Ulrich Schnauss - Far Away Trains Passing By (2001)

Duitsland
Pop / Electronic
Label: Domino

1. Knuddelmaus (6:58)
  2. Between Us and Them (7:05)
  3. Passing By (6:28)
  4. Blumenwiese Neben Autobahn (6:22)
  5. Nobody's Home (7:32)
  6. Molfsee (7:51)
  7. Sunday Evening in Your Street * (6:45)
  8. Suddenly the Trees Are Giving Away * (6:23)
  9. Nothing Happens in June * (6:17)
  10. As If You've Never Been Away * (7:00)
  11. Crazy for You * (6:32)
  12. Wherever You Are * (6:37)
avatar van unmudded lake
Juist, dat bonusgedeelte is inderdaad veel minder. Voor mij maakt dat geen deel uit van dit album.

avatar van berghti
Geniaal.

avatar van ronnievb
Ik ben bang dat dit een enorm domme vraag is, maar is deze muziek qua genre vergelijkbaar met artiesten als bijvoorbeeld Apparat? Zoals je zult begrijpen ben ik bepaald geen kenner.

avatar van net overleden
Na 2 maanden eindelijk een reactie, hopelijk maakt het nog wat uit Wel, het klinkt allebei lekker zomers, verder zie ik echter niet zo veel gelijkenissen. Ze hebben toch wel duidelijk een andere sound. Persoonlijk vind ik Schnauss beter, vooral omdat hij er beduidend meer in slaagt dat zweverige gevoel te creëren

avatar van Tha)Sven
Indrukwekkend en verrassend dat zo'n soort muziek mij toch weer een euforisch gevoel kan geven. Ik heb hem nog maar even beluisterd, maar het is echt een unieke plaat.
Perfect zomerplaatje.

avatar van brooklyn
Mooie titel voor een album ook, niet?

ronnievb schreef:

Apparat ligt wel een klein beetje in dezelfde stijl. Ik luister veel Ulrich, maar ook Apparat. Dus ze zullen veel raakvlakken hebben

avatar van Onderhond
Muziek die niet geschikt is voor de hoofdtelefoon. Je kan er ook best helemaal niet echt naar liggen luisteren want dan wordt het gewoon meteen supercheesy.

Op de achtergrond is het altijd een fijn albumpje, ééntje dat aanzet om toch eens aandachtiger te gaan luisteren. Waarna het steeds weer van een koude kermis thuiskomen is. En dan laat je het weer wat voortzwemelen op de achtergrond, etc etc etc.

Perfect om op te zetten bij de afwas. Neerzitten is echter dodelijk. Kleine 3*

avatar van Svendra
prospero21 schreef:

Nou, Apparat vind ik op alle fronten interessanter: qua melodie, ritme en productie.

Sommige stukken op deze plaat van Schnauss zijn catchy en inderdaad, op de achtergrond is dit best te verdragen. Maar dit heeft ongeveer de diepgang van saunasnoezelmuziek en het verbaast me dat het zo goed scoort.

avatar van chevy93
Alleraardigst album, inderdaad een beetje cheesy, maar als achtergrondmuziek zorgt het nimmer voor afleiding, maar tegelijkertijd heb je ook niet het idee naar zeegeluiden te luisteren (of u begrijpt de strekking).

Uiteindelijk gingen de anderhalf uur verbazingwekkend snel voorbij, maar dat heeft wellicht ook te maken met hetgeen waar ik daadwerkelijk mee bezig was.

Zoals Onderhond hierboven al aangeeft; aandachtig beluisteren zal in dit geval niet echt werken, want daar heeft het te weinig dynamiek en body voor.

avatar van Mjuman
Nee dit is nix voor de stoepestampers society. Toen ik onlangs de cd's opnieuw rangschikte, kwam ik deze tegen en heb ik 'em weer eens gedraaid - beide cd's.

Op een zonnige zaterdagochtend in de herfst biedt dit een aangenaam luisterdecor - smooth beatende ambient die niet stoort bij de cappuccino en zowaar wanneer ik dan ook een Slowdive cover waarneem, Crazy for You, is de keuze voor de volgende draaierik snel gemaakt: Pygmalion.

Net als dat album is dit een prima begeleider van the musing state of mind, dat simpelweg alle gedachtendraadjes luchtig samen een net laat weven. Luister je uiterst geconcentreerd naar Slowdive - waarschijnlijk niet; waarom dan wel in dit geval - let it flow

Als muziek een bepaalde toepassing heeft, zoals het rangeren dan wel laten stromen van gedachteprocessen dan is dat op zich al voldoende (in jargon: een adequate USP)

Heerlijke plaat.
Heb al mijn electronica platen naar beneden gehaald, deze van Ulrich samen met Strangely vind ik zijn mooiste.
Toegankelijke mellow electronica beetje in de stijl die ook Styrofoam doet, ook Boards of Canada is niet ver weg.
Kan je altijd draaien, nu in de ochtend of zoals vanacht.

En dan lees ik iets over Sauna muziek, belachelijk, zo´n track als Molfsee zou zo maar op Music has the right to children kunnen staan.
Dus BoC is dan ook sauna muziek?