Draconian - The Burning Halo (2006)

Zweden
Label: Napalm

1. She Dies (7:28)
  2. Through Infectious Waters (A Sickness Elegy) (8:04)
  3. The Dying (9:48)
  4. Serenade of Sorow (5:00)
  5. The Morningstar (8:01)
  6. The Gothic Embrace (8:34)
  7. On Sunday They Will Kill the World (4:12)
  8. Forever My Queen (2:49)
maniac
Een van de beste doom bands van de laatste tijd, 'n vette aanrader. Van het zelfde niveau als My Dying Bride waar ze wel iets van weghebben, dat vind ik tenminste.

Ook hier geldt hetzelfde als bij Arcane Rain, dit krijgt te weinig aandacht. zonde hoor.

avatar van Metalhead99
Prachtige plaat! Net zoals Turning Seasons Within erg goed. Vooral The Gothic Embrace vind ik goed. Het word tijd dat ik de andere 2 cd's van Draconian ook ga kopen.

avatar van james_cameron
De plaat begint erg traag en kent in de eerste twee tracks niet veel afwisseling, maar gelukkig wordt dit vanaf track 3 helemaal goedgemaakt. Vooral Serenade Of Sorrow en The Morningstar zijn erg fraai. De band hangt hier qua geluid nog een beetje in tussen de wat kale melancholie van de eerste albums en de bombast van het hierop volgende Turning Season Within, hun beste album tot nu toe. Productioneel ook nog niet zo sterk als dat album, maar er valt genoeg te genieten. 4 sterren dus.

Misterfool
vreselijk cd. hoe wagen ze zich zo erg aan een ekseption nummer te vergrijpen.

avatar van trebremmit
Wat mij betreft een prima nummer maar ik ken het origineel dan ook niet.
Wat covers betreft vind ik het laatste nummer van Pentagram dan weer niet zo goed gelukt. Maar voor de rest een prima album, soms bruut, dan weer melancholisch, en dan weer richting bombast, maar bovenal bijzonder aangename gothic en death/doom metal.

avatar van Gerards Dream
Prima theatrale metal uit het land waar je de meubels zelf in elkaar moet zetten. De band zet een prima sfeer neer met een duidelijk stukje muziek. Normaal ben ik geen fan van grunten, maar hier voegt het juist wat toe. De zangeres heeft een prettige stem. De productie is om door een ringetje te halen. Met andere woorden: heerlijke metal die vogens mij met liefde in elkaar is gezet.

avatar van Slothrop
Een verzameling van heropgenomen demo-materiaal, 2 covers, en een paar nieuwe nummers. Doorgaans ben ik niet zo'n fan van dit soort releases, ik heb vaak het idee dat ze gemaakt worden op aandringen van de labels om extra momentum rondom een band te creëren of vast te houden. Geen idee of dat ook geldt voor dit album van Draconian, maar hoe dan ook brengt de band het er wel goed vanaf hier. De band brengt hun kenmerkende stijl van kwalitatief sterke Death/Doom met Gothic invloeden, en wat me dit keer extra opvielen was de melancholieke piano die hier en daar subtiel door de nummers is verweven.

Hoewel de nummers (bijna) allemaal goed in elkaar zitten, zijn er ook weinig die er écht uitspringen. En mede door de hierboven genoemde opbouw mist het album wat coherentie. Dit geldt vooral voor het laatste nummer, een cover die erg uit de toon valt bij de rest van de plaat. Al met al geen slecht album maar ook zeker niet hun beste werk.

Tussenstand:
1. Arcane Rain Fell (4*)
2. Where Lovers Mourn (3,5*)
3. The Burning Halo