The Boxer Rebellion - Ocean by Ocean (2016)

Label: Absentee

1. Weapon (3:15)
  2. Big Ideas (4:26)
  3. Let's Disappear (4:17)
  4. Pull Yourself Together (3:18)
  5. Firework (3:27)
  6. Keep Me Close (4:31)
  7. Redemption (3:57)
  8. The Fog I Was Lost In (2:55)
  9. You Can Love Me (5:16)
  10. Let It Go (4:26)
avatar van Gringo_m
Eerste cd met de nieuwe gitarist, ben benieuwd.
Ik hoop dat "Keep Me Close" het rustigste nummer van het album is en deze nieuwe cd niet in het verlengde van de vorige ("Promises") ligt.

avatar van 4addcd
Goed, na concert van gisteren de nodige draaibeurten ben ik overtuigd van 4,0. Kwalitatief valt er meer dan genoeg te genieten. Het is gepolijsd, het is best braaf maar de sfeer is nog steeds geweldig. Omdat ik een rauw randje toch wel mis geen hogere score, maar daar gaan we dan maar voor naar een concert. Ze genieten daar zelf ook nog zichtbaar van. Houden zo!!!

avatar van tbouwh
Plaat nu twee á driemaal beluisterd, en ik moet zeggen dat ik dit een erg fijne plaat vind. Sferisch zit het wel goed, ik houd van de sound van deze band, en geen één liedje valt echt uit de toon (of het moet de opener (Weapon) zijn).

Desondanks mis ik wel wat onderscheidend vermogen, veel liedjes lijken erg op elkaar, wat maakt dat de plaat klinkt als een ietwat repetitief geheel.

Ik luister hier graag naar maar hoor (nog) geen hoogvlieger.