Phoebe Bridgers - Killer (2015)

Label: PAX-AM

1. Killer (2:50)
  2. Georgia (4:33)
  3. Steamroller (3:44)
avatar van E-Clect-Eddy
Door NPR opgemerkt als potentieel doorbraak jaar voor deze zangeres. De stem klinkt prima, en lijkt wat op Angel Olsen - My Woman (2016)

Beetje vreemd dat dit als Rock wordt aangemerkt, in het openingsnummer Killer met bijna uitsluitend een akoestische gitaar naast de zang (en een Country slide-gitaar die 2-3 keer opkomt). Klinkt eerder Country of Folk dan Rock. "can the killer in me, kill the fire in you"

Ook Georgia klinkt als Country/ Folk/Singer-Songwriter dan als Rock, wederom zang en akoestische gitaar. Pas in de laatste minuut komt er minimale inzet van een honky-tonk banjo(?). "Georgia, Georgia, I like your son, when he grows up he might be the one"

Steamroller ook zeer ingetogen en mooi de zang vóór in de mix over een akoestische gitaar. Voorlopig favoriete nummer: "I won't fall, unless you ask me to" fijne tekst.

Er is ondertussen een nieuwe single uit sinds vorige week, Smoke Signals, wellicht voorbode van een nieuw album. Die is iets meer aangekleed, subtiel, meer richting Folktronic een doet wat denken aan Daughter - If You Leave (2013) wat violen erbij af en toe en een wat 70s bas/gitaar die sporadisch inspringt met noten/tonen die me doen denken aan Twin Peaks theme.

Pedal Steel Guitar, Resonator Guitar [Dobro] by Stephen Patt en geproduceerd door Ryan Adams

Eéntje om in de gaten te houden.