All That Remains - The Fall of Ideals (2006)

Label: Prosthetic

1. This Calling (3:39)
  2. Not Alone (3:30)
  3. It Dwells on Me (3:14)
  4. We Stand (3:47)
  5. Whispers (I Hear You) (3:40)
  6. The Weak Willed (4:06)
  7. Six (3:23)
  8. Become the Catalyst (3:07)
  9. The Air That I Breathe (3:35)
  10. Empty Inside (3:23)
  11. Indictment (3:42)
vorige album was iets beter, deze is niet heel veel vernieuwend, ookal zijn de nummers heel anders en vaak sneller tempo klinken ze als vanouds. Ook vind ik de nummers ten opzichte van elkaar niet heel varierend, en dat had this darkened heart juist wel. Toch blijft dit een super band en is dit de beste metalcore band imo. 4*

na een tijd luisteren vind ik dit album nog steeds heel interessant, er zitten echt uber goeie riffs in, en ook het solowerk is prachtig. Dit album is ook perfect in elkaar gemixt, ik heb meer plezier aan dit album heb dan aan This darkened heart (wat ook nog steeds een superalbum is), 4,5*

mensen die van trivium, as i lay dying, arch enemy, in flames, bullet for my valentine, atreyu, killswitch engage, machinemade god, shadow falls houden probeer deze band eens uit, succes gegarandeerd...

bro
zeer goed album. solos zijn echt wel aardig en de zanger combineerd cleane zang, schreeuwen en soms zelf grunts netjes aan elkaar. deze cd bied misschien niets echt zeeeeer verassend nieuw iets maar desanittemin zeer goed plaatje 5*

avatar van Genesis
Six is echt een super goed nummer. Binnenkort maar eens de rest luisteren.

vandeweek deze band "ontdekt" Klinkt lekker, beetje als As I lay Dying en Atreyu. Vind vooral Become the catalyst en This calling goed. Verder niet heel vernieuwend.

Voordat dit album uitkwam had ik nog nooit van deze band gehoord, maar ik kwam dit album toen ergens tegen en nu is het echt mijn favo band, op Killswitch Engage na dan. Dit album vind ik dan ook helemaal geweldig, ik heb hem denk ik echt al iets van 50x geluisterd ofzo, hij blijft goed. Ik heb nog nooit een album super vaak geluisterd, de laatste keer was bij Soilwork - Stabbing The Drama. Echt zeker een aanrader dit album en deze band:)

5* verdiende sterren.

ik_ben_gilles
Dit is het beste album tot nog toe van All That Remains,
Overcome valt wel mee, mist echter de kracht van Fall Of ideals.

avatar van andnino
Ik houd normaal totaal niet van muziek in het straatje van bands die in voorgaande posts genoemd worden, maar 4,09 is toch wel een abnormaal hoog gemiddelde voor een metalcore plaat. is dit de moeite waard om op te zoeken?

avatar van bennerd
andnino schreef:

Het is zeker de moeite waard. Het is meer dan zomaar Metalcore met cleane zang. Het is donkerder, 'echter' dan de gemiddelde look-at-me-screaming-and-yelling-metalcore.

Het klinkt vooral veel bruter en intenser, de riffs zijn harder, en de zang is gevarieerd. Een angstaanjagende gil, een intimiderende grunt, allemaal afgewisseld met cleane zang, die wel even wennen is. Je houdt van Bleed the Sky? (Paradigm in Enthropy dan.) Volgens mij zal dit je ook wel liggen dan.

avatar van R2DeepThroat
Ik weet niet waarom, maar voor die soort screams van All That Remains ben ik zoiezo niet te vinden. Muziek viel dan ook zwaar tegen eigenlijk, misschien door mijn hoge verwachtingen.

avatar van Kondoro0614
Een prima metal band met heerlijke sounds. De riff's , solo's zijn super lekker en ook de zang is prima. Een lekker mee-swing album en zeker van prima kwaliteit.

avatar van Perpetual
Helemaal grijs gedraaid in 2007/08. Erg sterke nummers, zelfs vandaag de dag nog (iets wat ik niet gauw met metalcore heb). Er staan niet echt slechte nummers op, wel een paar 'dertien in een dozijn' nummers. Wat deze cd goed maakt zijn de memorabele tracks. Zelfs na al die jaren komen ze nog af en toe in mijn hoofd langs, This Calling en The Weak Wiled zijn daar een voorbeeld van. Become The Catalyst is ook erg goed.
Ik twijfel tussen 3,5* en 4*, erg lastig. Ik houd het voor nu op 3,5*.

avatar van bennerd
Ik loop met hetzelfde gevoel rond als jij, Perpetual. This Calling blijft heel sterk, Not Alone ook, maar het is hier vooral The Air That I Breathe dat me nog hard meesleurt. Die openingsriff is bijzonder goed.

avatar van james_cameron
Prima amerikaanse metalcore, goed geproduceerd en net afwisselend genoeg om tot het einde te blijven boeien. Het tempo had hier en daar nog wel wat hoger mogen liggen, maar het songmateriaal is bovengemiddeld goed, met afwisselend ruige en melodieuze zangpartijen die op beide fronten weten te overtuigen. De sporadisch ingezette zware grunt is ook fijn. Jammer dat de band hierna een reeks nogal onevenwichtige albums zou afleveren, want hier bewijst men tot de top van het genre te behoren.