Lil' Kleine - WOP! (2016)

Hip-Hop / Pop
Label: Top Notch

1. Mist & Regen (3:16)

2. Bericht (2:15)

met Frenna

3. Bel Me Op (3:21)

4. Stripclub (4:00)

5. Zoveel (4:36)
  6. Niet Omdat het Moet (2:39)

7. Zonder Reden (2:56)

met Ronnie Flex

8. [Skit] Drank & Drugs in de Tweede Kamer (0:50)
  9. 1, 2, 3 (2:26)

met Ronnie Flex

10. Zeg Dat Niet [Jack $hirak Remix] (3:30)
  11. Goud (2:56)
Oei. Dit is niet best. Wellicht ben ik ook niet de doelgroep, maar toch een van de zwakkere platen op het topnotch label in een aardige tijd (in ieder geval van wat ik heb gehoord). Zeker wanneer je beseft dat een paar van mijn favoriete platen van de afgelopen jaren op hetzelfde label zijn uitgekomen (Typhoon, Fresku, Tourist LeMC). De beat slaat bij mij niet aan en is nergens echt uitdagend of vernieuwend. als dan de teksten ook niets om het lijf hebben wordt het wel wat mager.

Bij 1,2,3 weet ik niet of ze nu de draak steken met hun hit "drank & drugs" of dat ze oprecht denken een lekkere nieuwe track te hebben gemaakt. Ik hoop ontzettend het eerste, maar ik ben zo bang voor het tweede.

"Alle tieners zeggen nee tegen drugs met een C" - ik hoop echt dat ik het sarcasme of de zelfspot heb gemist.....

avatar van adri1982
'Bericht' heeft op zich wel een goede herkenbare teksten, maar 'Bel me op' klinkt alsof het in elkaar is geflanst. Bovendien heerst in dat nummer dat geforceerde rap van Lil' Kleine.
'Stripclub' heeft nogal vrouwonvriendelijke teksten (zoals 'Je kan zitten op mij' en 'Klim maar op die paal'). De twee laatstgenoemde nummers klinken melodieus nog goedkoop ook.

'Zoveel' heeft wel weer een pluspunt in dit album. De tekst is goed (Er worden zoveel verhalen vertelt,... over iemand die constant vecht voor zijn geliefde meisje, maar dat mensen met roddels dat proberen te verzieken), (maar klinkt wederom alsof het uit de grond is gestampt).
Maar dit staat weer haaks op zijn tekst uit 'Niet omdat het moet' (Ronnie rapt 'meisje... vergeet je man'), wat voor mij inmiddels weer uitgekauwde kauwgom is.

'Zonder reden'; Gadverdamme, wat slecht zeg! Van mij had Lil' Kleine echt niet op nr.-1 hoeven te komen hoor. Wat een arrogantie spuit er uit zijn teksten zeg! Dat meisjes (door hem bitches genoemd) zijn manager moeten bellen om seks met hem mogen hebben. En hij rapt wel heel vaak over dat onderwerp. Wordt eentonig, en nogal vervelend .

Maar goed, ik ga verder over dit album;

Had Lil'Kleine had de 'Drank en drugs-skit' veel beter kunnen vervangen door 'Drank en drugs', de single-versie Ook '1,2,3', die veel op dat nummer lijkt, is gewoon maar een alternatiefje, je hoort steeds hetzelfde... Wel vind ik het overigens een van de nettere nummers op dit album.
'Zeg dat niet' is best te doen, vanwege teksten over liefdesverdriet. Alleen jammer, de manier waarop hij dat uit,... en 'Goud' ... Ja,ook jammer dat Lil' Kleine weer de ene 'bitch' over de andere rapt. Ik vind het nogal knap vervelend.

Maar goed. Ik ben blij dat ik toch nog makkelijk door dit album kon komen. Maar goed was het sowieso niet. Vrij slecht zelfs! 1,5*.

avatar van lowieke
deric raven, met alle respect maar beginwerk van Opposites en dit vind ik appels en peren. Opposites hadden in hun beginwerk wel wat meer kinderachtige onzin. Maar dat klopte wel, daar komt dit zowel als geluid als tekst niet in de buurt.

'Slaap' alleen al is al beter dan al het goede van new wave bij elkaar geraapt.