Young Gun Silver Fox - West End Coast (2015)

Label: Légère

1. You Can Feel It (3:19)
  2. Emilia (4:06)
  3. Better (4:02)
  4. Distance Between Us (3:35)
  5. See My Slumber (3:19)
  6. In My Pocket (4:58)
  7. So Bad (4:02)
  8. Spiral (3:48)
  9. Saturday (3:46)
  10. Long Way Back (5:26)
avatar van E-Clect-Eddy
Retro 70s soulvolle Soft Rock / Jazz Rock met een flinke dot Funk door een Engels duo waarvan zanger / gitarist Andy Platts ook al deel uit maakte van Mamas Gun. Terwijl Shawn Lee ook al een heel lange lijst aan Funky / Electronic verdiensten heeft. De heren kunnen dus wel wat en hebben al eerder succes gehad.

Beste nummer op het album: The Long Way Back, maar ook Better is uitstekend

En In My Pocket doet denken aan een nummer van de allereerste albums van Prince For You (1978) Terwijl op So Bad het klinkt alsof zowel Stevie Wonder even op zijn mondharmonica blaast over een basis van iets van Earth, WInd & Fire / The Jacksons 5.

Er valt heel wat te genieten aan dit album maar zoals eerder opgemerkt overklast het nergens de oorspronkelijke 70s bands die als inspiratiebron dienden. Doet er blijkbaar niet toe want binnenkort staan twee uitverkochte optredens in de Bitterzoet op de agenda. Men kan daarvoor ook nog terecht in Utrecht in mei.