hahle001 schreef:
Fantastisch en ontroerend nieuw album. Waarom?: omdat ik het minstens drie keer moest draaien. Mijn ervaring is dat het dan ontdek-muziek blijkt. Iedere keer dat je het hoort ontdek je wat nieuws en geniet je intenser.
Dit album kent een muziekspreiding zonder weerga, is vrij toegankelijk en kan wel eens een doorbraak betekenen voor Archive. Nadeel daarvan is dat het grote publiek "ons" gaat ontdekken en ik vind het nou net zo gezellig om in een klein groepje pure muziekliefhebbers te genieten van Archive's eigenzinnige muziek.
Bij het nummer A Thousand Thoughts moest ik meteen denken aan de Beatles in de tijd van het album Magical Mystery Tour. The False Foundation ga je zelfs meezingen; stel je voor. Gelukkig dat in veel nummers weer spannende stiltes zitten opgesloten; daar houd ik zo van. Enige kleine minpuntje van dit album is dat ik Holly Martin mis met haar fantastische stem.
Zie erg uit naar het optreden in Haarlem donderdag 24 november en ben benieuwd naar jullie mening over dit nieuwe album.
Helemaal mee eens! Wat een streling voor het oor. Wat is 'the weight of the world' overigens een écht epos..... Ik heb dat nummer vandaag al zeker 10 keer beluisterd. Kippenvel. Moody Blues in the electronicworld. Een nummer zoals Stay Tribal viel bij mij niet meteen, maar is werkelijk goed. Voor mij (in een echt geweldig muziekjaar) echt hét hoogtepunt. Al ben ik dan als Archive-liefhebber niet echt objectief.