Nösferätu - Rise (1993)

10. Siren (5:43)
  11. Away (3:18)
  12. Close (6:44)
avatar van freddze
Dat doet mij nu eens plezier, zie! Eindelijk eens een ziel op MuMe die mijn favoriete goth-album van de jaren '90 ook wel weet te smaken!

En eindelijk een reactie, na 13 maanden dat dit album al op de site staat

Deze heren hebben nog opgetreden in de Twieoo (klein onooglijk zaaltje in Gent dat in de jaren 80 en 90 het centrum was van de new wave/gothic scene aldaar) en aldus heb ik nog een gesigneerd exemplaar van deze cd.

Gothic die er inderdaad vingerdik op ligt, daar heb je gelijk in jean! Dracula wordt wakker in zijn kist in de diepste kelders van het kasteel, de vleermuizen vliegen door de kamers en het bloed stroomt van de muren. Buiten stijgt de mist op rond de eeuwenoude graven van het kerkhof dat in de kasteeltuin gelegen is...

Mijn favorieten zijn Alone, Dark Angel en Lucy Is Red, maar ook bv. Rise en Siren zijn nog topklassenummers. Geen slecht nummer te vinden op deze gothic-parel en dus 4,5* (al zal een deel ook wel puur jeugdsentiment zijn - alhoewel ik toen al ongeveer 20 was )