The Strokes - Future Present Past EP (2016)

Label: Cult

1. Drag Queen (4:33)
  2. OBLIVIUS (4:59)
  3. Threat of Joy (4:24)
  4. OBLIVIUS [Moretti Remix] (5:31)
avatar van David B
kühnekxs schreef:

Het is als het weerzien met een ex-geliefde en niet meer kunnen voorstellen dat je ooit verliefd op haar was. En als ze dan ook nog eens irritant gaat zingen...

Ik zou hier tegenin willen brengen dat ik het niet prettig zou vinden als mijn huidige vrouw nog steeds op hetzelfde level zat als toen ze 16 was. Het niet makkelijk maken beschouw ik juist als een voordeel. Het is nu eenmaal niet meer zoals ten tijde van is this it. Dat was makkelijker te behappen.

Wat Julian Casablancas met the Voidz deed op Tyranny en nu in mindere mate met the strokes op deze EP is naar mijn idee juist een interessante stap vooruit. Ik hoorde mensen Human Sadness antimuziek noemen maar naar mijn mening heeft JC daarmee een eigentijdse (en naar mijn mening betere) Bohemian Rhapsody geschreven. Ik vind het fantastisch.

Hij beheerst het trucje dat the Deftones ook beheersen tot in de puntjes. Sommige stukken zijn (met opzet?) niet mooi maar vormen een contrast met de de melodieuze stukken waardoor deze laatsten er nog prachtiger uitkomen..