Angelo Badalamenti - Twin Peaks (1990)

Score
Label: Warner Bros.

1. Twin Peaks Theme (4:45)
  2. Laura Palmer's Theme (5:08)
  3. Audrey's Dance (5:15)
  4. The Nightingale (4:54)

met Julee Cruise

5. Freshly Squeezed (3:48)
  6. The Bookhouse Boys (3:24)
  7. Into the Night (4:42)

met Julee Cruise

8. Night Life in Twin Peaks (3:23)
  9. Dance of the Dream Man (3:39)
  10. Love Theme from Twin Peaks (4:34)
  11. Falling (5:18)

met David Lynch en Julee Cruise

Dat lijkt me toch niet de definitie van 'gastartiesten'. David Lynch heeft de songteksten geschreven, oke, maar het is niet dat hij meezingt of zo.

avatar van tovenaar
Lynch on piano!

neo
Filmcomponisten zingen ook niet altijd mee met hun instrumentale tracks, dus ja

Elk van deze nummers is zo onlosmakelijk met de serie verbonden dat ik niet anders kán dan dit een absoluut hypergeniaal album noemen. Maar zelfs los gezien daarvan (mocht dat kunnen dan) is het keigoed, Badalamenti is dé man

avatar van Safri
Klopt!

Yak
De muziek is schitterend maar vinden jullie de teksten van de vocale nummers ook niet een beetje, eh.. knullig? Ik wel.

avatar van Safri
Vrij simpel ja. Maar de sfeer die om alle nummers hangt, die is...adembenemend mooi.

Yak schreef:

Van Falling bijvoorbeeld?
Ik vind die tekst geniaal. Is ie niet van Lynch zelf?

neo
Inderdaad van Lynch net als 'Into the Falling' en 'The Nightingale'.

Yak
Ik vind de tekst van Falling ook tamelijk suf.

neo schreef:

Inderdaad van Lynch net als 'Into the Falling' en 'The Nightingale'.

'Into the Falling'?

Night dan

avatar van Arno
De eerste 4 of 5 nummers zijn zeer sterk, maar daarna begint het album wat saai te worden.

avatar van FunkStar
Hier staan alle nummers op uit de film Twin Peaks.
Lekkere droommuziek die lekker is om te luisteren als je eens helemaal wil bijkomen. De hit Fallling van Julee Cruise staat erook op! Het 'Jazzy' Audrey's Dance is ook erg lekker. Het is zelfs een van mijn favoriete Soundtracks.

FunkStar schreef:
Hier staan alle nummers op uit de film Twin Peaks.

Nee hoor, dat is deze: link.

avatar van Fianosther
Opzich geen slechte muziek voor de serie. Geeft de serie zeker de sfeer die het verdient ware het niet dat dezelfde deuntjes tot in de eeuwigheid herhaald worden. Dat is gewoon jammer.

avatar van luc011190
Laura Palmer's Theme, de definitie van onderhuidse spanning

Wouw! Zo goed! Twin Peaks is gewoon toppie. Oke, maar dat is MovieMeter stuff. Inderdaad wat luc011190 al zei: Laura Palmer's Theme! Meesterlijk gewoon! 5 sterren en de top 10 niet te vergeten

LoveStoned
Ik ben echt gek op Twin Peaks! 5 sterren voor zowel de serie (Wanneer komt TVMeter?), als de CD!

avatar van thomzi50
De serie nu gezien en wat een ongelofelijk meerwaarde krijgt de muziek dan zeg. Van een dikke 3,5 naar een kleine 4,5

Empyrium
Mooi werk van Angelo Badalamenti. Met name Laura Palmer's Theme is schitterend.

avatar van Edwin
Ik heb niet veel met filmmuziek, maar dit is er eentje om te koesteren. Wat een weergaloze sfeerplaat. Naar aanleiding hiervan later ook Floating Into the Night van Julee Cruise aangeschaft met het prachtige Mysteries of Love uit de film Blue Velvet.

Father McKenzie
Een echte fan van deze muziek... terwijl de serie me geheel koud laat, raar hé?

avatar van Ploppesteksel
Ik kan niet wachten op vrijdag eigenlijk
Nu ze vorige week de vrijdag een atletiekmeeting belangrijker vonden, zit ik al bijna 2 week op droog brood wat Twin Peaks betreft, en dat nu net na die enorme cliffhanger (laatste episode van season 1) maar goed

Dale Cooper verdient trouwens een standbeeld..

avatar van lykathea
Heerlijke, sublieme soundtrack.

Verontrustend mooi, wat de serie ook is.

avatar van Von Helsing
Één van de beste soundtracks ooit gemaakt en past uitstekend bij de serie en film. Vooral Laura Palmer's Theme geeft mij kippenvel.

Schitterend, en eigenlijk had er in de Twin Peaks Golden Edition Boxset ook wel ruimte gemaakt mogen worden voor deze cd.

The Opinionated
Mijn favoriete serie en dat is voor een deel dankzij deze schitterende soundtrack. De muziek schept een mysterieuze, dromerige sfeer. Fantastisch!

avatar van Pudna
Briljante serie, geniale soundtrack. Helemaal verkocht!

avatar van Darkzone
Minimaal 5* Geniale filmmuziek! De muziek is zó Twin Peaks en andersom. Beste soundtrack/filmmuziek ever!

avatar van pinguin#13
De muziek IS de serie. Eén noot en je weet dadelijk wat het is en waar het vandaan komt. Je ruikt automatisch de pijnbomen en hoort het zachte ruisen van de wind door de bomen.
Spooky.

avatar van pinguin#13
Fianosther schreef:

Dat is waar, maar dat heb je wel meer met soundtracks: een 'theme' en dat gaat dan een hele cd lang zo door.
Van deze krijgen we met heel velen toch niet snel genoeg ervan