Frost* - Milliontown (2006)

Label: Inside Out

1. Hyperventilate (7:31)
  2. No Me No You (6:06)
  3. Snowman (3:55)
  4. The Other Me (4:51)
  5. Black Light Machine (10:06)
  6. Milliontown (26:35)
Omayyad

hij wel

!

Omayyad schreef:

!

vigil schreef:
Sterker nog ik heb nauwelijks verstand van Prog/symfo

Tja, wat moet ik hier op antwoorden?

avatar van Waldo Jeffers
heren... die PW-onderonsjes kan ook op een PW-bijeenkomst, niet?

huh? PW?

Progwereld?

avatar van Flipper
Het gaat hier toch niet om (prog) ego's??? Het mooie van MuMe is de discussies over de muziek en niet wie het nu het meeste weet, lijkt mij.

avatar van Bighead
Ik weet zeker niet het meeste van progrock en ik heb fripp nooit live horen spelen, in welke periode dan ook

Maar dit album bevalt me alleszins enorm. Het is juist de afwisseling tussen genuanceerde muzikaliteit en meedogenloos gebeuk in combinatie met een kristalheldere productie die me enorm aanstaat en die ervoor zorgt dat de cd al tijden in de cd-speler van m'n auto zit....

nou een quizzzje tussendoor

Flipper schreef:
Zal hem maar eens bestellen

Heb hem binnen en ik moet zeggen dat dit wel eens hoog in mijn persoonlijke top 10 van dit jaar zou kunnen komen. Hoorlijke prog waarbij ik soms Kino, maar voornamelijk een mengeling van Dream Theater en Spock's Beard langs hoor komen. Een heerlijk heldere productie.

Ik hoop dat ze bij het volgende album die korte vulnummers eruit laten, die dingen zijn echt ondermaats vergeleken met de rest. Die nummers zijn (imo) veel te schreuwerig en het gemiddelde volume is te hoog.

In het algemeen is de hoge tonen saturatie (zelfs voor een hogetonen freak als mij) mij een beetje te veel.

Je krijgt constant een gevoel van hoge tonen, zonder dat daar een duidelijke aanlijding voor is. Maar dat kan (is waarschijnlijk) zo bedoeld geweest. Jammer is alleen dat mijn systeem hoge tonen glashelder weergeeft en als het extra een beetje overdone is (voor de gemiddelde luisteraar en zijn/haar luistersituatie) dat hier negatieve effecten heeft.

someone schreef:

Vind eigenlijk de hele mix wat Amerikaans klinken.

someone schreef:

als je leiden als lijden schrijft moet het wel heel erg geweest zijn

Flipper schreef:

Vandaar mijn vergelijking met Dream Theater. Niet alleen kwa muziek, maar ook kwa productie heeft het overeenkomsten met bv Awake. Vind eigenlijk de hele mix wat Amerikaans klinken.

Ai.... laat ik dat nou zo'n beetje het slechtst klinkende DT album vinden met uitzondering van het erg sfeervolle Space Dye Vest.

Ik hoor ook in de gehele opname helemaal geen link met die plaat want die vind ik dus gortdroog. En voor mij klinkt het hele album behoorlijk Engels qua muziek.

ChrisX schreef:

En voor mij klinkt het hele album behoorlijk Engels qua muziek.

Had het over de productie, die voor mij Amerikaans klinkt en dan hoor ik toch duidelijk DT, ook vanwege de soms heavy rifs.

Maar waar hebben we het over, gewoon een dijk van een plaat.

Is nu de naam van de groep Frost* of Frost ??

Flipper schreef:

Is nu de naam van de groep Frost* of Frost ??

Officieel schijnt het dus Frost* te zijn maar ik heb zo'n idee dat het * niet lang zal beklijven. RPWL heeft ook een tijdje een punt achter de naam gehad, maar dat is volgens mij geen mens ooit opgevallen.

Omayyad
ChrisX schreef:

Ahum... Evenals de punt achter de bandnaam Discipline. .

Normaal betekent het '*' teken op een magnetron: De-Frost

ChrisX schreef:

Nee, dan het buitengewoon organisch klinkende Images and words...

Awake is domweg Dream Theaters beste album, halfbakken productie of niet. Ook een Punt daarachter.

avatar van dynamo d
Het is inderdaad Frost*. Ook volgens hun eigen website.
Album is een redelijk goed progrock-album maar niet super. Openingsnummer vind ik nog niet veel aan. De rest is wel aardig, vooral No Me No You.

avatar van John Doe
ChrisX schreef:

Dat ''*''-teken staat naar alle waarschijnlijkheid voor een ijskristal, de deeltjes waarin frost zich manifesteert. Best logisch en makkelijk te onthouden toch.

avatar van dynamo d
dynamo d schreef:
Het is inderdaad Frost*. Ook volgens hun eigen website.

Moet hier nog even op terug komen: rest wel aardig behalve dan dat verschrikkelijk langdradige, zoveelste-in-een-dozijn-lang-progrock-nummer 'Milliontown'. Dat vind ik niet veel soeps. Vanwege de nummers 2 t/m 5 toch nog 3*

dynamo d schreef:

Ongetwijfeld hele goede muziek, maar het geheel 'pakt ' me niet zo. Hierdoor vindt de CD ook mondjesmaat de weg naar de CD-speler. 'Black light machine' vind ik het hoogtepunt.

avatar van Torch
aardig progrock album, na een paar maanden beluisterd te hebben wordt het niet meer dan dat.
Mist voor mij persoonlijk wat 'emotie', hetgeen de vergelijking met Dream Theater onderbouwt.
Ms. waren de verwachtingen ook wel TE hooggespannen voor dit project...........

3 sterren.......

Casartelli (moderator)
Bah bah bah wat een tegenvaller. Het eerste nummer is nog wel aardig en de rest gaat helemaal nergens over. Misschien moet ik er over een jaar nog eens een paar luisterbeurten aan wijden, dat had bij Kino ook een ten minste enigszins positief effect. Tot die tijd: 1½*

Casartelli schreef:

Nou 1½*is wel heel laag. Maar het is wel zo dat dit album kwa produktie zo 'dicht gemetseld' is dat ik dit album ook maar mondjesmaat draai. Ook hier weer een gelijkenis met Dream Theater.

Flipper schreef:

Ik vind dit album toch wel een stuk frisser en minder een "moetje" dan menig DT albums

vigil schreef:

Met 4* zeg ik ook niet dat het slecht is, maar je hebt na het beluisteren weer een adempauze nodig. Idd menig DT album kan hier niet aan tippen.

Casartelli (moderator)
de vergelijking met Dream Theater komt mij wat vreemd voor (dit is toch wat meer retro), maar dat neemt niet weg dat ook de minste platen van DT (WDADU, Octavarium) voor mij nog een ruim eind hierbovenuit komen. DT maakt ook nog wel eens een liedje zeg maar