Pusha T - King Push - Darkest Before Dawn: The Prelude (2015)

Label: GOOD

1. Intro (2:33)
  2. Untouchable (3:09)
  3. M.F.T.R. (4:07)

met The-Dream

4. Crutches, Crosses, Caskets (2:24)
  5. M.P.A. (4:45)

met Kehlani

9. F.I.F.A. (2:18)
  10. Sunshine (3:13)

met Jill Scott

Toch net iets té kort vind ik aangezien we al 3 tracks kennen. Anyway, ik speel M.F.T.R. enorm veel de laatste dagen.

Vind alle 3 de tracks gruwelijk. Sinds een weekje weer eens naar MNIMN geluisterd, blijft een fantastisch album in mijn ogen. Erg benieuwd naar dit project, verwacht er erg veel van, mede doordat ik nog nooit een slappe/zwakke Pusha T verse heb gehoord.

avatar van NL_RAPPIN
Dit wordt voor mij album van het jaar denk ik. Alle 3 tracks zijn gewoon bruut, precies hoe ik ze wil van Push.

Maar heet dit album niet gewoon Darkest Before Dawn?

avatar van Joe D
Dat dacht ik ook, maar MJ_DA_MAN zei van niet. Dit is blijkbaar gewoon een "voorproefje" op het echte King Push, dat volgend jaar uitkomt. Vandaar die naam.

avatar van MJ_DA_MAN
NL_RAPPIN schreef:
Maar heet dit album niet gewoon Darkest Before Dawn?
Het wordt overal zo aangegeven, incl. door het label en Pusha T zelf.

avatar van Holla
Enkel Untouchable heb ik gehoord en daar ben ik erg blij mee, anders krijg ik slechts 7 nieuwe tracks... Ik hoop dat Push het niveau van MNIMN een beetje overtreft, al was dat ook een fantastische plaat. De kers op de taart voor die hiphopjaar!

Earl liet al zien dat een kort album prima kan zijn, dus ik verwacht dat Pusha dat ook zeker kan

avatar van Yestsida
My Name Is My Name komt nog zéér regelmatig langs in m'n afspeellijst, net zoals andere nummers van en met Pusha T.

Hopelijk sluit dit jaar subliem af met dit album en The Young OG Project 2 van Fabolous. Ik verwacht dat ze beide in m'n eindejaarslijstje terecht gaan komen, deze zelfs top 3!

avatar van TheLegacy
Kijk hier echt naar uit, maar in 't speciaal naar de track met Beanie Mack! Op papier lijkt het me een gouden combinatie in ieder geval.

avatar van Holla
Gelekt en jezus wat is hij hard...

nedbed
Die intro!!

avatar van NastyOnWax
Wat een absurd harde beat op die Intro... Absoluut perfecte opener van dit album.

Kort en krachtig inderdaad, ik had wel gehoopt dat de features op M.P.A. anders gebruikt zouden worden en niet op zo'n korte hook.

avatar van Delars
Ohmygaddo die intro inderdaad.

avatar van Holla
Ik denk dat ik Untouchable en Keep Dealing nog de zwakste tracks vind, en die zijn enorm hard ook

avatar van Kos
Kos
Got em Covered . Zo hoort een Puha T productie te zijn.
Raw as fuck.

1 van de beste halfuurtjes van 2015 voor mij.

avatar van TheLegacy
Het zal vast toeval zijn, maar de beat van Retribution lijkt echt heel sterk op Voor De Paper van Hef.

avatar van DopeLemon
Ben ik de enige die The Dream als een klein jongetje vind zingen? Verder zeker een lekker album

avatar van Joe D
The-Dream? Die vent zingt heerlijk.

avatar van Bedorvenkebab
in je dromen ja

Die profielfoto

avatar van Delars
haha hij lijkt wel op MJ_DA_MAN ja

avatar van MJ_DA_MAN
Wie zijn jullie om achter te blijven?

MJ_DA_MAN schreef:
Wie zijn jullie om achter te blijven?

Je hebt gelijk.

Faka

Joe B
Wel een aardig album. Pusha rapt overtuigend en heeft weer fijne beats uitgekozen. Aan de andere kant begint hij zijn stijl een beetje te forceren waardoor het een gimmick begint te worden.

Wat is dit nou weer

avatar van Silky & Smooth
Er zijn meer albums met een korte speelduur, alleen is hier het geval dat op het moment dat ik er lekker in zit het alweer afgelopen is. Het voelt een beetje leeg na afloop. Verder is het een goed album. Pusha T is zoals de laatste jaren lekker gretig, de beats zijn sterk en ook de gastartiesten goed uitgekozen. Vooral Beanie vind ik opvallend goed voor de dag komen.

Joe B
Silky & Smooth schreef:

Dan speel je hem nog een keer af.