The Libertines - Up the Bracket (2002)

Label: Rough Trade

1. Vertigo (2:38)
  2. Death on the Stairs (3:24)
  3. Horrorshow (2:34)
  4. Time for Heroes (2:40)
  5. Boys in the Band (3:42)
  6. Radio America (3:44)
  7. Up the Bracket (2:38)
  8. Tell the King (3:24)
  9. The Boy Looked at Johnny (2:38)
  10. Begging (3:20)
  11. The Good Old Days (2:59)
  12. I Get Along (2:52)
  13. What a Waster * (2:57)
  14. Mocking Bird * (3:19)
avatar van starsailor
dit soort troep spelen mijn buurjongetjes van 18 ook. Alleen zonder valse noten.

avatar van Reint
Je moet het vaker horen. Dan hoor je pas dat het briljante liedjes zijn.

avatar van otherfool
starsailor schreef:

Laat ze even upsignen bij sellaband dan koop ik al die aandelen wel. Deze plaat is wel zo heerlijk... Je zal maar een liedje als The Good Old Days kunnen schrijven.

tondeman
Laat ze dan wel van tevoren een cursus ''omgaan met drugs'' volgen . Succes gegarandeerd!

avatar van Migo
'Lekkere' muziek, swingt flink de pan uit.. Hun volgende album staat hierna op de planning om te luisteren.

avatar van treza
Prachtige cd, als je dit hoort kan je gewoon niet stil blijven zitten, ik vind het volgende album nog beter maar deze moet niet veel onderdoen

avatar van Reint
Op mijn versie staat geen Mockingbird. Maar in mijn boekje staat wel de tekst ervan. Weet iemand hier meer over?

poenjo
prachtig album er staan erg lekkere gitaar riffs op en goede teksten. kortom aanrader

p.s.starsailor jij kunt niet oordelen gezien het feit dat je je vernoemt naar een derderangs wannabe indie rock bandje ( teminste ik ga der vanuit dat je nickname op die zeer slechte band doelt en niet het album van tim buckley)

avatar van jeroenman
starsailor schreef:

Nou, waar wacht je op? Geef die jongens een spuit en wat poeder, mep ze een paar keer flink in elkaar, zorg dat ze een hekel aan elkaar krijgen, pak al hun geld af en wordt dan hun manager: wordt je nog eens rijk van.

starsailor schreef:

Willen we niet allemaal stiekem dat wij deze troep zouden kunnen spelen?

jeroenman schreef:

Ja...ze zijn er allemaal steenrijk van geworden......

west schreef:

Willen we niet allemaal stiekem dat wij deze troep zouden kunnen spelen?

euh nee.....als ik dan toch mag kiezen dan speel ik liever écht de pannen van het dak, zoals Editors, Arctic Monkeys of gewoon Oasis of Radiohead.

paranoidandroid
:'-)

avatar van Lexicon Devil
Leuke plaat eigenlijk.

Emu
Hele leuke plaat. Zo jammer dat Doherty en Barat niets meer samen doen. Hier staan echt een paar juweeltjes op. Heerlijk!

Zigstar
Dit rockt wel degelijk gelijk de beesten! I get along kan ik blijven draaien zonder het beu te worden gewoonweg.

avatar van Hang_the_DJ
De eerste keer dat ik de single Up the Bracket hoorde sprong ik toch wel recht overeind vanuit m'n bank. Die woeste kreet van Pete is het perfecte intro voor twee-en-eenhalve minuut beukwerk. Ideaal album om de psychopaat in jezelf los te maken.

Mayne
Fock it, ik geef hem 5 sterren. Reden: The Good Old Days en Time For Heroes.

avatar van lauradance
dit is the beste libertines album.

wcs
I get along
just singing my song
people tell me I'm wrong:
Fuck'em!

Prachtig stukje tekst dat ook wel veel zegt over dit fantastische bandje. Gewoon lekkere rommelige liedjes spelen zonder zich daarbij van iemand iets aan te trekken. Ook leuk hoe je in de op het 1ste gehoor chaotische gitaarriedeltjes langzaam de meest prachtige popliedjes ontdekt. Zo werd ik compleet verliefd op Boys in the Band, viel me op dat Up the Bracket een ronduit geniale tekst heeft en groeide carl barat uit tot 1 van mijn favoriete zangers. Helaas was het als snel afgelopen met dit groepje en moet we het met amper 2 cd's stellen. Er zat nochthans genoeg in, de typisch britse liedjes bleven hangen, de 2 zangers hadden veel charisma en de teksten waren magnifiek. Hulde dus aan the libertines, 4,5*

AC/DC
Zeer goede plaat voor mij het begin van de britse indiescene.
Allemaal zeer rommelig maar op een of andere manier past het gewoon allemaal bij elkaar. Deze zou nog wel in mijn tp 10 kunnen komen.

De rommelige rock 'n roll, de geniale teksten en de chemie tussen Carl en Pete.. WAT een plaat! Echt een ondergewaardeerde band, in België toch. Mensen beseffen niet hoe invloedrijk deze band was, denk ik. Ik heb de indruk dat veel nieuwe Britse bands maar al te graag deze band achterna gaan. (en vaak met weinig succes)

Vind dit hun sterkste. Ook hun meest zelfzekere, je hoort dat ze dan ECHT nog een groep waren. 'Time For Heroes' en 'Up the Bracket' zijn indie-classics geworden en ach, als 'k 'The Good Old Days' hoor kan 'k alleen maar wensen dat Pete en Carl ooit weer samen een band vormen.

Fock it, indeed, 5 sterren!

avatar van forza_
Zo'n geniale plaat! Pete is geweldig en samen met Carl hebben ze hier echt geweldige nummers geschreven. Doodzonde dat de Libertines uit elkaar waren gegaan, de opvolgers zijn toch wat minder.

BananA

troep?!
één goeie raad
zeg aan je vrouw (of man) dat je een week niet gestoord wil worden,
sluit je op in je kamer,badkamer of kelder of... zorg dat je alleen maar een cd-speler bij je hebt en deze cd, en luister nog maar eens heel goed naar dit heel goede debuut van de libertines

BananA schreef:

troep?!
één goeie raad
zeg aan je vrouw (of man) dat je een week niet gestoord wil worden,

nou....gedaan....en wat is de conclusie?

na 2 dagen gillend de kamer uit, bonje met mijn vrouw en nog steeds TROEP!

avatar van twelve
starsailor schreef:

nou....gedaan....en wat is de conclusie?

na 2 dagen gillend de kamer uit, bonje met mijn vrouw en nog steeds TROEP!

avatar van arwenevenstar
Geweldige band! Ze hebben goede muziek én lekkere teksten.

"I Said Don't You Know Who I Think I Am?"

The Boy Looked At Johney is ook geweldig. Er is gewoon op die hele CD geen zwak nummer te vinden. Jammergenoeg wel het enige écht goede album dat dit bandje gemaakt heeft.

avatar van Chronos85
Eindelijk een 5 + top 10! Merk dat ik toch echt verslaafd ben aan dit album. Echt geen zwak nummer te bekennen. Vooral de laatste tijd erg gehecht aan The good old days. De schijnbare onverschilligheid van de zangers werkt zo aanstekelijk. Het klopt op een of andere manier helemaal......

avatar van Chronos85
Bijzonder dat op het tweede album vaker gestemd is. Dit is toch echt de doorbraak geweest, of niet? Waarschijnlijk zal dat komen door Can't stand me now....

Reint schreef:
Op mijn cd staat het nummer Mockingbird niet. Maar in mijn boekje staat wel de tekst ervan wel weergegeven. Weet iemand hier meer over?

Zijn er bijvoorbeeld versies van deze cd die dit niet nummer wel hebben. Bestaat het nummer uberhaupt wel?