Wolfmother - Victorious (2016)

Australiƫ
Label: Universal

1. The Love That You Give (2:38)
  2. Victorious (4:24)
  3. Baroness (3:15)
  4. Pretty Peggy (3:49)
  5. City Lights (3:51)
  6. The Simple Life (3:12)
  7. Best of a Bad Situation (3:07)
  8. Gypsy Caravan (3:34)
  9. Happy Face (3:31)
  10. Eye of the Beholder (3:59)
avatar van Don Cappuccino
Na het gedrocht genaamd New Crown bleef het angstvallig stil in het Wolfmother-kamp, maar er is dus aan een nieuwe plaat gewerkt. De eerste single (Victorious) walst al gruwelijk hard over het materiaal van New Crown heen, een typische Wolfmother-track. Benieuwd naar de rest!

avatar van meneer
IK ben hier nog zeer voorzichtig mee, maar wel enorm benieuwd. New Crown was echt een domper na zulke heerlijke voorgangers.

Nu luisterende naar Victorious (waarvoor dank Don Cappucino ) en in dit ene nummer zit al veel goedmakerij.

Ik hoop op een album die mij mee zuigt naar het Walhalla van Wolfmother Full Speed en Snoeihard !

Ik hoop !

avatar van musician
Solo in 2013, Wolfmother weer in 2014 en 2016. Die Stockdale heeft het maar druk.
Maar geweldig talent, natuurlijk.

Gipsy caravan is ook te beluisteren,typisch wolfmother nummer.

avatar van meneer
Is een kort, krachtig en idd typisch Wolfmother nummer. Ik zou het zo fijn vinden als ze eens naar Europa komen voor wat concerten.

JVT
Victorious klinkt goed!! Na hun tegenvallende laatste word ben ik toch weer wel benieuwd naar deze. Altijd veel plezier aan beleefd aan Wolfmother.

avatar van EGO
EGO
Hoop dat ze ook op het feesjes in Landgraaf te bewonderen zijn

avatar van Bijdevaate11
City Lights & Victorious klinken alvast woest, naar dit album kijk wel uit!

avatar van E-Clect-Eddy
Heerlijk nummer dat Gipsy Caravan

meneer schreef:
Ik zou het zo fijn vinden als ze eens naar Europa komen voor wat concerten.

Hoera ! Ze komen !

26 april 2016 Paradiso !

Fuck ! Dan zit ik in Italië.

avatar van Mr. Olaf
Erg lekkere nummers van Wolfmother. Als dit een weerspiegeling is van de rest van de plaat, ga ik daar een hoop schik van beleven.
Kan ze ook helaas niet zien de 26e april...

Na het horen van victorious, heeft deze band er een nieuwe fan bij

Mr.Badmouth
Laatste was inderdaad niet best. Ben benieuwd. Hij komt volgende week al uit.

Pretty Peggy is het volgende nr dat te beluisteren is, het meest poppy nummer tot nu toe.

Album stream: Victorious

avatar van meneer
Het werd tijd.. Dank je !

Album klinkt toch erg lekker, stuk beter dan de vorige

JVT
Eindelijk is ie te beluisteren, mooi! 3 albums waar ik naar uit keek op 1 dag Deze en dan nog die van Motorpsycho en Iggy pop.

avatar van Don Cappuccino
Een degelijke retrorockplaat, vele malen beter dan New Crown, maar Pretty Peggy is echt een gedrocht van jewelste. Valt compleet uit de toon en is ook gruwelijk slecht.

JVT
Valt compleet uit de toon als in 'even iets anders, ietwat variatie'. Das goed toch. Op zich is het best een goed nummer, alleen die tekst is wel heel erg cheesy.

JVT schreef:

Ik hou van variatie op platen, maar bij deze plaat gaat dat niet op wat mij betreft. Met een speelduur van 35 minuten hoor ik negen compleet to-the-point hardrocktracks en een track (Pretty Peggy) die op iedere dertien-in-een-dozijn popplaat kan met hele stomme ''oo-who-oo''-koortjes. Omdat Victorious zo uniform is, is zo'n afwijkende track een doodzonde, dan kun je beter nog een stadionhardrockkraker erbij pennen.

avatar van andnino
Na die vier nummers heb ik de hoop alweer opgegeven. Ik heb eigenlijk tegenzin om de hele plaat te gaan luisteren. De serieuze ondertoon van de eerste twee albums hoor ik niet meer, en die maakte het juist zo goed. Wie kan mij vertellen dat de rest het alsnog goedmaakt?

Zorrow
Boring, boring, boring; benadert in de verste verte niet het debuutalbum. Jammer dan. Rock is dead? Nee: gelukkig hebben we sinds 2014 Royal Blood.....

Antagoon
"Roses are red, violets are blue, I will take them all and give em to you......."
Zingt ie dat nou echt? (Pretty Peggy) Mis ik het sarcasme of een andere vorm van humor? Mocht dat ontbreken, dan moeten ze het niet van de teksten hebben

City Lights, Gypsy Caravan en Victorious (met Sabbath intermezzo) klinken daarentegen erg lekker. bij die uptempo nummers valt de tekst ook niet zo op

JVT
hahah ja da zingt ie echt! Ik moest ook even slikken Ik vind het verders wel een goed nummer maar die tekst, dat kan eigenlijk echt niet

meneer schreef:

Hoera ! Ze komen !

26 april 2016 Paradiso !

Fuck ! Dan zit ik in Italië.

Vrijdag 29 april in Oosterpoort te Groningen

30 april in 013 Tilburg.

Eye of The Beholder is toch wel het prijsnummer van deze plaat!

avatar van Kos
Kos
Bij nummer 7 moet ik steeds aan Alf denken.

avatar van Fluvver
Kleine stap voorwaarts, maar ik vindt het nogsteeds een gedrocht deze plaat.

avatar van meneer
Bedankt voor alle nieuwe data en plaatsen, maar ik zit ( wederom) hun gehele tour in Nederland vulkanen te bestuderen (ook wel heftig) op Lipari, Vulcano en Sicilie. Dus..

Mister Stockdale heeft ook wat commentary bij een aantal nummers (ook Pretty Peggy) gegeven. Zeker wel interessant:

Nu wat meer tijd om het album te beluisteren en, wie weet, te reviewen.