Stacie Orrico - Beautiful Awakening (2006)

Pop / R&B
Label: Virgin

1. So Simple (3:48)
  2. I'm Not Missing You (4:12)
  3. Dream You (3:27)
  4. Easy to Love You (4:29)
  5. Save Me (4:06)
  6. Take Me Away (3:16)
  7. Baby Girl (3:37)
  8. Wait (3:29)
  9. Is It Me (4:01)
  10. Don't Ask Me to Stay (4:17)
  11. I Can't Give It Up (4:32)
  12. Beautiful Awakening (4:24)
  13. Frustrated * (3:54)
  14. Brush 'Em Off * (4:02)

met Novel

15. Addictive * (4:03)
  16. Tantrum * (4:51)
avatar van Justinx
Review: Stacie Orrico - Bea...

Stacie Orrico laat op haar nieuwe album die deze maand is verschenen zien dat ook R&B voor iedereen toegankelijk kan zijn. De popnummers van het vorige album hebben plaats gemaakt voor een soulvolle sound
die Orrico op dit album creërt.

Eindelijk heb ik dan de langverwachte Beautiful Awakening, het derde album van Stacie Orrico, voor me liggen. Na een afwezigheid van bijna vier jaar komt ze dan nu met haar nieuwe album. De reden van haar afwezigheid was dat ze tijd nodig had om helemaal tot rust te komen en zich niet meer te laten beïnvloeden door opdringerige platenbazen waar ze al vanaf haar twaalfde mee werd geconfronteerd. Beautiful Awakening laat
duidelijk Stacie's volwassenheid op dit album horen en zo hebben de popnummers plaats gemaakt voor eervolle R&B-nummers. Soms mis je deze heerlijke popnummers zoals haar vorige hits 'Stuck' en 'There's Gonna Be
More To Life' toch wel, maar na een aantal luisterbeurten kan je niet anders dan je overgeven aan Stacie's ijzersterke stem die je meeneemt door een reis van soulvolle R&B-nummers. Stacie schreef samen met een
aantal andere schrijvers waaronder Track & Field en Antony Dent de nummers voor het album die het verhaal vertellen over de reis die haar bracht wat ze nu is; In controle van haar leven en carrière. Hoewel het album soms melancholieke lyrics bevat, wordt er nooit dramatische ondertoon gezet waardoor de opzet van het album niet verdwijnt.

Conclusie:
Beautiful Awakening is meer dan een goede comeback geworden die de break van drie jaar goed compenseert. Soms mis ik de aanstekelijke popnummers die we nog konden horen op haar vorige album, maar Stacie Orrico laat overduidelijk zien dat ook soulvolle R&B haar op de
buik staat geschreven. De cd wordt alleen maar beter naarmate je de cd vaker gaat beluisteren. Een pareltje!