Prince and the Revolution - Purple Rain (1984)

Rock / Funk
Label: Warner Bros.

1. Let's Go Crazy (4:40)
  2. Take Me with U (3:54)
  3. The Beautiful Ones (5:14)
  4. Computer Blue (3:59)
  5. Darling Nikki (4:15)
  6. When Doves Cry (5:54)
  7. I Would Die 4 U (2:49)
  8. Baby I'm a Star (4:25)
  9. Purple Rain (8:42)
  10. The Dance Electric * (11:29)
  11. Love and Sex * (5:00)
  12. Computer Blue ["Hallway Speech" Version] * (12:18)
  13. Electric Intercourse [Studio Version] * (4:57)
  14. Our Destiny / Roadhouse Garden * (6:25)
  15. Possessed * (7:56)
  16. Wonderful Ass * (6:24)
  17. Velvet Kitty Cat * (2:42)
  18. Katrina's Paper Dolls * (3:30)
  19. We Can Fuck * (10:17)
  20. Father's Song * (5:30)
  21. When Doves Cry [7" Single Edit] * (3:48)
  22. 17 Days [7" B-Side Edit] * (3:55)
  23. Let's Go Crazy [7" Single Edit] * (3:50)
  24. Let's Go Crazy [Special Dance Mix] * (7:35)
  25. Erotic City [7" B-Side Edit] * (3:55)
  26. Erotic City (Make Love Not War Erotic City Come Alive) [Extended Version] * (7:24)
  27. Purple Rain [7" Single Edit] * (4:05)
  28. God [7" B-Side] * (4:03)
  29. God (Love Theme from Purple Rain) [U.K. 12" B-Side] * (7:54)
  30. Another Lonely Christmas [7" B-Side Edit] * (4:54)
  31. Another Lonely Christmas [Extended Version] * (6:47)
  32. I Would Die 4 U [7" Single Edit] * (2:58)
  33. I Would Die 4 U [Extended Version] * (10:15)
  34. Baby I'm a Star [7" B-Side Edit] * (2:55)
  35. Take Me with U [7" Single Edit] * (3:44)
  36. Let's Go Crazy [Live at the Carrier Dome, 1985] * (5:30)
  37. Delirious [Live at the Carrier Dome, 1985] * (2:45)
  38. 1999 [Live at the Carrier Dome, 1985] * (4:15)
  39. Little Red Corvette [Live at the Carrier Dome, 1985] * (5:10)
  40. Take Me with U [Live at the Carrier Dome, 1985] * (4:15)
  41. Do Me, Baby [Live at the Carrier Dome, 1985] * (4:40)
  42. Irresistible Bitch [Live at the Carrier Dome, 1985] * (2:00)
  43. Possessed [Live at the Carrier Dome, 1985] * (4:24)
  44. How Come U Don't Call Me Anymore [Live at the Carrier Dome, 1985] * (5:05)
  45. Let's Pretend We're Married [Live at the Carrier Dome, 1985] * (4:15)
  46. International Lover [Live at the Carrier Dome, 1985] * (1:00)
  47. God [Live at the Carrier Dome, 1985] * (8:30)
  48. Computer Blue [Live at the Carrier Dome, 1985] * (4:30)
  49. Darling Nikki [Live at the Carrier Dome, 1985] * (4:00)
  50. The Beautiful Ones [Live at the Carrier Dome, 1985] * (7:30)
  51. When Doves Cry [Live at the Carrier Dome, 1985] * (8:15)
  52. I Would Die 4 U [Live at the Carrier Dome, 1985] * (3:50)
  53. Baby I'm a Star [Live at the Carrier Dome, 1985] * (10:00)
  54. Purple Rain [Live at the Carrier Dome, 1985] * (18:24)
Volgens mij zijn artiesten als Prince en Michael Jackson bij vrijwel iedereen geliefd, ongeacht huidskleur.

It Doesn't Matter If You're
Black Or White.

avatar van Oldfart
Purple Rain een 1 geven heeft niets te maken met de muziek minder vinden.
Daar spelen andere factoren een rol.
Puber ergens anders verder a.j.b.
En leer nederlands.

1,0
ik zei nooit dat ik zijn muziek minder vind, ik zei ik vind zijn muziek slecht.
als dat zou kunnen, zou ik dat doen...maar jammer genoeg ben ik al een paar jaartjes verder .
waarom zou ik? ik kan nederlands praten en nederlands schrijven

avatar van MAS
MAS
Omdat je al een hoop erge spelfouten hebt gemaakt op de site.

spelfouten zijn niet zo belangrijk, totdat het helemaal onleesbaar is

avatar van Oldfart
Een paar jaartjes verder dan puber? Nou dan zit ik er wat dat betreft naast blijkbaar. You could have fooled me...

En wat die spelfouten betreft: daar zijn we het dus ook niet met elkaar over eens.

avatar van Arrie

It Doesn't Matter If You're
Black Or White.

Vrijwel inderdaad... want ik heb niet zoveel met Prince.
Dit album ken ik trouwens niet (op de twee grote hits na) dus daar kan ik niks over zeggen.

avatar van dazzler
kingofmusic schreef:
en je alle laatste zin begrijp ik niet?

Dat was een knipoogje naar dix die zich afvroeg
of een eerdere zinsnede van deric over Michael die een neus had
voor hitsingles misschien letterlijk bedoeld was. Niks racistisch.

Als ik me niet vergis is Black and White een hit van Jackson
die zelf soms ook niet helemaal wist of hij blank of zwart was.
Geen discussie waard in dit topic.

avatar van dix
dix
spelfouten zijn niet zo belangrijk, totdat het helemaal onleesbaar is

Leesbaar is het, begrijpelijk echter allerminst.
Ik krijg de indruk dat Prince je sexueel te expliciet is. Je bent toch niet Amerikaans ..?

Marty McFly schreef:

Wat was de andere?

Een Amsterdamse Marokkaan die over homo's zegt: "die moeten terug naar hun eigen land"

(even off topic, ik heb verder trouwens niks met deze zender: sensatiezoekers)

avatar van Marty McFly
Die is goed ja!

dix schreef:

Leesbaar is het, begrijpelijk echter allerminst.

nee hoor

madonnagirl3
Ooh ik hou heel erg van Michael &Prince, ik vind wel dat ze wat overeenkomsten hebben eigenlijk.. Ken ook veel MJ fans die ook fan zijn van Prince. Maar ook weer veel die juist NIET ervan houden als MJ fan zijnde, das wel grappig..
Vooral de ''Michael-is-de-beste-en-verder-helemaal-niemand en ook de -prince-doet-mj-na'' fans.. )
Die heb je ook veel.. Ik blijf erbij hou ziels veel van MJ & Prince, ook Madonna trouwens zoals je aan me nickname kan lezen, maar goed dat is weer wat anders..

1,0
´s nachts ga ik purple rain voor het kijken en hopelijk is de film beter dan het album (qua mijn mening)...

kunnen jullie ook even zeggen of jullie de film gaan kijken of al gekeken hebben en wat jullie ervan vinden (gaat niet echt over het album zelf, maar het hoort erbij) alvast bedankt

avatar van rudiger
kingofmusic schreef:

Als jij voor dit album slechts 1 ster geeft dan heeft het kijken naar de film ook weinig zin .
Je kan beter naar The Wiz kijken .

Ik vond hem wel erg mooi.
Niet dat het verhaal zo geweldig is, maar het wekt zeker emoties op.
De kans is groot dat je door de film nummers als Purple Rain en The Beautiful Ones meer gaat waarderen.
Bij mij werkte het in ieder geval wel zo.
Leuk dat je de film gaat bekijken.

1,0
rudiger: the wiz heb ik al gekeken, het is wel een vermakelijke film, maar geen goede film. en een album is totaal verschillend dan een film, bijv. ik vind theater musicals niet leuk, maar sweeney todd (de film) wel leuk

deriv raven: dankje, ik wilde het al een lange tijd zien, ik verwacht er eerlijk niet veel van... want meestal heeft het verkeerd uitgepakt dat
(grote) zangers een film gingen maken.

Ga je in ieder geval nooit wagen aan Under The Cherry Moon, want die fim van Prince is gewoon slecht.

avatar van ArthurDZ
Of nog erger: Graffiti Bridge brrr

1,0
haha bedankt voor de tip, maar het kan zeker niet erger als deze film: basket case,, haha haa

Purple Rain is eigenlijk één grote, lange videoclip. Waarom zou je het gaan bekijken als je het album al behoorlijke kritiek geeft?
Van mij mag je hoor, maar je zal er niet veel wijzer van worden vrees ik.
Ik vraag me eigenlijk ook af wat je er nu precies mee wil bereiken; je hebt je punt al gemaakt. Dit is niet je ding en daar gaat de film geen verandering in brengen en zijn 'stemmetjes' zullen daar niet anders zijn hoor. Dus of je je er bij de cd aan ergert of de film.... what's the difference?!

deric raven schreef:
maar het wekt zeker emoties op

Welke dan???

Prince kan niet acteren. Punt. De optredens in de film zijn goed om te zien en daar heb je het dan mee gezegd lijkt me.
Voor de fans een leuke film (voor mij dus ook) maar verder niet echt boeiend voor anderen lijkt me.

De interactie tussen het muzikale spel tijdens The Beautiful Ones en Apollonia 6.
Ik werd hier zeker door ontroerd.
De manier waarop hij zich terug het podium op vocht tijdens Purple Rain, en de reactie van het publiek blijft mij ook bij.

Ach, ik ben gewoon een emotionele dertiger, die graag door sentiment ontroerd wordt.

avatar van Edwynn
Ah wat een toeval. Vanavond zendt Net 5 de film uit. Kan ik mijn geheugen eens opfrissen.

Wisten jullie trouwens waarom Prince van die dameslaarsjes aan had met van die hoge hakken?
Anders kon hij niet op zijn motor stappen, want zijn voeten zouden de grond niet raken.

Kwam ik vorig jaar pas achter.
Nooit bij stil gestaan hoe klein deze grote man daadwerkelijk is.

avatar van fluidvirgo
deric raven schreef:
Ik werd hier zeker door ontroerd.

Ik had precies hetzelfde! Dat moment dat de camera switcht tussen Prince die z'n hebben en houwen eruit gooit ("I want YOU") en Apollonia die eruit ziet alsof ze zojuist het licht heeft gezien, de song krijgt zoveel meer impact!
Ook het moment na afloop van Purple Rain, wanneer het publiek uit z'n plaat gaat, je gunt hem dat succes gewoon...
Je kunt een boek vullen met alles wat er wel niet mis is met deze film (om maar niet te beginnen over de 2 misbaksels die deze grote kleine man nog zou gaan maken), maar er zitten een aantal momenten in die wel degelijk op de emoties werken. Dat is vooral de kracht van de muziek, en de kracht van het album.
Maar ook de songs van the Time (of mag ik ook Prince zeggen?) mogen er wezen, hoewel ik de songs van hun vorige album beter vond...

Ik denk echter dat mijnheer Kingofmusic de film beter links kan laten liggen, want als Prince je überhaupt niet kan bekoren gaat deze film daar weinig aan veranderen...

De voorganger van Apollonia, namelijk Vanity heeft daadwerkelijk het licht gezien.
Ze is nu een overtuigend Christen.

1,0
nou ik heb de film gekeken, en omdat niet moviemeter is hou ik het kort: er word zeer slecht geacteerd, de film is slecht,.. alleen de optreden gedeelte vond ik interessant..

avatar van fluidvirgo
deric raven schreef:
Ze is nu een overtuigend Christen.

Zooo, Vanity was echt de natte droom van iedere man in de early 80's.... Ik heb wat clipjes gezien op Youtube; man, man, man!!
Vond Apollonia toch een stapje terug.
Wel fijn voor Vanity dat ze haar roeping had gevonden in religie, want ze was op een gegeven moment een compleet (coke)wrak..