Oasis - The Masterplan (1998)

Label: Creation

1. Acquiesce (4:30)
  2. Underneath the Sky (3:24)
  3. Talk Tonight (4:26)
  4. Going Nowhere (4:44)
  5. Fade Away (4:19)
  6. The Swamp Song (4:24)

met Paul Weller

7. I Am the Walrus [Live - Edit] (6:30)
  8. Listen Up [Edit] (6:26)
  9. Rockin' Chair (4:43)
  10. Half the World Away (4:25)
  11. (It's Good) to Be Free (4:24)
  12. Stay Young (5:09)
  13. Headshrinker (4:43)
  14. The Masterplan (5:22)
avatar van titan
titan (crew)
Ik zeg wel eens dat een band zo goed is als de B-kantjes die het maakt. Sommige bands maken er een sport van (Suede en Pet shop boys bijvoorbeeld) en Oasis hoort daar ook bij. Veel nummers hebben een kwaliteit die menig band niet met haar A-kantjes weet te halen. 3,5*

Daar ben ik het helemaal mee eens. Niks aan toe te voegen.

avatar van ManicM
Prachtige nummers. Een paar goeie rockers (Headshrinker, Fade Away, I Am The Walrus), een paar mooie melancholische nootjes (Talk Tonight, Rockin' Chair), voor de rest allemaal typische Oasis-songs, waarbij vooral het eerste en het laatste nummer uitblinken. DIkke 4 voor deze

avatar van tevelenco
Goede cd van oasis.
Vooral omdat het hier om een verzameling b-kantjes gaat.
Niet alle liedjes vind ik even goed.
Vooral "fade away" en "headshrinker" vind ik wat minder.
Maar er staan toch ook weer een paar juweeltjes op.
Zoals "acquiesce" en "the masterplan".
Dit hadden natuurlijk a-kantjes moeten zijn.
En ook "talk tonight", "going nowhere", "rockin chair" en "listen up"zijn wel een positieve vermelding waard

tondeman
bijna elke oasis b-side is de moeite waard en veel, heel veel, bands mochten willen dat ze ooit iets van deze kwaliteit als a-side album konden uitbrengen

avatar van Toon1
Mijn favoriete album van Oasis. Wat zijn hun b-kantjes toch van een ongeloofelijk hoge kwaliteit. En "I am the Walrus" is de beste cover die ik ooit gehoord heb.

avatar van James Bomb
Toon1 schreef:

Helemaal mee eens

avatar van LittleBox
Zo, deze weer eens 'uit de kast' gehaald (lees: iPod) en maar een halfje erbij. Dit is toch een geweldig album en dan zijn dit nog maar b-kantjes.... It's Good to be Free en Headshrinker zijn geweldig maar dat geldt ook voor Aquiesce, Underneath the Sky, Listen Up en de beste cover van I Am the Walrus die ik ken. Super!

De allerbeste cover van een Beatlesnummer is trouwens You've got to hide your love away door Eddie Vedder (soundtrack I Am Sam).

J.O.S.
Beste "b-kantjes verzamel album" dat ik ken, en er zijn idd heel veel bands die nooit een album hebben uitgebracht of zullen gaan uit brengen met nummers van deze kwaliteit!

the carpenters hebben ook mooie beatle covers gemaakt .. oh ja enne james last ook ....

Sorry ik hou niet van beatle covers ....

avatar van jeroen1904
Heb deze ook nog is bovengehaald en in de cd-speler van mijn auto gestoken. Deze plaat kan dus inderdaad mee met hun gewone full albums. Er staat geen enkel minder nummer op. Zoals meerderen hier aanhalen is "I am the walrus" fantastisch gecoverd. Talk tonight: zo simpel, maar zo mooi. Rocking chair, acquiesque, the masterplan, fade away, enz. zijn allemaal zeer goede nummers.

EVANSHEWSON
Zogenaamde restjes of b-kantjes van singles.

Maar dit is gewoon een volwaardige plaat.

Je moet ze maar eens helemaal afspelen !

Respect voor zoveel schrijftalent.

Zéér sterk vind ik : The Masterplan, Talk Tonight en Acquiesce !

4 sterren en laat ons hopen dat Noel de schrijfmicrobe snel terug te pakken krijgt ! ****

avatar van Lamontagne
Talk tonight is het mooiste nummer van Oasis

J.O.S. schreef:

Deze mag wat dat betreft zij aan zij gaan met Pearl Jam's Lost Dogs, hoor!

Maarre.... Dit is dus gewoon het beste Oasis-album, niet dat overgewaardeerde Morning Glory Story.

4,5.

avatar van LittleBox
J.O.S. schreef:
Beste "b-kantjes verzamel album" dat ik ken

Deze doet aardig mee wat dat betreft maar nog betere "-b-kantjes" albums zijn Pisces Iscariot van Smashing Pumpkins, Sci-Fi Lullabies van Suede (eigenlijk hun beste album) en uiteraard Tracks van Bruce Springsteen.

avatar van Robert1981
Goeie verzamelaar, alleen jammer dat I Am The Walrus in is gekort.
Op me single van Cigs & Alcohol is ie een stuk langer...

En Round Are Way en Step Out maar vooral D'yer Wanna Be A Spaceman missen we....

avatar van thetinderstick
De b-kantjes uit de beginperiode van Oasis waren werkelijk fantastisch, en deze plaat laat een mooie selectie hieruit horen. Sommige nummers hier zijn stukken beter dan vele albumtracks van later werk van de mannen.
Hoogtepunten: Fade Away, Talk Tonight, The Masterplan, Stay Young

James Bomb schreef:
Helemaal mee eens

En anders ik wel

LittleBox schreef:

Mijn stem gaat toch echt naar Wilson Pickett & Duane Allman die een goddelijke Hey Jude hebben gemaakt !

De commentaren hier lezende kan ik toch niet anders concluderen dan dat ik The Masterplan op mijn "nog te kopen" lijstje moet zetten

avatar van vin13
Een absolute aanrader, geen belegen b-kantjes maar allen goed op zich zelfstaande nummers. Samen met hun debuut het beste album.

zicos
Dit is echt een superplaat!! Rockin' Chair vind ik na Don't Look Back In Anger het mooiste nummer van Oasis. Verder zijn Talk Tonight, Half the World Away, The Masterplan en de ultieme Oasis song Acquiesce zijn van grote klasse (Noel-fan).
Ik mis alleen Cloudburst, Step Out en Round Are Way. Maarja, zo kan je bezig blijven...

avatar van LucM
Deze B-kantjes-compilatie van Oasis kocht ik vorig jaar op de rommelmarkt en na meermaals beluisteren blijken de B-kantjes niet onder hoeven te doen voor hun hits.
Zeker "Acquiesce" en "The Masterplan" vind ik tot de beste Oasis-songs behoren.

avatar van Gleto
Prachtige cd. Deze cd van oasis kwam als laatste in mijn collectie, omdat hij mij niet zoveel boeiend leek. Maar na een paar luisterbeurten kwam deze plaat goed uit de verf. De nummers zijn soms gewoon beter dan de A-kantjes van de singles en dan vraag je je af waarom ze niet gewoon op een album zijn gekomen. Favo's zijn: Fade Away, Listen Up, Rockin' Chair en (It's good) to be free.

avatar van rkdev
Helemaal met LucM eens (wederom )

Sally Can Wait
Half The World Away is een briljantje...

avatar van ZERO
Deze is voor mij na 'What's the story morning glory' de beste van Oasis! Erg straffe B-kantjes hoor. 'The Masterplan' vind ik beter dan single 'Wonderwall', behoort gewoon tot het beste wat Oasis ooit gemaakt heeft. Verder zijn Rockin' chair en Aquiesce mijn favorieten, maar ook Half the world away, Stay young en Talk tonight zijn erg goed.

Eigenlijk staat hier gewoon geen minder nummer op! Zelfs het instrumentale Swamp song vind ik meesterlijk.

4* met kans op verhoging

avatar van lowieke
Geniaal album, hoe fucking brilliant is 'half the world away', zoooooooon mooi nummer.

en sjaaaa.... I am the walrus?! Toch wel een van de meest legendarische nummers aller tijden....zowel van Oasis als The Beatles...

avatar van Thuurke
Onbegrijpelijk dat ze Aquiesce niet op (What's The Story) Morning Glory? hebben gezet.