ScHoolboy Q - Blank Face LP (2016)

Label: Top Dawg

1. TorcH (5:34)
  2. Lord Have Mercy (1:44)
  3. THat Part (5:13)

met Kanye West

4. Groovy Tony / Eddie Kane (6:19)

met Jadakiss

met Tha Dogg Pound

12. Neva CHange (4:29)

met SZA

13. Str8 Ballin (4:09)
  14. Black THougHts (3:42)
  15. Blank Face (3:14)

met Anderson .Paak

16. Overtime (4:38)

met Miguel en Justine Skye

17. Tookie Knows II (4:45)

met Traffic en TF

avatar van Yestsida
Ijzersterk album.

ScHoolboy Q had een moeilijke uitdaging voor zichzelf opgesteld toen hij aan Blank Face LP begon: het moest aan Oxymoron kunnen tippen. Dat was naar mijn mening (en velen anderen) een subliem album en is uiteindelijk in mijn top 3 van 2014 beëindigd. Met de singles Groovy Tony (zonder Jadakiss) en That Part kon het al niet meer misgaan.

Deze langspeelplaat klinkt totaal anders dan haar voorganger. Oxymoron was toegankelijker en klinkt wat commerciëler vind ik. Dit klinkt dan wel anders, maar het moet niets onder doen voor Oxymoron. Nee, dit is misschien wel Q's beste project tot nu toe!

Het lijkt wel of er tot in de puntjes is nagedacht over de composities van Blank Face LP. ScHoolboy Q's raps, teksten en achtergrondgeluidjes kloppen steeds, de producties zijn van een noemenswaardig niveau en de gastartiesten zijn zorgvuldig uitgekozen.

Elke track komt nog bijna dagelijks langs in mijn afspeellijst. Absolute favorieten zijn That Part, Groovy Tony (Jadakiss' bijdrage is heerlijk), Ride Out(!), By Any Means(!), Dope Dealer, John Muir(!), Neva Change, Str8 Ballin' en Tookie Knows II(!).
Black Thoughts doet me het minst, de beat is me soms iets té abstract.

Anderson .Paak laat me op Torch en de titeltrack nog eens horen dat ik zijn album eigenlijk ook eens een kans moet geven.
Big Body met Tha Dogg Pound is een vreemde eend in de bijt, veel vrolijker en minder serieus dan de rest, maar het is een geslaagde combinatie!
E-40 doet me normaal niet veel, maar ik geniet telkens weer van zijn strofe op de banger van Metro Boomin en SouthSide.

ScHoolboy Q bevestigd bij deze één van de interessantere artiesten in Hip Hop te zijn. TDE blijft bekend staan om haar kwaliteitsvolle muziekprojecten.
Vreemd trouwens dat dit album nog niet meer stemmen heeft kunnen vergaren.

Zonder twijfel mijn favoriete album uit 2016 tot nu toe!

De bijhorende shortfilm (videoclips van By Any Means, Tookie Knows II en Black Thoughts in deze volgorde) is trouwens een leuke extra!

Volle 4*!