Een verassende nieuwe cd van de Nijmeegse Bart. Na een aantal albums die veelal rustige akoestische nummers bevatten, komt Frank Boeijen met een nieuwe, frisse plaat.
Op 'Een Vermoeden van Licht' werd alles in 1 take is opgenomen, zo krijg je meer emotie. Ook waren de teksten dieper en breekbaarder.
Op 'Land van Belofte' horen wij een opgewekte Frank Boeijen. De teksten zijn concreter en geven minder ruimte voor eigen invulling. Nee, dat is niet erg. 'Land van Belofte' is Boeijen in topvorm. Hij laat zien dat hij nog prima kan zingen en zelfs rocken!
Het geluid neigt op sommige tracks naar de Frank Boeijen Groep sound van eind jaren tachtig. Dit kan ook komen door de medewerking van Robin Freeman.
Occhiolino
Lekkere opener. Zet meteen de sfeer van het album goed neer.
Weet Jij Wat het Is
De viool is vervangen door een elektrische gitaar. Het nummer klinkt stoerder en beter dan tijdens de afgelopen tour. Mooi!
Waar Dan Ook (met Daniel Lohues)
Bij dit nummer krijg je wauw-gevoelens! De tekst en melodie zijn wonderschoon. Ook de bijdrage van Daniel aan dit nummer is erg tof. Mooie opbouw, meer van dit graag!
Stad en Land (met Stevie Ann)
Een nummer met verwijzingen naar Bob Dylan. ''Ik keer altijd weer terug naar jou'' zingt hij samen met Stevie Ann. Ik moest even wennen aan haar stem. Dit is een groei nummer.
Is de Hemel Ver (met Nol Havens)
Episch! Met een geweldige solo van Ger Hoeijmakers. Doet me denken aan Wolven in de Nacht uit 1988. Ik had niet verwacht dat de stemmen van Frank en Nol zo mooi bij elkaar zouden klinken. Gaaf! Hoogtepunt van de cd!
Waarom Zijn Wij Anders Hier
Een nummers die hij geschreven heeft met vriend Stef Bos. Een echte Boeijen-track. Klinkt gewoon lekker!
Lieveling
Nog meer rock! Doet me denken aan het album Heden uit 2001. Frank flikt het weer!
Land van Belofte (met Guus Meeuwis)
Bij het concert in het Concertgebouw in Amsterdam was dit een hoogtepunt van de voorstelling. De tekst is vooral erg mooi en krachtig. De bijdrage van Guus Meeuwis geeft het nummer iets zeikerigs, een overkill aan emoties, jammer.
Sluit Je Ogen (met Paul de Munnik)
Ook een groeinummer. De tekst en melodie zijn erg mooi. Toch klinken Paul en Frank samen ietwat geforceerd.
Boodschap van Holland
Mooie opbouw, gewoon goed!
De Dans Ontsprongen
Ingetogen en oprecht. Een waardige afsluiter van een album die toch veelal uptempo nummers bevat.
Kortom 'Land van Belofte' is een weer plaat om van te smullen! Deze ga ik nog heel veel draaien!