All That Remains - The Fall of Ideals (2006)

Label: Prosthetic

1. This Calling (3:39)
  2. Not Alone (3:30)
  3. It Dwells on Me (3:14)
  4. We Stand (3:47)
  5. Whispers (I Hear You) (3:40)
  6. The Weak Willed (4:06)
  7. Six (3:23)
  8. Become the Catalyst (3:07)
  9. The Air That I Breathe (3:35)
  10. Empty Inside (3:23)
  11. Indictment (3:42)
avatar van Kondoro0614
Een prima metal band met heerlijke sounds. De riff's , solo's zijn super lekker en ook de zang is prima. Een lekker mee-swing album en zeker van prima kwaliteit.

avatar van Perpetual
Helemaal grijs gedraaid in 2007/08. Erg sterke nummers, zelfs vandaag de dag nog (iets wat ik niet gauw met metalcore heb). Er staan niet echt slechte nummers op, wel een paar 'dertien in een dozijn' nummers. Wat deze cd goed maakt zijn de memorabele tracks. Zelfs na al die jaren komen ze nog af en toe in mijn hoofd langs, This Calling en The Weak Wiled zijn daar een voorbeeld van. Become The Catalyst is ook erg goed.
Ik twijfel tussen 3,5* en 4*, erg lastig. Ik houd het voor nu op 3,5*.

avatar van james_cameron
Prima amerikaanse metalcore, goed geproduceerd en net afwisselend genoeg om tot het einde te blijven boeien. Het tempo had hier en daar nog wel wat hoger mogen liggen, maar het songmateriaal is bovengemiddeld goed, met afwisselend ruige en melodieuze zangpartijen die op beide fronten weten te overtuigen. De sporadisch ingezette zware grunt is ook fijn. Jammer dat de band hierna een reeks nogal onevenwichtige albums zou afleveren, want hier bewijst men tot de top van het genre te behoren.