Lil' Kleine - WOP! (2016)

Hip-Hop / Pop
Label: Top Notch

1. Mist & Regen (3:16)

2. Bericht (2:15)

met Frenna

3. Bel Me Op (3:21)

4. Stripclub (4:00)

5. Zoveel (4:36)
  6. Niet Omdat het Moet (2:39)

7. Zonder Reden (2:56)

met Ronnie Flex

8. [Skit] Drank & Drugs in de Tweede Kamer (0:50)
  9. 1, 2, 3 (2:26)

met Ronnie Flex

10. Zeg Dat Niet [Jack $hirak Remix] (3:30)
  11. Goud (2:56)
avatar van iJorno
Goede beats, minder goede teksten, vind ik.

avatar van niels94
Check de Tele2-reclame Niet Omdat Het Moet...

avatar van harvesmoon
Wel lekkere beats alleen lijken de teksten in ieder lied hetzelfde, alleen in een andere volgorde

avatar van MaksimMilan
Ik kan die hele tropical house hype van tegenwoordig ook wel spugen.

avatar van mh040
Matig tot slechte rapper die meelift op het talent van Ronnie Flex.

Misterfool
Wel een verdomd gave hoes. . Jammer dat de muziek behoorlijk slecht is.

avatar van Rudi S
Pffffffffffff, deze op spotify geluisterd, maar dit is echt beroerd.
Beter had Kees deze ook eerst even zelf geluisterd

avatar van Slowgaze
Misterfool schreef:
Wel een verdomd gave hoes. . Jammer dat de muziek behoorlijk slecht is.

Die hoes is ontzettend eerste helft van de jaren zestig.

Ook wel Pop-art genoemd.

avatar van Slowgaze
Dit is een pastiche op de stijl van een van de met popart geassocieerde kunstenaars, Luke. 'Ook wel Pop-art genoemd.' is echt niet genuanceerd genoeg geformuleerd.

I stand corrected.

avatar van Silky & Smooth
Dit album leunt veel te veel op Ronnie Flex. Zijn gezang is ronduit tenenkrommend en zijn raps zijn nog slechter. Een paar keer klinkt het nog 'lekker fout', zoals op Zeg Dat Niet, maar dat zijn uitzonderingen. Erg jammer, want ik vind Lil' Kleine een vermakelijke rapper met zijn plat Amsterdamse accent en houterige flow. Op Drank & Drugs vormden ze een leuk duo, maar hij heeft Ronnie Flex helemaal niet nodig. En wat de beats betreft, het is niet helemaal mijn ding, maar als Kleine op dreef is gaat hij er wel erg lekker op. Dus je hoort mij verder niet klagen.

Robertus
Ik heb hier verder helemaal niets mee, maar toch kon ik een lach op mijn gezicht niet bedwingen bij het aanhoren van Drank en Drugs, vorige zomer. Een lekkere knuppel in het hoenderhok, even lekker conservatief Nederland bashen. Verder niet echt hoogstaand, maar wel gedurfd.

Maar het bleef niet alleen bij het liedje. Al gauw begon Kleine door te schieten in zijn puberale, karikaturale gedrag, dat ik dacht: Zo jonge, je hebt je feestje gehad, ga nou maar weer lekker terug naar school..

avatar van mh040
Rudi S schreef:
Pffffffffffff, deze op spotify geluisterd, maar dit is echt beroerd.
Beter had Kees deze ook eerst even zelf geluisterd
kees weet precies wat ie doet

Lil' Kleine breekt meerdere records in Nederlandse hitlijsten Lil' Kleine breekt meerdere records in Nederlandse hitlijsten | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl (via @NUnl)

kistenkuif
Opmerkelijk: deze knul krijgt 6 pagina's als 'gids van de week' in de literatuur- en wetenschap-bijlage van de Volkskrant afgelopen weekend. Wat hij daarin uitkraamt maakte me nieuwsgierig naar deze plaat. Eerlijk gezegd heb ik weinig tot geen muzikale affiniteit met het genre dus vraag me niet naar de kwaliteit van de beats. Maar van teksten heb ik wel een beetje verstand en die vind ik om te huilen, op het lachwekkende af. Pech voor die Kleine is dat ik me tegelijkertijd, juist om de teksten, verdiep in Lamar's laatste album en dan blijkt het niveauverschil extra schrijnend.

avatar van Snoeperd
1,2,3 klinkt wel heel erg als een Drank & Drugs deel 2 zeg. Maar zal wel weer een megahit worden.

avatar van iamsander
Erg sterk en goeie album! Denk nu al 1 van DE albums van 2016!

Misterfool
Waarom vind je het zo'n goed album? iamsander

avatar van MisterRob
Een album met vette beats , productie zo hoogwaardig dat het me niet eens uitmaakt wat Lil Kleine in de microfoon roept. Bij het nummer 1 2 3 4 is dat het meest, te vergelijken met Drank en drugs.

Ook erg grappig dat het fragment uit de tweede kamer erbij zit , dat vervolgens overloopt op 1 2 3 4 als soort van wraak, lijkt het. Kleine zijn karakter zit er ook nog is in xD.

avatar van adri1982
Voor het eerst wat van dit album gehoord. 'Niet omdat het moet' is wel aardig, het heeft een eigen melodie, maar '1, 2, 3' lijkt wel heel erg veel op 'Drank en drugs', dat in 2015 op het samenwerkingsalbum 'New Wave' verscheen.
De vraag is: 'ga ik 33 minuten op de waagschaal leggen om dit album te luisteren (de twee nummers 'Niet omdat het moet' en '1,2,3' vind ik muzikaal iets meer dan 2 sterren waard). Wel een leuke kunstige hoes overigens. Het zal denk ik wel een tekening van Lil' Kleine zijn, maar die tekening doet mij ook denken aan de rocklegende Herman Brood.

avatar van Fathead
Het doet mij meer aan Roy Lichtenstein denken...

avatar van Rudi S
Dat is ook de referentie die Slowgaze aangaf.

Oei. Dit is niet best. Wellicht ben ik ook niet de doelgroep, maar toch een van de zwakkere platen op het topnotch label in een aardige tijd (in ieder geval van wat ik heb gehoord). Zeker wanneer je beseft dat een paar van mijn favoriete platen van de afgelopen jaren op hetzelfde label zijn uitgekomen (Typhoon, Fresku, Tourist LeMC). De beat slaat bij mij niet aan en is nergens echt uitdagend of vernieuwend. als dan de teksten ook niets om het lijf hebben wordt het wel wat mager.

Bij 1,2,3 weet ik niet of ze nu de draak steken met hun hit "drank & drugs" of dat ze oprecht denken een lekkere nieuwe track te hebben gemaakt. Ik hoop ontzettend het eerste, maar ik ben zo bang voor het tweede.

"Alle tieners zeggen nee tegen drugs met een C" - ik hoop echt dat ik het sarcasme of de zelfspot heb gemist.....

avatar van Johnny Marr
Deze beats gaan hard hoor! Hopelijk brengt ie nog een instrumentale versie van het album uit

avatar van Fade.
Alle tieners zeggen nee tegen drugs met een C, maar wel het gebruik van cannabis verheerlijken

avatar van lowieke
Het knaagt gewoon aan me dat deze gasten hier geld aan verdienen.. Tergend zo slecht en eenvoudig.

avatar van adri1982
Ik ben dit album nu gaan luisteren. 'Mist & regen' met de steeds terugkerende Ronnie Flex op dit album klinkt al niet best.

avatar van adri1982
'Bericht' heeft op zich wel een goede herkenbare teksten, maar 'Bel me op' klinkt alsof het in elkaar is geflanst. Bovendien heerst in dat nummer dat geforceerde rap van Lil' Kleine.
'Stripclub' heeft nogal vrouwonvriendelijke teksten (zoals 'Je kan zitten op mij' en 'Klim maar op die paal'). De twee laatstgenoemde nummers klinken melodieus nog goedkoop ook.

'Zoveel' heeft wel weer een pluspunt in dit album. De tekst is goed (Er worden zoveel verhalen vertelt,... over iemand die constant vecht voor zijn geliefde meisje, maar dat mensen met roddels dat proberen te verzieken), (maar klinkt wederom alsof het uit de grond is gestampt).
Maar dit staat weer haaks op zijn tekst uit 'Niet omdat het moet' (Ronnie rapt 'meisje... vergeet je man'), wat voor mij inmiddels weer uitgekauwde kauwgom is.

'Zonder reden'; Gadverdamme, wat slecht zeg! Van mij had Lil' Kleine echt niet op nr.-1 hoeven te komen hoor. Wat een arrogantie spuit er uit zijn teksten zeg! Dat meisjes (door hem bitches genoemd) zijn manager moeten bellen om seks met hem mogen hebben. En hij rapt wel heel vaak over dat onderwerp. Wordt eentonig, en nogal vervelend .

Maar goed, ik ga verder over dit album;

Had Lil'Kleine had de 'Drank en drugs-skit' veel beter kunnen vervangen door 'Drank en drugs', de single-versie Ook '1,2,3', die veel op dat nummer lijkt, is gewoon maar een alternatiefje, je hoort steeds hetzelfde... Wel vind ik het overigens een van de nettere nummers op dit album.
'Zeg dat niet' is best te doen, vanwege teksten over liefdesverdriet. Alleen jammer, de manier waarop hij dat uit,... en 'Goud' ... Ja,ook jammer dat Lil' Kleine weer de ene 'bitch' over de andere rapt. Ik vind het nogal knap vervelend.

Maar goed. Ik ben blij dat ik toch nog makkelijk door dit album kon komen. Maar goed was het sowieso niet. Vrij slecht zelfs! 1,5*.

lowieke schreef:
Ik leef met je mee. Ik vind het ook zielig, dat artiesten op deze manier geld moeten verdienen. Heeft ook een slechte invloed op de maatschappij.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
En dan ook nog prijzen winnen
Vreselijk dit