The Rifles - No Love Lost (2006)

Label: Red Ink

1. She's Got Standards (3:04)
  2. Local Boy (2:52)
  3. One Night Stand (2:49)
  4. Hometown Blues (2:51)
  5. Peace & Quiet (2:45)
  6. Spend a Lifetime (2:34)
  7. Robin Hood (2:08)
  8. She's the Only One (3:15)
  9. Repeated Offender (2:41)
  10. When I'm Alone (3:18)
  11. Narrow Minded Social Club (7:36)
avatar van HiLL
Stem lijkt een beetje op die van de Clash. Verder is het wéér een gitaarbandje ala Arctic, Kaiser Chiefs enz. Klinkt allemaal wel lekker en leuk. Maar ja zucht, kreun en steun. Blijvertjes zijn het allemaal niet. 3* Neee luister dan dit:

Veeel leuker en lekkerder!

avatar van musicfriek
Inderdaad, heb dit paar keer beluisterd op de luisterpaal. Het klinkt wel redelijk, maar echt boeien kon het me niet. Bandje nummer zoveel die me niet echt wat doet. 2*

tondeman
Beetje mod-revival achtig, zeker niet slecht maar inderdaad bandje nummer zoveel.

Mojo Pin
Ik wilde hem vorige week toevoegen maar dat lukte niet.

Dro
Het is inderdaad weer een beetje van een laken een pak (Articssss...... Kaizers......) maar wel goed gedaan. Ik geef dit album een 3,5.

ik vond de stem een beetje madness

Vind alleen She's Got Standards leuk eerlijk gezegd..

Ace
Wel grappig, ik kreeg dit album van een collega en zei ook gelijk: "Dit is wel leuk. Soort kruising tussen The Clash en Madness". Blijkbaar ligt het niet aan mij, gezien de reacties hier...

Travisaholic!
Weer zo'n bandje. En weer leuk.. Bij mij is het verzadigingspunt nog niet bereikt..

avatar van chansadres
Travisaholic! schreef:

Precies wat ik erover denk. Heerlijk genieten! Deze gaat toch iets verder dan de Kaisers. Iets minder minimalistisch en dat brengt het allemaal een beetje verder!

avatar van Bert Wasbeer
Prima plaat en gelukkig niet te lang. Op het eind vallen de nummers toch enigszins in herhaling en ging ook de stem van de zanger (zingt extreem brits, lijkt alsof hij zijn grote voorbeelden nadoet in plaats van zijn eigen stem te gebruiken) me wat tegenstaan. Neemt echter niet weg dat een groot deel van de plaat zo op single zou kunnen. Waarschijnlijk zal het grote publiek zo langzamerhand wel verzadigd zijn maar met de juiste promotie moet deze band toch nog wel een aardig eind kunnen komen.

Prima bandje hoor, alle nummers zouden singles kunnen worden, bij mijn is nog geen verzadiging opgetreden helemaal als er bandjes met dit soort prima albums blijven komen. The Rifles is voor mijn toch 1 van de beste bandjes van de laatste tijd.

avatar van andré
tondeman schreef:
bandje nummer zoveel...

musicfriek schreef:
Bandje nummer zoveel...

Travisaholic! schreef:
Weer zo'n bandje...

...die met een sterk debuutplaat op de proppen komt

Natuurlijk is het niet origineel en heeft het allemaal weer veel weg van The Clash, The Strokes, Kaiser Chiefs etc, maar bij mij komen ze er gewoon mee weg. Lekker kort maar krachtig (zie ook: 'Is This It' van The Strokes), zo zie ik het graag. Ook een pré: het zijn vrijwel allemaal instant-meezingers. 'All I Want is a Little Peace and Quiet' zingen ze halverwege. Nou niet voor mij, dit smaakt naar meer: 4*

Als je een dipje hebt, leg deze cd op. Je wordt er weer goedgeluimd van. Het hoeveelste groepje in rij, ze dan wel zijn, is van minder van belang. Leuk....

aidoo
Een lekker kort cdtje dat er zo doorheen sjeest. Single She's Got Standards steekt er voorlopig bovenuit. 3,5*

*Laura*
Ik ga volgende week naar hun optreden in de Botanique! Lekkere plaat is dit, trouwens, met als hoogtepunten de single She's got standards en het onmiskenbare klassenummer Peace & Quiet. Uiteraard heel wat invloeden van andere bands (de zanger klinkt inderdaad een beetje als Joe Strummer), maar desondanks erg verfrissend. The Rifles onderscheiden zich van de massa Britse bandjes door hun uitstekende melodieën.

avatar van Hanszel
Ben t niet met je eens, Hill. Dit vind ik beduidend beter dan Arctic Monkeys enz. etc. Topplaat!

*Laura*
Goh, wat een fijn optreden was het toch in de Botanique! Jammer dat de klank van de microfoon niet optimaal was, maar desalniettemin heb ik me heel goed vermaakt. The Rifles hebben echt goede songs en je ziet dat ze zich goed in hun vel voelen op het podium. Het waren trouwens heel erg aardige jongens!

Doet me een beetje denken aan The Jam, maar ook aan Buffalo Tom. Dat laatste vooral in de rustigere albums.

Het is geen slecht album, er staat zelfs 1 weergaloos nummer op (She's Got Standards), maar ook hier treedt verzadiging op.

ja super goede band!! 15 februari staan ze in het mooie nijmegen! natuurlijk ben ik van de partij

avatar van pjh1967
Ben er ook bij

Van 3,5 naar 4,0. Kan nog verder groeien.

Lekkere uplifting rock, helemaal in de stijl van de Mod-Revival. En eigenlijk vind ik dat wel een hele toffe ontwikkeling, vooral als het dit soort leuke bandjes oplevert.

Echt origineel of spannend wordt het nergens, maar leuke liedjes schrijven kunnen ze zeker, de zanger heeft een hele fijne stem, en het zit gewoon bijzonder leuk in elkaar. Eigenlijk geen enkele tegenvaller, en ik kan niet wachten om ze volgende maand live te zien.

Nosh schreef:
Van 3,5 naar 4,0. Kan nog verder groeien.

Live zijn ze echt helemaal fantastisch, ik kan je verzekeren dat het echt leuk wordt. En als je de jongens weet te spreken, doe Rob de bassist dan de groeten van Laura uit België.

Zeer fijn, echt weer zo'n Engels Brit-Pop bandje. En het is dan miss de zoveelste het blijft allemaal geniaal al zeg ik het zelf

avatar van pjh1967
Ik blijf 'em draaien. Komt binnen in mijn Top 10. 4,5*

ja ja donderdag spelen ze in roosje te nijmegen.
Ik ben benieuwd en heb er veel zin in!

(verwijderd)
Deze band blijft me boeien. Ik heb deze CD inmiddels he-le-mala grijsgedraaid. 4.5*

avatar van bonothecat
Deze cd is toch wel heerlijk catchy. In eerste instantie vond ik deze band toch wel weer meer van hetzelfde, maar het ontstijgt toch wel de middelmaat van de indie/britpop bandjes. Ik ga ze morgen checken bij club 3voor12 Van 3 naar 3,5*

goed optreden in doornroosje!

Spelen behalve op Paaspop Schijndel en Tivoli te Utrecht ook op Lowlands. Dit is daarmee tevens de eerste naam voor de line-up van Lowlands.

Bron: http://www.festivalinfo.nl/news_detail.php?news_id=3337