Zakk Wylde - Book of Shadows II (2016)

Rock / Blues
Label: eOne

1. Autumn Changes (5:14)
  2. Tears of December (3:35)
  3. Lay Me Down (6:06)
  4. Lost Prayer (4:27)
  5. Darkest Hour (5:05)
  6. The Levee (5:47)
  7. Eyes of Burden (3:43)
  8. Forgotten Memory (3:49)
  9. Yesterday's Tears (4:15)
  10. Harbors of Pity (4:10)
  11. Sorrowed Regrets (5:46)
  12. Useless Apologies (3:38)
  13. Sleeping Dogs (4:36)
  14. The King (4:42)
  15. Sleeping Dogs * (4:36)

met Corey Taylor

16. Lost Prayer [Alternative Version] * (4:24)
  17. Eyes of Burden [Alternative Version] * (3:42)
  18. Tears of December [Alternate Version] * (3:25)
avatar van hellboy123
Sleeping Dogs is hier te beluisteren: Zakk Wylde - Sleeping Dogs - YouTube

avatar van FrodoK
Volledig in het verlengde van deel 1. Weinig verrassend, dus, wat misschien ook niet hoeft. Deel 1 is erg goed, en smaakt best naar meer.

avatar van bas2204
Na de eerste paar luisterbeurten ben ik niet teleurgesteld (hoge verwachtingen na deel 1). Voor nu 4 sterren met mogelijk in de toekomst nog meer

avatar van KingMetal
Denk dat ik deze na 10 luisterbeurten misschien nog wel iets beter vind dan deel 1

avatar van FrodoK
Intro van 'Autumn Changes' doet me toch wel heel erg denken aan die van 'Black' van Pearl Jam...

avatar van james_cameron
Met veertien tracks een hele kluif en eigenlijk ook een beetje teveel van het goede. De kwaliteiten van Zakk Wylde als zanger en gitarist staan buiten kijf, maar bij dit meer ingetogen werk schiet hij herhaaldelijk tekort. Daarnaast lijken de songs onderling erg op elkaar, waardoor de eenvormigheid snel toeslaat. Hier en daar een paar fraaie songs, maar het grootste gedeelte van het album kabbelt maar een beetje door, zonder echt interessant te worden. Tekstueel stelt de plaat daarnaast niet veel voor, met vooral veel cliché's en voor de hand liggende beeldspraak.

avatar van lynyrd
Sleeping dogs is een pareltje, that's it.

avatar van B.Robertson
Book of Shadows vind ik een meesterwerk, het lijkt mij schier onmogelijk dat te overtreffen of in de buurt te komen. Kabbelt een beetje voort dit vervolg, ik mis de indringende teksten en II komt wat minder gospel-beïnvloed op me over (What may be most surprising for some is how often gospel and soul light Wylde’s path. - Spectrum Culture). Waar het niet aan ontbreekt is een mooie klank. Sleeping Dogs is wel erg mooi, daarom meteen maar als bonustrack - heb 17 tracks op de CD, dat moet dan de Japanse zijn.

avatar van milesdavisjr
Twintig jaar na dato kwam Wylde met Book of Shadows II op de proppen. Met 64 minuten aan materiaal pakte Zakk uit.
Echter ook nu weet het mij amper te boeien. Wylde heeft voor mij een dodelijk saaie stem, waarbij hij af en toe in lethargie vervalt.
Slecht is de plaat niet maar net als deel 1 is het semi-akoestische materiaal voor mij maar bij vlagen interessant. Wat hierin meetelt is het feit dat Book of Shadows II maar niet op gang lijkt te komen en dan wordt het een lange zit.