Mclusky - Mclusky Do Dallas (2002)

Label: Too Pure

1. Lightsabre Cocksucking Blues (1:51)
  2. No New Wave No Fun (2:19)
  3. Collagen Rock (2:52)
  4. What We've Learned (1:54)
  5. Day of the Deadringers (3:01)
  6. Dethink to Survive (1:58)
  7. Fuck This Band (3:38)
  8. To Hell with Good Intentions (2:25)
  9. Clique Application Form (1:53)
  10. The World Loves Us and Is Our Bitch (2:23)
  11. Alan Is a Cowboy Killer (4:09)
  12. Gareth Brown Says (1:50)
  13. Chases (1:47)
  14. Whoyouknow (3:53)
avatar van Zachary Glass
Oei - ben ik de eerste die stemt op deze fragmentiebom?

Ik snap het niet - de titel op zichzelf is al 5* waard

Hoe zou ik de muziek kunnen omschrijven? Enorm nerveuze muziek (allez, als ik er een naam moet aan geven: Pixies - ja )

Euh, mensen, het is vroeg - dus zal ik er me goedkoop vanaf maken met deze slogan: fantastische plaat!

avatar van rzasa
Dan ben ik de tweede die hier op stemt. Had de cd gekocht op basis van To hell with good intentions, maar deze single bleek niet overeenkomstig met de rest van het album. Nerveus is een goede omschrijving, dat word ik vooral van de zang. Niet helemaal mijn kopje emo-thee. 2,5*

Xander
Ik ken "Alan is a cowboy killer" en dat vind ik echt schitterend ! Ik ga eens iets kopen van Mclusky denk ik...

avatar van mathias
En terecht hoor! Hilarische rock, niet al te moeilijk, maar des te aanstekelijker! Ideaal net voor je op weg gaat naar een feestje, of, even goed, als je lichtjes aangeschoten terug thuiskomt. Zet Dan McLusky op en het huis is gegarandeerd te klein

avatar van kappottevic
1,0
lawaaiige schreeuw en zeurrock.
zal wel weer cult zijn dus voor hen die het begrijpen.
1* voor de leuke titels.
zeer creatief allemaal, maar niets voor mij.

In vergelijking met hun 2004 album, echt zoveel meer energie, chaos en rauwheid. Rockt lekker weg, met erg melige lyrics.

The little kid pissed on the big kids porch
He thinks he's amazing he's rubbish of course
But one of those bands got paid I heard
One of those bands got paid

It's easy to say now their trainers seemed fine
And their hair was a fucking delight
One of those bands got fake tits

Collagen rock

One of those bands got legs like you
And one of them got the stare
But one of those bands got found I heard
In a hole in Aberdare

Its easy to say now their trainers seemed fine
And their hair was a fucking delight
One of those bands got fake tits

Collagen rock

You've got a mouth got a wonderful mouth
You've got a mouth got a wonderful mouth you got a

Collagen rock

Haha, dit is echt wel iets voor mij denk ik... Zit nog maar aan de helft maar tot nu toe werkt het aanstekelijk in ieder geval . Voorlopig zou ik een 3,5* of 4* geven.

avatar van SpaceLee
My dad is bigger than your dad
he's got eight cars and a house in Ireland
sing it

avatar van Johnny Marr
Recensie voor Super Tip-Topper.

Gewoon een lekkere rammelrockplaat, dendert vlot door zonder nergens echt te verbazen of te shockeren. Aangenaam luistermateriaal, maar ook niet veel meer dan dat, met één groot hoogtepunt: het wonderschone Fuck This Band. Duidelijk het tot-rust-kom moment van de plaat, en is heel welkom na 6 hypernerveuze schreeuwlelijkerds van liedjes.

Geweldige tekst heeft ie ook, dat Fuck This Band. Kijk maar:

Yeah fuck this band
'Cause their clothes don't fit
But their dancing clowns
Are incredible

en:

Fuck this band
'cause they swear too much
It's an obvious ploy
And irresponsible

en ook:

Fuck this band
Yeah fuck their holes
But if they split up
You're responsible

Komisch albumpie die eerder de draak steekt met zichzelf en het genre. Niet al te serieus nemen dus. En dan is het best aangenaam. Nou ja, het is geen Tenacious D natuurlijk, zei ik met een dikke knipoog. De hoogtepunten zijn duidelijk voor mij: Fuck This Band, To Hell With Good Intentions en Alan Is A Cowboy Killer. De semi-cultclassic Cocksucking Lightsabre Blues vind ik één van de mindere nummers en stoort mij zelfs bij tijden. Het voelt iets te "geforceerd grappig doen" of "kijk ons vieze woordjes gebruiken" aan in mijn oren.

Nu, om dit in een score te vertalen... dit scheert geen hoge toppen voor mij. Net aan een voldoende. De stem van de zanger is ook niet voor iedereen, dat gekrijs is voor mij maar moeilijk te verteren