menu

Alcest - Kodama (2016)

mijn stem
3,88 (100)
100 stemmen

Frankrijk
Rock / Metal
Label: Prophecy

  1. Kodama (9:07)
  2. Eclosion (8:54)
  3. Je Suis D'ailleurs (7:20)
  4. Untouched (5:12)
  5. Oiseaux de Proie (7:48)
  6. Onyx (3:51)
  7. Notre Sang et Nos Pensées * (6:06)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 42:12 (48:18)
zoeken in:
avatar van Jake Bugg
4,5
Alcest, 1 van mijn ontdekkingen in 2017 en vooral op een moment waar ikzelf redelijk diep zat.
Kodama heeft mij door die periode heen getrokken en daar ben ik deze plaat eeuwig dankbaar voor.
Dit was in die periode de enige plaat waar ik mijn gevoelens in kon ventileren en mezelf even helemaal in kan laten gaan.

Meer woorden heeft dit persoonlijk niet meer nodig.

4,5*

avatar van Rinus
4,0
Gewoon weer een fijn album van Alcest, met alle ingrediënten erin die de sound van Alcest maken.Productie lijkt me iets transparanter dan op de vorige albums. Je kunt de gitaarlagen iets beter van elkaar onderscheiden, maar wat Neige zingt blijft grotendeels onverstaanbaar (althans voor mij). Maar dat maakt niet uit, ik beschouw zijn stem eerder als een extra instrument binnen het geluid van Alcest dan een echt vocale bijdrage.Artwork is weer erg mooi.

avatar van jorro
4,0
5e album alweer van Alcest. Een beetje een stap terug. De grunts en de zang zijn weer net zo nadrukkelijk aanwezig als op de eerste albums van de band. De geluidsmuur is alleen wel iets minder intens dan op die eerdere albums.
Gelukkig is het nog steeds melodieus dromerig. Het klinkt wat tegenstrijdig maar het blijft blackgaze waarop het heerlijk relaxen is.

avatar van Juul1998B
4,0
Fijne plaat zeg, classic alcest en toch ook weer niet. Knap hoeveel sterke platen zij weten te maken. En steeds ontdek je iets nieuws in de nummers!

avatar van ProGNerD
Net voor €5 als Einzelstück aangeschaft op Night of the Prog festival 2023. Kan natuurlijk niet ontbreken in de collectie...

Gast
geplaatst: vandaag om 14:00 uur

geplaatst: vandaag om 14:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.