Dit is een mooi album zeg. ”Stanley Road” is zo’n album waar het gitaarwerk en de kwaliteit van de liedjes mooi in evenwicht zijn. Paul Weller is een fantastische gitarist, maar niet eentje die dit etaleert met scheurende solo’s en gitaarpatserij. Weller speelt smaakvol gitaar, zowel in zijn solo’s als in zijn ritmepartijen. De solo op ”You Do Something For Me” vind ik zo verschrikkelijk mooi; ogenschijnlijk simpel, maar heel warm, donker en intens. Het geeft de sfeer van het liedje perfect weer. Zijn spel is over het gehele album meeslepend en de opbouw van de liedjes zijn zorgvuldig, maar vooral boeiend en spannend. De stem van Weller past er heel mooi bij, terwijl ik denk dat Weller technisch niet eens de allerbeste zanger is. Maar wat doet dat er toe, als de emotie en het gevoel bij alle liedjes stuk voor stuk te voelen is. De Dr. John cover ”I Walk on Guilded Splinters” doet het wonderwel goed en is een mooie aanvulling op Weller’s eigen composities. ”Stanley Road” is een van mijn favoriete albums uit de jaren negentig. Ik begrijp de lovende kritieken heel goed en snap dat Noel Gallagher dit album ophemelt. Geheel terecht dus. Fantastische melodieuze gitaarplaat!