Yeah Yeah Yeahs - Fever to Tell (2003)

Punk / Rock
Label: Interscope

1. Rich (3:36)
  2. Date with the Night (2:35)
  3. Man (1:49)
  4. Tick (1:49)
  5. Black Tongue (2:59)
  6. Pin (2:00)
  7. Cold Light (2:16)
  8. No No No (5:14)
  9. Maps (3:39)
  10. Y Control (4:00)
  11. Modern Romance (7:28)
  12. Yeah! New York * (2:05)
avatar van starbright boy
Blijft toch wel een briljant idee. Je band The Yeah Yeah Yeah's noemen en een van je eerste liedjes No No No.

Favourite
Haha, Best een grappig album

avatar van otherfool
Hmm hun titelloze debuut-EP staat niet op deze site?

avatar van Ward
Y Control is wel heel vet, maar voor de rest een beetje saai.

roeland
beetje rotzooi album
rammelen op gitaar, brullen
op een paar nummers na;
date with the night, y control, maps & modern romance.

coole noise en karen o stemgeluid is ook erg apart.

Superalbum
Echt, serieus. Het is misschien te simpel ofzo [een beetje gekrijs van Karen O door de gitaren en drums], maar het klinkt heel goed! Opvolger [Show Your Bones, 2006] is anders; en volgens de meeste fans van de Yeah Yeah Yeah's 'slechter'.
Dat is misschien ook wel zo, want dit klinkt écht super, en doordat Show Your Bones gewoon heel anders klinkt; vindt men dit al snel zo. Maar gewoon, echt een hele goede cd dit!

avatar van nevyn
Ik vond dit album eerder hilarisch dan goed. Date with the Night is zo leuk om mee te krijsen

avatar van gemaster
Ik ga mee met nevyn. Heerlijke meekrijsmuziek die je niet al te serieus moet nemen.

Is er muziek die je wel serieus moet nemen? Ik weiger dat toch echt als factor te zien bij het beoordelen van een plaat. Dit is echt een goede plaat, 4.5

avatar van Tekh
zeker een goed cdtje,
4.0

En dit moet je zeker wel serieus nemen. Nick is echt een goede gitarist en de drums van Brian zijn ook góed...

avatar van jellorum
redelijk goed debuut
maar toch staan er teveel zwakke songs op om van een goede plaat te spreken
Man vind ik nog het sterkste wat hieop te vinden is

avatar van UndahCovah
Ik had aardige verwachtingen toen ik dit plaatje aanzette. Het zou een aardig succesvolle plaat geweest zijn in 2002.

Toen ik hem een aantal keren gedraaid had kwam ik erachter dat ik het helemaal niet zo geweldig vond. De muziek was niet bijzonder ofzo en de stem van de zangeres ging mij echt irriteren. Ze heeft een veels te hysterische stem. Alleen 'Tick' kon ik nog wel een beetje waarderen.

2.5 *

avatar van bver
Leuk debuutalbum, met als grote troef, wat mij betreft toch, het nummer "maps". Wat een parel van een song!
Ik vind "show your bones" beter omdat het in mijn ogen volwassener klinkt. "Fever to tell" lijkt me op sommige momenten nog niet "af" te zijn.
Live trouwens ook van een hoog niveau met Karen O als perfecte frontvrouw (geen beauty, maar zo verleidelijk!)

avatar van lauradance
maps is echt een heel mooi liedje.

avatar van gd90
lijkt een beetje op the Kills

Andersom bedoel je denk ik.

Voor mij was dit de kennismaking met de YYYS. Als je op zoek bent naar een lekker stevige meeschreeuwrockplaat voor tijdens het afwassen dan ben je hier aan het goede adres.

avatar van hectometersnor
Dit album is GOED! en Maps is een supermooi nummer!

avatar van TaraB
Minder gekrijs a.u.b.

avatar van itchy
Dit heerlijke gekrijs mis ik toch wel op de twee platen hierna!

avatar van Doc
Doc
Beste plaat van de YYY's wat mij betreft.
Lekker rauw en eh.... "onaf" zoals iemand het noemde.
Ik hou wel van dat overstuurde, en wilde, en ik vind dat ook juist wat de band zo leuk maakt. Hierna kwam 1 iets mindere plaat (show your bones....... een beetje meer "af" maar daardoor ook wat behoudender en naar mijn smaak wat te....) en een hele leuke EP (Is Is)
Jammer van dat laatste Blitz-album, maar "Fever to Tell" blijf ik geweldig vinden.

avatar van Shinobi
roeland schreef:
beetje rotzooi album
rammelen op gitaar, brullen
op een paar nummers na;
date with the night, y control, maps & modern romance.

Hier ben ik het eigenlijk wel mee eens, naar mijn mening ook een hoop gekrijs en maar een paar nummers die de moeite waard zijn.

Helaas 2, 0 sterren van mij.

avatar van barrett
Deze plaat doet mij enorm denken aan The Kills... Ik heb deze band pas leren kennen na het beluisteren van It's Blitz! wat ik een prachtige plaat vond.

Op deze plaat tappen de YYY's uit van een ander vaatje... toch blijft het lekker swingen en lekker losbandig. Karen O en Nick Zinner blijven toch echt top muzikanten als je beide platen beluisterd.

avatar van Snowblood
Verhoogd met 0,5 *

Ga hem steeds meer waarderen. Een van mijn favoriete bands sowieso. Veel pit en variatie. Krijg er energie van!

Lono Rey
Dijk van een plaat, en toch wel hun beste. Heb de cd na een uiterst sterk concert op Werchter 2009 in huis gehaald en leg hem nu, een jaar later nog geregeld op. De plaat is heerlijk snel, strak en zo rauw als het maar kan zijn. Uitschieters (tussen een hoop goede tot zeer goede nummers) zijn 'Rich', 'Y Control' en 'Pin'.

avatar van Gizzmann
Echt enorm gaaf album, toch al een beetje een classic. Ik ben al redelijk over mijn Karen O fase heen, maar dit blijft steengoed. En het is een opvallend constant album. Je zou het niet denken, maar de nummers werken echt nog veel beter met elkaar dan los. Zoiets goeds gaan ze nu niet meer maken denk ik..

avatar van Lexicon Devil
TaraB schreef:
Minder gekrijs a.u.b.

Als je scheeuwende meisjes niks vind zal Punk/Rock nooit je grootste vriend zijn. Ik verwijs je dan naar Maroon 5 of Kreznip.

Krijzen is trouwens iets heel anders dan wat er hier gebeurt.

avatar van Weirdo Wizzy
Was ooit een redelijk blinde aankoop dit, want kende alleen het nummer Maps die ik wel erg mooi vond. Stond wel even te kijken toen ik dit schijfje voor het eerst afspeelde. Een partij overstuurde gitaren, een nogal uitbundige zangeres en meer van dat chaotische. Maar het klinkt al met al wel erg lekker, energiek en vliegt zo nu en dan even flink uit de bocht. Hoogtepunten zijn voor mij No, No, No en Maps. 4 ster

avatar van rolandobabel
Y Control en Maps...........beter kan indierock niet worden......