Gene Clark - The Lost Studio Sessions 1964-1982 (2016)

Country / Rock

16. Roll in My Sweet Baby's Arms
  17. She Don't Care About Time
  18. Don't This Road Look Rough and Rocky
  19. Bars Have Made a Prisoner Out of Me
  20. One Hundred Years from Now
  21. (The) Letter
  22. Still Feeling Blue
  23. No Memories Hangin' Round
  24. I'll Feel a Whole Lot Better
avatar van Joshua68
Heel benieuwd naar deze unreleased songs van Gene Clark!
Voor meer (opname)info van de songs en bestellen van album zie site van Sierra Records: http://geneclarksierra.com

avatar van nlkink
Behoorlijk aan de prijs zo te zien....

avatar van Joshua68
Hier zijn al wat samples te beluisteren: Soundcloud

avatar van Poles Apart
Heb hem deze week besteld (heb het spaarvarkentje aan diggelen gemept en maar gelijk voor de deluxe editie gegaan), nu maar afwachten wanneer het ding geleverd wordt (als het überhaupt al in productie is!).

Dit is natuurlijk slechts het topje van de Clark ijsberg, de man heeft nog zoveel materiaal liggen dat nooit uitgebracht is. Ik hoop dat er nog meer moois volgt de komende jaren.

kiriyama
Poles Apart schreef:

Hoeveel verzendkosten kwamen er nog bij voor die deluxe editie? Prijs van de set zelf valt me aardig mee.

kiriyama schreef:

Verzendkosten (naar de UK) waren $16 (zal voor Nederland wel hetzelfde zijn), alles bij elkaar was het bijna $79, in mijn geval ruim £56, maar daar krijg je dan wel het complete pakket voor - alleen een pootafdruk van Gene's kat ontbreekt nog.

kiriyama
Top bedankt. Eens zien of er in mijn spaarvarken ook nog genoeg geld zit.

avatar van Joshua68
Heb het acoustic bonus cd'tje in ieder geval vast binnen.. vier hele mooie versies!

avatar van nlkink
Ik zou 'm gaan bestellen tot ik het er met een van de werknemers van mijn plaatselijke platenzaak over kreeg. Deze heeft bij zijn contactpersoon bij de groothandel (Bertus denk ik) geinformeerd of er nog iets mogelijk was met het bestellen in grotere hoeveelheden en kreeg als antwoord terug dat dit album een gewone release krijgt deze zomer.
Nou weet ik dat er nog een heleboel dingen kunnen gebeuren maar die paar maanden kan ik nog wel wachten. Heb ondertussen wel The White Light Demos besteld. Daar kan ik mijn honger voorlopig wel mee stillen.

avatar van heartofsoul
Hopelijk klopt het verhaal over de release later dit jaar, want wat ik ervan gehoord heb klonk zeer overtuigend. Ik heb nog nooit wat online gekocht, dus wacht ik ook nog maar even.

avatar van Droombolus
Ik ben een bofbips ! Een amerikaanse vriendin heeft het feestpakket besteld omdat ze persé de interview DVD wil hebben, maar ze heeft geen platenspeler meer ........ 1 keer raden waar de audiofiele 2LP naartoe gestuurd gaat worden ........

avatar van nlkink
Snakkert! Maar dat zeg ik alleen uit jaloezie .

avatar van heartofsoul
Begrijp uiteraard wel wat je bedoelt, nlkink, maar snakkert, is dat dialect?

avatar van nlkink
Snakkert is Gronings/Drenths voor opschepper, heartofsoul.

OK, thanx.

avatar van Poles Apart
Ontving net een emailtje van Sierra Records: de release is nu uitgesteld tot 8 september, als goedmakertje ontvangt iedereen die de set bestelt (of al in bestelling heeft staan) een tweede (losse) bonus CD, met 2 recent ontdekte Clark nummers.

avatar van Poles Apart
Morgen (17 november) zou Gene 72 zijn geworden - Sierra maakt zonet bekend dat ze vanaf morgen dan eindelijk beginnen met het leveren van deze (box)set. De officiële release is de 28e november. Acht maanden in de pre-order gestaan, zie uit naar de dag dat deze op de deurmat neerploft. De deze week overleden Leon Russell arrangeerde "Back Street Mirror" en "Don't Let It Fall Through".

avatar van Savant
Nou, bij mij ploft er nog niks, op wat geduld na.

Savant schreef:
Nou, bij mij ploft er nog niks, op wat geduld na.

Ernie (van Bert) wist het al: wachten duurt lang.

Sierra Records wordt gerund door slechts 1 persoon - die regelmatig emailtjes de wereld in slingert om iedereen die de set besteld heeft op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. De boel is inmiddels door diverse oorzaken behoorlijk vertraagd. Laatst ontving ik weer een mailtje van de beste man waarin 'ie andermaal belooft dat het wachten beloond wordt en dat 'ie elke bestelling hoogstpersoonlijk zelf inpakt en verwerkt (en dat het daarom ook zo lang duurt, hij zei er niet bij hoeveel er per dag de deur uit gaan, weten wij veel). Hoe dan ook, voor de kerst zouden we onze bestelling in huis moeten hebben..... Met die extra bonus-CD om de geleden pijn wat te verzachten. Tja, wie gelooft wordt zalig, toepasselijk deze tijd van het jaar.

avatar van Savant
Ja, ik krijg ook van die mailtjes. En ik ben nog steeds gelovig, net als jij waarschijnlijk. Maar me zalig voelen gaat pas gebeuren als ik de plaat eindelijk mag horen.

avatar van Joshua68
Hij weet het wel elke keer weer mooi te brengen.. van iemand die zich 'founder/president' noemt verwacht ik toch wel dat hij een hulpje heeft om cd'tjes op de post te doen..
Hopelijk maakt het album, zoals hij belooft, alles goed.

avatar van Willem B
Vandaag nog net voor jaareinde op de mat gevallen. Het heeft even tijd gekost maar het was het wachten wel waard. Het klinkt allemaal best goed en er staan veel onuitgebrachte nummers op. Het bijgevoegde boekje is met zorg samengesteld.
Ook nog een extra cd met twee nummers uit de beginperiode van zijn loopbaan.
Voor de Gene Clark liefhebber zeker de moeite waard.

avatar van Savant
Ook binnen gekregen. Een mooie aanvulling voor de liefhebber inderdaad. Nu nog de vinyl versie & de dvd aanleveren, als het kan ergens in 2017

avatar van nlkink
Heb 'm nou ook. Kan er pas volgende week naar luisteren maar hij ligt tenminste klaar.

avatar van nlkink
Heb de CD nu een fiks aantal keren beluisterd en moet zeggen dat het een alleraardigste aanvulling op het oeuvre van Clark is.
De eerste vijf demo's uit 1964 bevallen me het minste. Erg basaal opgenomen, een liedje zelfs met een gefloten intro. Maar vanaf Back Street Mirror en Don't Let It Fall Through heeft de CD mijn volledige aandacht. Deze nummers hadden zo op Gene Clark - Gene Clark with the Gosdin Brothers (1967) kunnen staan. Back Street Mirror heeft dezelfde sfeer als Echoes en Don't Let It Fall Through is een up tempo rocker met soulinvloeden.
De demo's 8 tot en met 19 stammen uit de periode 1970 - 1972 zouden kandidaten kunnen zijn geweest voor White Light en Roadmaster. De sfeer doet mij denken aan de collectie demo's die op Gene Clark - Here Tonight (2013) zijn verschenen.
De laatste vijf opnames zijn opgenomen met o.a. ex-Byrdsleden Chris Hillman en Michael Clarke en stammen uit 1982. Vijf covers, waaronder één (I'll Feel a Whole Lot Better) van Clark zelf. Technisch dus niet zozeer een cover maar een re-recording. Op zich aardig om eens te horen maar eigenlijk vind ik Still Feeling Blue en No Memories Hangin' Round het leukste, simpelweg omdat ik die nummers nog niet (goed) kende. One Hundred Years from Now voegt niets toe aan het al zeer fraaie origineel van The Byrds en eigenlijk geldt hetzelfde voor The Letter van The Boxtops. Dat nummer kan ik bovendien wel dromen omdat het in mijn eigen setlist zit .
Door de bank genomen heb ik deze CD dus voornamelijk vanwege de liedjes 6 tot en met 19, met eervolle vermeldingen voor 22 en 23. En dat is al heel wat.

nlkink schreef:

Clark schreef "Back Street Mirror" voor David Hemmings, die het in 1967 uitbracht.

Ben het wel met je uiteenzetting eens - leuk is ook dat we nog eens 4 demo's (op twee losse schijfjes) erbij gekregen hebben. Kijk uit naar het vinyl, dat hopelijk snel arriveert.

Op YouTube circuleert trouwens een nummer dat op "Gene Clark Sings for You" (1966/1967) had kunnen staan: Past My Door, waarvan ik had gehoopt dat het een plekje op dit overzicht zou hebben bemachtigd.

Zelfde geldt trouwens voor het schitterende "If I Hang Around" uit 1966 (dat later met bas en vocale overdubs van Chip Taylor op een fan-release uitgebracht is overigens). Hier de demo zonder overdubs.

avatar van nlkink
Helaas heb ik de twee schijfjes met de vier demo's niet gekregen. Mijn platenboer heeft de CD via de groothandel (Bertus denk ik) voor mij besteld en ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat de twee discs daar 'per ongeluk' zijn blijven liggen.

avatar van heartofsoul
Eindelijk gearriveerd. Vandaag opgehaald bij de platenhandelaar. Had er niet meer op gerekend...

heartofsoul schreef:

Heb de 2LP en DVD nog altijd niet ontvangen en begin me nu toch echt een beetje zorgen te maken, en voel me tegelijkertijd een beetje in het hemd gezet, aangezien ik de hele set al in maart 2016 (!) besteld heb bij de heer Delgatto en er al een tijdje exemplaren op eBay staan. Zal hem nog maar weer eens emailen en verwacht weer een alleraardigst 'snotty' antwoord van de man die van excuses aan elkaar hangt. Nee, dat was eens en nooit meer.

avatar van Savant
Zie het ook somber in. Geen reply op mail, al anderhalf jaar excuses en beloftes. Maar toch zijn er mensen die over de wereld heen in dezelfde bestelhel zitten, en daar komt de 2LP en DVD wel aan. Vorige week nog. Dus er is nog hoop.