Redemption - The Art of Loss (2016)

Label: Metal Blade

1. The Art of Loss (5:22)

met Chris Poland en Simone Mularoni

2. Slouching Towards Bethlehem (8:06)

3. Damaged (4:56)

met Marty Friedman

4. Hope Dies Last (10:33)

met Chris Poland

5. That Golden Light (4:54)
  6. Thirty Silver (6:25)

met Chris Broderick, Chris Poland en Marty Friedman

7. The Center of the Fire (7:55)

met Chris Poland

8. Love Reign O'er Me (5:08)

met Chris Poland en John Bush

9. Say Something *
  10. At Day's End (22:33)

11. The Art of Loss [Simone Mularoni Mix] *
  12. Thirty Silver [Chris Broderick Mix] *
  13. Thirty Silver [Chris Poland Mix] *
avatar van james_cameron
Best aardige progressieve metal, ontsierd door de steeds slechter wordende zang van Ray Alder. Ik moest herhaaldelijk denken aan Blaze Bayley ten tijde van Iron Maiden, iets dat natuurlijk nooit prettig is. Hier en daar overleeft een song de zangpartijen van Alder; zo zijn het lange Hope Dies Last en het stevige Thirty Silver uitstekend, mede door het spetterende spel van gastgitarist Chris Poland. Overwegend is het materiaal echter nogal vervelend, zowel muzikaal als tekstueel. Maar de boel wordt vooral verpest door de slechte zang. Tijd dat de band op zoek gaat naar een nieuwe zanger.