je als kind gewoon moeilijker mee krijgt.

Bij ons stond voornamelijk Elly & RIkkert, John Denver, Neil Diamond etc. op/
Ook de Back to the Sixties -achtige verzamelaars maakten overuren.

En toch heb ik mijn eigen weg gekozen.
Toen ik 6 of 7 was (de leeftijd van de K3-doelgroep denk ik) luisterde ik eigenlijk niets op eigen initiatief. Tijden waren ook anders.

Toen ik een jaar of 11 was had ik mijn eerste cassettedeck en draaide ik Phil Collins en Queen. Prima instap-artiesten.

iHateDolphins schreef:

En wie heeft dolfijnen voor je verpest?

avatar van Mjuman
Heren koekeperen als jullie nog meer willen ontboezemen dit is de betere plek ervoor: De Site >> Gebruikers >> Essentiële Albums Voor je Eigen Muzikale Reis mijn bijdrage staat er ook

Bij K3 moet ik atijd aan de drie K's van Jan Wolkers denken - kenners weten wat ik bedoel: Kerk, Kut en Kapitaal