Wild Beasts - Boy King (2016)

Label: Domino

1. Big Cat (3:07)
  2. Tough Guy (3:31)
  3. Alpha Female (3:44)
  4. Get My Bang (3:32)
  5. Celestial Creatures (4:27)
  6. 2Bu (4:18)
  7. He the Colossus (4:10)
  8. Ponytail (3:38)
  9. Eat Your Heart Out Adonis (3:56)
  10. Dreamliner (4:44)
  11. Boy King Trash * (20:52)
avatar van coldwarkids
Wow. Hier heb ik enorm zin in. Had dit niet verwacht.

avatar van sj0n88
Ik moet zeggen dat de eerste single 'Get My Bang' mij nou niet bepaald omver blaast. Ze lijken met dit album een nieuwe weg te willen gaan bewandelen. Oerlelijke cover btw.

avatar van coldwarkids
De snippets (2 andere) staan op de site. Een daar van neigt weer naar sfeer als op het vorige album.

avatar van coldwarkids
Get My Bang wordt steeds beter. Wild Beasts kunnen in mijn ogen niks meer verkeerd doen.

Alle bekende ingrediënten zijn weer aanwezig op dit nieuwe Wild Beasts album, maar nu met iets meer body (wat in mijn oren soms wat lomper is), iets dansbaarder en misschien wel wat rauwer.
Geen enorme koerswijzigingen overigens, maar wel iets minder hypnotiserend of betoverend en daarmee wat gewoner geworden (of inmiddels te veel gewend geraakt aan de sound).

Met Boy King krijg ik gewoon wat ik verwacht had en dat bevalt me weer prima (alleen weet ik nog niet goed wat ik met het 20 minuten durende Boy King Trash moet).

avatar van JVT
JVT
De 4 nummers die ik al gehoord heb klinken geweldig!! Ik kan alleen het hele album niet vinden jammer genoeg.

avatar van Mark17
aERodynamIC schreef:

Gewoon van genieten? Weer zoveel moois te horen. Eigenlijk maakt de afsluiter het helemaal af.

avatar van JVT
JVT
Wat een héérlijke plaat is dit geworden zeg! Deze klinkt een heel stuk rauwer en pittiger als hun vorige, dit is meer mijn ding. Hier ga ik nog van genieten.

aERodynamIC schreef:

Ach dan neem je toch het album zonder bonustrack?

coldwarkids schreef:
Ach dan neem je toch het album zonder bonustrack?

Ik koop vinyl en daar staat het inderdaad niet op

avatar van peterjames777
Ik las ergens dat zanger Hayden Thorpe dit album omschreef als Justin Timberlake meets Nine Inch Nails. En daar zit wel een kern van waarheid in, ha. Altijd knap als een band het roer omgooit en het nog heel goed werkt ook. Nog even sensueel en gelaagd als altijd maar het subtiele, dromerige geluid hebben ze ingeruild voor een meer poppy maar ook rauwer en vuiger geluid. Spannender dan albums Smother en Present Tense als je het mij vraagt.

Wel grappig om te bedenken dat bij het beluisteren van de eerste singles Get My Bang en Big Cat ik niet echt onder de indruk was. Het leek te poppy. Inmiddels ben ik die nummers ook gaan waarderen maar ze behoren wel tot de minste nummers. Maar goed ook. Nu ben ik des te meer verrast door het hoge niveau van de rest van het album. Favorieten zijn Alpha Female, Tough Guy en Celestial Creatures.

avatar van coldwarkids
De broeierigheid van Smother en Present Tense is er wel degelijk af. Jammer. Get My Bang vind ik nu het beste nummer van Boy King. Dit album blijft hoe dan ook wel degelijk in mijn vizier en later waarschijnlijk ook op LP in huis.

avatar van janneman
Ken de band verder niet tot nu toe maar ben eigenlijk wel verrast. Vaak hoor ik dat dit soort muziek verzand in vervelend gebrei. Hier hoor ik dat totaal niet.
Aangename klanken en prettig in het gehoor liggende beats. Morgen eens de rest luisteren.
3.5*

avatar van blur8
Bij eerste luisterbeurt springen voor mij Celestial Creatures & Dreamliner er bovenuit uit.
Veel songs met een gebroken ritme in plaats met de vloeiende organische sound. Wel degelijk een ander geluid, maar of mij dat kan raken betwijfel ik een beetje. we gaan het aanhoren..

avatar van coldwarkids
Dit is ook het minste album van Wild Beasts. Ik geef heel veel muziektijdschriften gelijk waaronder OOR. Hopelijk is dit een uitstapje en moesten ze dit even kwijt. Hopelijk herstellen ze direct voor een betere opvolger.

avatar van Alicia
Jammer. Vond ik het vorige album met Wanderlust (geweldig liedje) best heel aardig, dit geluid mogen ze echt houden van mij. Celestial Creatures en Dreamliner springen er inderdaad nog een beetje bovenuit!

avatar van Cor
Cor
Best vermakelijke electropopdeuntjes. Zelfs ondanks de magere tekstuele uitstapjes.

avatar van El Stepperiño
Eerste nummer heel erg lekker, daarna beklijft het allemaal nog niet echt. Wellicht een groeier, wellicht gaat dit ook nog zakken qua waardering...