Vader Abraham - Vader Abraham en de Wonderlijke Wuppie Wereld (1981)

Label: CNR

1. Wij Zijn de Wuppies (3:54)
  2. Wie Vliegt Er Mee? (4:46)
  3. Wuppies Kunnen Vliegen (3:28)
  4. Twiet, Twiet, Twiet (3:40)
  5. Slaap Maar Zacht (4:25)
  6. Wuppie-A-Je A-Jo (4:37)
  7. Oude Wereld (3:18)
  8. Ze Hebben een Koppie Bol en Rond (2:33)
  9. Wuppie-Land Dromenland (3:12)
  10. Vakantie Met de Wuppies (4:06)
Bobiej
Dus hier komen die kut wuppies vandaan...

avatar van Conway Twitty
Ja, maar hij wil kijken of hij juridische stappen kan ondernemen tegen de betreffende supermarktketen, omdat hij geen toestemming had gegeven voor het gebruik van zijn lied.

Fantastisch, 5 sterren!

avatar van andré
Mojo Pin schreef:
Fantastisch, 5 sterren!

Dan moet ie dus in je top-10 hè?

avatar van Klumpie
andré schreef:

Dan moet ie dus in je top-10 hè?

Scherp gezien andré!!!

Oeps.

avatar van avdj
De mannetjes zijn inderdaad volledig gekopieërd. Maar ach, als Nederland eruit ligt zijn we in één klap van het Wuppie gedoe af.

avatar van Judith
Ach wat leuk. Wist niet dat dit bestond. Ze worden gejat uit auto's doordat ze niet meer te krijgen zijn.

Mojo Pin
Daar kan ik me wat bij voorstellen.

avatar van starbright boy
Conway Twitty schreef:

Dat ligt iets ingewikkelder. Er is een bedrijf dat de rechten heeft op de wuppies. Dat bedrijf heeft anno 1981 Vader Abraham benaderd om er een smurfenachtige trend van te maken. Die schreef een hele zwik liedjes en het was een redelijk succes.

Nu werkt datzelfde bedrijf samen met de supermarktketen en is er een nieuw wuppenlied gemaakt. Vader Abraham beweert dat hij volgens het oude contrract de enige is die wuppieliedjes mag maken, het bedrijf beweert dat dat contract al jaren niet meer geldig was.

avatar van psychonaatje
Serieus?

Maar de soap gaat nog verder:

Vader Abraham heeft onlangs bevestigd dat het contract inderdaad al jaren was verlopen.
Hij heeft er spijt van dat hij het contract nooit heeft laten verlengen, en noemt het treurig dat het bedrijf die de Wuppies maakt geen beroep op unser Father heeft gedaan.

Wel is Vader Abraham van plan één van zijn Wuppie liedjes opnieuw uit te brengen...
Maar of hij het succes van de Albert Heijn weet je overtreffen?

avatar van psychonaatje
Wuppiemusical
Kartner is intussen druk bezig om zijn wuppie-lp uit 1981 te digitaliseren. Binnenkort komt ’De Wonderlijke Wuppie Wereld’ opnieuw uit. Het is niet alleen een geldkwestie, aldus de Bredase zanger. Hij voelt zich met de wuppies verbonden en wil erkenning voor zijn aandeel in hun succes. „Ik heb 25 jaar geleden bedacht dat ze uit de ruimte kwamen. Ik heb die antennes bedacht.“ Hij wil de supervisie over nieuwe wuppiesongs en droomt van een wuppiemusical: „Over een wuppieland zonder geweren. En dat ik daar dan de supervisie over krijg.“

Ik kom echt niet meer bij!

avatar van Thunderball
Het schijnt dat Vader Abraham in een vorig leven zelf een Wuppie was, vandaar zijn affiniteit met deze creaturen!

Hij heeft ook niet voor niets altijd die hoed op:
eronder zitten zijn voelsprieten!

avatar van Hans Brouwer
avdj schreef:
En dat gaat vanavond (25 juni 2006: Portugal-Nederland) hoogst waarschijnlijk gebeuren

avatar van Hans Brouwer
Dag Wuppie's

avatar van Toon1
"Met een wuppie pakken wij dat wereldcuppie" ?

Ik denk het niet

Over 4 jaar weer. Alleen Van der Sar, Cocu, Van Bommel en Van Bronckhorst zijn dan te oud. Van der Sar zal moeilijk te vervangen zijn, maar de rest... De meeste spelers zijn dan op hun fysieke top, denk ik.

avatar van rusty nail
ik vraag me af wat soort mensen deze cd aanschaft . iemand die bijziend is mischien en een cd van zz top dacht te hebben bemachtigd

avatar van Thunderball
En dan nu een oproep tot vernietiging van de wuppies!!!
Met deze afzichwekkende wezens is de ellende van vanavond begonnen! KILL, KILL!!!

avatar van avdj
De wuppies zijn inderdaad niet bepaald een 12de man...

avatar van MJ_DA_MAN
Zo van die k*tdingen zijn we ook weer af. Gelukkig

fastpulseboy
dat deze prachtige plaat nog zoveel commentaren krijgt 25 jaar later!!! pierre cartner mag wel in zijn handjes knijpen.

Baltasound
Die titels zijn om je te bescheuren

avatar van BoordAppel
Je stemt ook voor de titels of heb je deze topper daarwerkelijk beluisterd?

avatar van Bert Wasbeer
1,0
Mooiste hoes van 1981!

avatar van papsie
rusty nail schreef:

Er zijn mensen met kleine kinderen of kleinkinderen die hier graag naar luisteren. Die kleintjes hoeven nog geen ZZ Top en ikzelf ook niet trouwens

fastpulseboy
papsie schreef:

uhm, nee, ik hoop niet dat je je kinderen of kleinkinderen hiermee lastigvalt. Wat moet er in hemelsnaam van hun smaak terecht komen. En zz top kan je met een jaar of 4 mee beginnen, dan kan het nog in de smaak vallen. Met 8 al niet meer natuurlijk.

Haha, is het vandaag weer anti-Vader Abraham-dag?