The Hooters - One Way Home (1987)

Label: CBS

1. Satellite (4:18)
  2. Karla with a K (4:42)
  3. Johnny B. (4:00)
  4. Graveyard Waltz (6:30)
  5. Fightin' on the Same Side (4:08)
  6. One Way Home (5:55)
  7. Washington's Day (5:51)
  8. Hard Rockin' Summer (3:04)
  9. Engine 999 (4:11)
DutchViking
Leuk, gevarieerd album met krakers als Satellite en Johnny B.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Jep, 't is erg leuke muziek. Beetje Toto meets Fairport Convention / Steeleye Span. Graveyard Waltz is mijn favoriete nummer. 4*

avatar van andré
Hooters, dat was toch dat lijfblad van Al Bundy?

avatar van Marty McFly
andré schreef:
Hooters, dat was toch dat lijfblad van Al Bundy?

Of was 't nou "Big 'uns"?

avatar van Jan Wessels
Gisteren voor 25 cent (!) bij de MediaMarkt een MM Collection verzamelaar van de Hooters gekocht. In het duitstalige tekstboekje staat dat de band veel gebruik maakt van een melodica en dat het geluid daarvan op een "hupe" lijkt (=claxon). En het amerikaanse slang voor "hupe" is hooter. Vandaar de naam Hooters.

Ik hoorde laatst het mooie Satellite op de radio en was aangenaam verrast deze verzamelaar voor zo weinig aan te kunnen schaffen. Ze moesten blijkbaar van de oude zooi af?

DutchViking
Ja, 25 cent is inderdaad een koopje voor dit album. Ik heb 'm laatst maar weer eens onder het stof vandaan gehaald en werd wederom positief verrast.

Fightin' on the Same Side is m.i. een van de prachtigste nummers die in de jaren '80 gemaakt zijn. Ook Satellite, Johnny B. en One Way Home mogen er zijn. Misschien enigszins gedateerd, maar dat maakt de pret er voor mij niet minder om.

Eigenlijk skip ik alleen Hard Rockin' Summer, dat ik wat minder sterk vind dan de rest. Niettemin 4 sterren voor dit leuke album

Mojo Pin
Geweldige bandnaam natuurlijk.

avatar van Saldek
Vond het een leuke band. Zeer vrolijk en energiek, al ken ik studio maar 1 nummer van ze,'Satellite'. Ik heb een een concert van ze bijgewoond, voor de fun eigenlijk. Werd zeer verrast moet ik zeggen. Het was niet hard of zo, maar het was een partij knallen geblazen, niet normaal. Ze wisten het publiek echt helemaal naar hun hand te zetten. We gingen helemaal uit ons dak, in fuifsfeer wel te verstaan. Dacht eigenlijk dat ze een enkel albumpie hadden gemaakt. Blijkt dat ze toch wel productief zijn geweest. Ken alleen de songs van dit album live, maar het is beslist een vier sterrekes waard.

avatar van Rinus
Subliem album, sterke nummers en een erg mooie produktie.

Pieter Paal
Superband met een superplaat!
Hier staat o.a. hun fantastische hit 'Satellite' op, dat gebaseerd is op het Smurfenlied.

avatar van bikkel2
Lekker album van deze groep die een fris soort folky rock fabriceert .
Prima muzikanten , goede stemmen en een neusje voor frisse melodieuze songs . Satellite is en blijft een onvergetelijke hit .

avatar van vigil
Zeer aardige plaat. Lekkere rock met een twist zonder enige pretenties. Op zich vreemd dat The Hooters een "one day fly" is want op het album staan nog wel een paar potentiele hits.

Hendrik68
Een "one day fly" waren de Hooters, die ska, folk en rock tot een geheel smolten, wellicht in Nederland. In hun thuisland waren All You Zombies en Day By Day ook aardig succesvol. Van dit album was Johnny B al voor Satellite een grote hit bij onze Oosterburen. Satellite is de enige hit in Nederland geweest, maar is wel meteen een klassieker. In dit nummer met de prachtige clip (ik zou zeggen youtube hem eens) wordt de draak gestoken met de geldgraaiende TV dominees die de VS in de jaren 80 teisterden. De rest van het album is ook alleszins verdienstelijk, maar eigenlijk is het niet handig om met Satellite te beginnen, daarna valt de rest altijd wat tegen. Maar op zich zijn Johnny B Karla with a K ook prima songs. Graveyard Waltz en Washington's Day zijn prima ballades. Alleen de afsluiter is ondanks zijn aanstekelijkheid wel erg simpel. De Hooters traden trouwens ook nog op op Live Aid.

avatar van Dibbel
Uitstekend album van deze in Nederland toch wat onderschatte band.
Folky powerpop en (hard)rock met gouden melodieen, die snel tot meezingen neigen.
Het ene nummer is nog beter dan het andere.

Satellite is een klassieker die iedereen hoort te kennen.
Karla With A K is vrolijk en folky, Johnny B. weer zo'n lekkere meezinger.
One Way Home is het langzaam voortslepende, maar ook weer o zo beklijvende titelnummer.
Graveyard Waltz is een schitterende ietwat somber aandoende ballad en Washington Day is als ballad zo mogelijk nog mooier.
Hard Rockin' Summer stampt lekker door.
Over het algemeen is de teneur op deze plaat vrolijk en doet het aan de zomer denken en lange autoritten.
Prima helder geproduceerd ook door Rick Chertoff.
Kan hem iedereen aanraden.

avatar van Pietro
Mijn kennismaking met One Way Home was er eentje die ik als bijzonder prettig heb ervaren. Ik kende The Hooters al wel van leuke hits als Satellite (overigens op dit album te vinden) en All You Zombies, maar toch duurde het enige tijd voor ik overging tot het beluisteren van een volledig album. Tijdens een verblijf in New York zag ik One Way Home ooit eens in een lokale platenzaak voor een paar grijpstuivers liggen en twijfelde geen moment. Ook Nervous Night heb ik in hetzelfde winkeltje gekocht, maar die vind ik beduidend minder sterk dan deze plaat.

Hier komt alles samen wat mij zo aanspreekt aan deze band. Ondanks de wat bombastische inslag van een aantal van deze songs, zijn het de prachtige melodiëen - een smaakvolle combinatie van originele folk met typisch Amerikaanse rock en een vleugje americana - die me erg aanspreken en die deze plaat ver boven de middelmaat doet uitstijgen. Het gebruik van de accordeon komt nummers als het schitterende Fightin’ On the Same Side en het authentieke Karla With a K. erg ten goede. Het aanstekelijke Johnny B. en het ingetogen Washington’s Day zijn andere hoogtepunten op dit gevarieerde album.

De band weet hier een bijzondere sfeer te creëren op deze plaat vol hoogtepunten, die ze nooit meer overtroffen hebben: 4*.

avatar van Crimson1969
Wat een lekkere plaat is en blijft dit toch. Lastig kiezen ook voor 2 favorieten. Dat wisselt nogal. De fijne herrinneringen aan de tijd dat dit album uitkwam zal ongetwijfeld een grote rol spelen bij mijn beoordeling maar ik luister dit fenomeen nog steeds heel graag. Dikverdiende 4.5