Ulrika Spacek - The Album Paranoia (2016)

Label: Tough Love

1. I Don’t Know (4:34)
  2. Porcelain (3:58)
  3. Circa 1954 (2:12)
  4. Strawberry Glue (3:32)
  5. Beta Male (6:20)
  6. NK (6:54)
  7. Ultra Vivid (4:14)
  8. She’s a Cult (4:21)
  9. There’s a Little Passing Cloud in You (6:52)
  10. Airportism (2:07)
DjFrankie (moderator)
Dit werd me aangeraden, dus ga ik ook beluisteren. Sonic Youth, Deerhunter en Television met krautrock als referentie.

DjFrankie (moderator)
Een aanrader voor Cygnus in ieder geval na de carnaval.

avatar van Cygnus
Die invloeden die je noemt zitten er allemaal in, maar als geheel kon het me na de eerste luisterbeurt niet heel erg boeien. Maar daar komt nog wel een luisterbeurt bij.

avatar van Rudi S
DjFrankie schreef:
Dit werd me aangeraden,

Kicking the Habit ?

DjFrankie (moderator)
Via een vriend van me, vooral there's A little passing cloud in You is erg goed.

Wat een fijn album. Geluid Deerhunter hoor je zeker terug, maar voldoende eigen smoel om overeind te blijven.

avatar van sj0n88
Jaa heerlijk plaatje dat volledig in mijn straatje past. Een kanshebber voor mijn top-10 van dit jaar, maar dit album zal in ieder geval wel een aantal 4,5*-albums voor zich moeten dulden.

avatar van philtuper
Fijn album, fijne band. Deerhunter ten tijde van Cryptograms. I Like!

avatar van AOVV
Goeie plaat, met behoorlijk wat afwisseling. I Don't Know trekt meteen de aandacht, waarna een aantal minder opvallende tracks volgen. Het beste wordt bewaard voor het einde, met Ultra Vivid, She's a Cult en There’s a Little Passing Cloud in You, en de afsluiter doet me een beetje aan Radiohead denken.

3,5 sterren

avatar van sj0n88
Yes! Eindelijk is er weer een nieuw album aangekondigd. Nieuwe single klinkt vertrouwd en lekker.