Zakk Wylde - Book of Shadows II (2016)

Rock / Blues
Label: eOne

1. Autumn Changes (5:14)
  2. Tears of December (3:35)
  3. Lay Me Down (6:06)
  4. Lost Prayer (4:27)
  5. Darkest Hour (5:05)
  6. The Levee (5:47)
  7. Eyes of Burden (3:43)
  8. Forgotten Memory (3:49)
  9. Yesterday's Tears (4:15)
  10. Harbors of Pity (4:10)
  11. Sorrowed Regrets (5:46)
  12. Useless Apologies (3:38)
  13. Sleeping Dogs (4:36)
  14. The King (4:42)
  15. Sleeping Dogs * (4:36)

met Corey Taylor

16. Lost Prayer [Alternative Version] * (4:24)
  17. Eyes of Burden [Alternative Version] * (3:42)
  18. Tears of December [Alternate Version] * (3:25)
avatar van james_cameron
Met veertien tracks een hele kluif en eigenlijk ook een beetje teveel van het goede. De kwaliteiten van Zakk Wylde als zanger en gitarist staan buiten kijf, maar bij dit meer ingetogen werk schiet hij herhaaldelijk tekort. Daarnaast lijken de songs onderling erg op elkaar, waardoor de eenvormigheid snel toeslaat. Hier en daar een paar fraaie songs, maar het grootste gedeelte van het album kabbelt maar een beetje door, zonder echt interessant te worden. Tekstueel stelt de plaat daarnaast niet veel voor, met vooral veel cliché's en voor de hand liggende beeldspraak.