ScHoolboy Q - Blank Face LP (2016)

Label: Top Dawg

1. TorcH (5:34)
  2. Lord Have Mercy (1:44)
  3. THat Part (5:13)

met Kanye West

4. Groovy Tony / Eddie Kane (6:19)

met Jadakiss

met Tha Dogg Pound

12. Neva CHange (4:29)

met SZA

13. Str8 Ballin (4:09)
  14. Black THougHts (3:42)
  15. Blank Face (3:14)

met Anderson .Paak

16. Overtime (4:38)

met Miguel en Justine Skye

17. Tookie Knows II (4:45)

met Traffic en TF

avatar van Holla
Zeer zeer benieuwd. De snippet in de trailer maakt de hype voor mij meteen 10x groter.

avatar van Delars
Daar sluit ik me bij aan!

avatar van Fade.
By Any Means Pt. 1 is in ieder geval keihard!

avatar van waxs
Geen feature van Kendrick?

avatar van Holla
Tookie Knows II is dé track waar ik op heb gewacht. De snippet uit de trailer.

We might die for this sh*t, n*gga!

avatar van Appels123
Tot nu toe zijn het de producers die de show stelen in de singles. Q en de features hebben me nog nergens kunnen overtuigen maar wat een geweldige productie.

FelipeGutiérrez
Sinds de trailer is mn hype level weer superhoog. Alleen een Q album kan ervoor zorgen dat ik weer eens wat post op MM

avatar van Silky & Smooth
GROOVY TONE !!! Wat een track!

avatar van JVT
JVT
Ik heb al een aantal nummers gehoord en die klinken heel erg goed! Dadelijk het gehele album maar eens beluisteren, die is aan het binnen komen. Dit kan wel eens een topper worden.

avatar van Holla
Groovy Tony is alleen maar beter geworden met Jadakiss. En wat komt iedereen weer heerlijk hard, van Jada tot Vince Staples, Anderson .Paak laat zich ook van zijn goede kant zien.

E-40 had hij wel thuis mogen laten

avatar van Silky & Smooth
Nee man, E-40 is een baas! Dit is eindelijk weer eens een album dat mij direct omver blaast!

avatar van JVT
JVT
De beats zijn behoorlijk hard, de ene Banger na de andere. Lekker!!

avatar van niels94
De singles klinken goed inderdaad! Behalve Kanye West. Wat zijn zijn raps tegenwoordig toch bagger.

avatar van Holla
Kanye vond ik eigenlijk best aardig nog, komt harder dan Q op THat Part vind ik!

Overigens is die Black Hippy remix nog veel harder

avatar van bennerd
Silky & Smooth schreef:
Nee man, E-40 is een baas!

Dat. Waarheid.

avatar van BabaGanoesj
Ik vond de verse van Ye juist kapot hard

avatar van Silky & Smooth
Ik trap hem voorzichtig af met een 4. Ondanks de andere stijl is Blank Face behoorlijk gewaagd aan Oxymoron. Er staan een paar hele dikke bangers op, maar nog net niet zoals Hell of a Night. Al duurde het bij dat album ook eventjes voordat ik hem ging waarderen. Dat is hierbij weer andersom. Big Body is trouwens ook geweldig!

avatar van Delars
Wat een producties!

avatar van Fade.
Voor mij is dit tot nu toe het hip-hop album van het jaar, maar waarom zou ik niet kunnen beschrijven. Misschien zijn het de heerlijke beats, misschien zijn het de lines, maar ik vind het geheel gewoon keihard. 4,5* voor nu.

avatar van Kos
Kos
Schoolboy heeft altijd op zn minst bijzondere en gewaagde producties. Dan kan dat heel goed uitpakken )Groovy Tony' maar soms ook een stuk minder.

avatar van overmars89
Ik ben hier wel flink over te spreken. De verwachtingen waren wat laag, omdat ik Oxymoron wel goed vond, maar toch een stuk minder dan Setbacks & Habits & Contradictions. Op Oxymoren stonden naar mijn smaak iets te veel zoete nummers op (Zoals Man Of The Year, Collard Greens & Hell Of A Night). Ondertussen heb ik Q ook al een paar keer zien optreden en eigenlijk wist hij me nergens echt te imponeren, met als dieptepunt afgelopen optreden op Woo Hah. Wat was dat slecht.

Maar al met al weet hij me met Blank Face wel weer te raken. Het album heeft een hoog constant niveau en er zijn naar mijn smaak niet echt skippable tracks. Voor nu zijn de favorieten: Lord Have Mercy, Ride Out, Dope Dealer & Big Body.

Overigens groeit Anderson. Paak ook met elke feature. Wat een fijne artiest is dat!

avatar van Appels123
Ik zit te twijfelen tussen 3.5 en 4. Ik vind de producties soms echt geweldig (Eddie Kane, Ride Out, By Any Means) maar ik heb niet zoveel met Schoolboy als een rapper. Daar bovenop komt ook nog dat sommige guest verses mij totaal niet kunnen overtuigen (E-40, Kanye). Toch nog maar een paar keer luisteren.

avatar van Yestsida
Ijzersterk album.

ScHoolboy Q had een moeilijke uitdaging voor zichzelf opgesteld toen hij aan Blank Face LP begon: het moest aan Oxymoron kunnen tippen. Dat was naar mijn mening (en velen anderen) een subliem album en is uiteindelijk in mijn top 3 van 2014 beëindigd. Met de singles Groovy Tony (zonder Jadakiss) en That Part kon het al niet meer misgaan.

Deze langspeelplaat klinkt totaal anders dan haar voorganger. Oxymoron was toegankelijker en klinkt wat commerciëler vind ik. Dit klinkt dan wel anders, maar het moet niets onder doen voor Oxymoron. Nee, dit is misschien wel Q's beste project tot nu toe!

Het lijkt wel of er tot in de puntjes is nagedacht over de composities van Blank Face LP. ScHoolboy Q's raps, teksten en achtergrondgeluidjes kloppen steeds, de producties zijn van een noemenswaardig niveau en de gastartiesten zijn zorgvuldig uitgekozen.

Elke track komt nog bijna dagelijks langs in mijn afspeellijst. Absolute favorieten zijn That Part, Groovy Tony (Jadakiss' bijdrage is heerlijk), Ride Out(!), By Any Means(!), Dope Dealer, John Muir(!), Neva Change, Str8 Ballin' en Tookie Knows II(!).
Black Thoughts doet me het minst, de beat is me soms iets té abstract.

Anderson .Paak laat me op Torch en de titeltrack nog eens horen dat ik zijn album eigenlijk ook eens een kans moet geven.
Big Body met Tha Dogg Pound is een vreemde eend in de bijt, veel vrolijker en minder serieus dan de rest, maar het is een geslaagde combinatie!
E-40 doet me normaal niet veel, maar ik geniet telkens weer van zijn strofe op de banger van Metro Boomin en SouthSide.

ScHoolboy Q bevestigd bij deze één van de interessantere artiesten in Hip Hop te zijn. TDE blijft bekend staan om haar kwaliteitsvolle muziekprojecten.
Vreemd trouwens dat dit album nog niet meer stemmen heeft kunnen vergaren.

Zonder twijfel mijn favoriete album uit 2016 tot nu toe!

De bijhorende shortfilm (videoclips van By Any Means, Tookie Knows II en Black Thoughts in deze volgorde) is trouwens een leuke extra!

Volle 4*!

avatar van Johnny Marr
Dit album heeft een zeer goede recensie gekregen in de Humo. Ben er wel benieuwd naar, Oxymoron vond ik erg goed. Is deze nog beter?

avatar van IllumSphere
Johnny Marr schreef:

Jep.

avatar van niels94
Goed, misschien net iets te lang album - ik moet het nog wat vaker horen om te bepalen hoe goed ik het precies vind - maar wat is Groovy Tony / Eddie Kane een indrukwekkend nummer. Duister en gestoord, dankzij de beat, maar zeker ook dankzij Schoolboy Q en de onvoorspelbare wijze waarop hij zijn zinnen vol energie aaneen rijgt. Het voelt echt alsof hij een losgeslagen crimineel is die zonder al te veel tijd om na te denken op volle snelheid zijn leven leidt. Schoolboy heeft echt een toffe eigen stijl en weet hier, zoals wel vaker op deze plaat, een strakke productie en totale chaos perfect te verenigen.

avatar van Johnny Marr
Word. Echt een waanzinnig nummer.

avatar van Nr.4
Kon zijn vorige albums niet echt waarderen, op enkele losse tracks na, maar Blank Face LP vind ik erg goed. Zeer sterke producties en heerlijk rauwe sfeer op heel het album.

avatar van Johnny Marr
Dit album is weer vuur zeg, my god. Wat een plaat.